Cryopen (Verwijderen Huidoneffenheden)

De CryoPen bevriest ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Door de bevriezing sterft het weefsel af en komt er op natuurlijke wijze gezond weefsel voor in de plaats. Een CryoPen verwijdert dus huidletsel als pigmentvlekken, wratjes, fibromen en ouderdomsvlekken. Vaak behalen we al na 1 behandeling prachtig resultaat.

Cryotherapie

Cryotherapie oftewel CryoPen passen we meestal toe bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden zoals pigmentvlekken die ontstaan door zon, ouderdomswratten, gewone wratten zoals voet- en hand wratten en xanthelasma c.q. cholesterol-opeenhoping rond de ogen. Deze huidaandoeningen bevriezen we uiterst precies met een stikstofpen. De behandeling duurt slechts enkele seconden en is vrijwel pijnloos. De behandelde zone wordt direct rood na de behandeling en kan licht gaan zwellen. Binnen twee weken schilfert het korstje af.

De huidspecialist zal het behandelgebied doorgaans 2 keer bevriezen met de Cryopen om alle cellen goed te kunnen behandelen. De behandeling duurt niet langer dan een paar seconden. U kunt een stekend gevoel ervaren. Het is belangrijk dat u tijdens de behandeling de pijn aangeeft. Dit is tevens van belang om de dieptewerking te bepalen. Na de behandeling wordt de huid rood en enkele dagen later donkerrood tot zwart en komt er een korst. De korstjes moeten er vanzelf afvallen, dit duurt ongeveer 2 weken. Daarna is de huid extra gevoelig voor zonlicht. Krab niet aan de korstjes om littekens en pigmentverschuiving te voorkomen. De huid is extra gevoelig voor zonlicht, daarom is het belangrijk de huid te beschermen met zonnebrandcrème

Wat kan je verwachten?

Het resultaat van de CryoPen is per persoon en per indicatie verschillend. Het doel van de CryoPen behandeling is verheven huidoneffenheden zoals wratten en fibromen te verwijderen en pigmentvlekken te laten vervagen.
  • Direct na de behandeling kleurt het behandelde gebied rood
  • De eerste paar dagen na de behandeling wordt de huidaandoening donkerder van kleur
  • Er ontstaat een korstje
  • Onderhuids wordt een nieuwe huid aangemaakt
  • Na 10 tot 14 dagen valt het korstje er vanzelf af en blijft er een mooie, gladde, nieuwe huid over. De huid geneest dus zonder littekenvorming.

Je ontvangt bij de behandeling een nabehandelingscreme die je gebruikt om de behandelde plek te beschermen.

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen we goedaardige huidtumoren meestal in één tot drie behandelingen verwijderen. Er is sprake van snel resultaat, maar sommige goedaardige huidtumoren hebben de neiging om na enige tijd weer terug te komen. Herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn.
Het is belangrijk om van korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is, zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen. Smeer korstjes in met een nabehandelingscrème die wij je meegeven, deze zit bij de eerste behandeling inbegrepen. Voorkom heet douchen, baden, gebruik maken van de sauna, stoombehandelingen of voorkom zwemmen gedurende de eerste 48 uur Niet harsen, epileren of ‘plukken’ tijdens de CryoPen behandelkuur Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met een hoog UV beschermingsfactor Spf 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling. Probeer niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.

Bekijk dit filmpje over de CryPpen behandeling