Elektrisch ontharen

Heb je last van overbeharing in het gelaat en ervaar je dit als storende haartjes? Elektrisch ontharen is zeer effectief wanneer je langdurig haren wil verwijderen. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dan snel verder of plan direct een vrijblijvend, gratis consult bij ons in!

Wat is een elektrisch ontharen behandeling?

Een perfect onthaart lichaam, de droom van bijna iedere man of vrouw. Niet meer hoeven scheren, geen wondjes meer, ongewenste haargroei of ingegroeide haren… Wij hebben gekozen voor de Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid van de MeDioStar-laser als ondersteuning in deze behandelingen. Zo kunnen we je helpen met jouw vraag naar huidperfectie waarin we in gemiddeld 6 behandelingen een heerlijk zachte, glad onthaarde huid kunnen realiseren. 

Waarom deze laser? Omdat de laser werkt met een dual-wavelength waardoor iedere huidskleur en bijna iedere haarkleur te behandelen is. Heb je last van rossige, grijze, blonde haren of heel dunne haren? Deze kunnen niet altijd verwijderd worden door het elektrisch epileren. Dit komt omdat niet alleen de kleurdeeltjes in het haar de energie uit het licht opneemt, maar ook (de)oxyhemoglobine (bloed) een chromofoor is. Boek een vrijblijvend intakegesprek in om samen met de specialist te kijken naar de mogelijkheden!

Jouw specialist zal tijdens het gratis intakegesprek een behandelplan opstellen. Naast het definitief verwijderen van dikkere haren werkt de laser ook op het verbeteren van de huidstructuur. Op het moment dat de laserstraal zijn licht afgeeft, ontstaat er een warmte in de huid die zorgt voor een stimulering van collageen wat een prikkend gevoel kan veroorzaken. Hierdoor krijgt de huid een frissere uitstraling, meer volume en een verfijndere structuur. Perfecte anti-aging behandeling dus! Naast deze rejuvenation-behandeling is er ook de mogelijkheid een acne- en whitening (kleur vereffening) behandeling te boeken. Voor meer informatie, vraag jouw specialist!

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

Hoe werkt elektrisch ontharen precies? De laser geeft een lichtstraal af aan de huid. De lichtstraal wordt door het melanine (kleurdeeltjes) in de haren geabsorbeerd en omgezet naar warmte energie. Deze warmte dringt diep door in de haren tot aan de wortel (papilla). Hier ontstaat een stolling van eiwitstructuren en dit zorgt ervoor dat de voeding naar de haar stop wordt gezet. Hierdoor valt de haar uit en komt deze niet meer terug. In gemiddeld 6 behandelingen kunnen we tot wel 90% van de actieve haren definitief verwijderen. 

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar aangezien de stroomsterkte kan worden aangepast, is de behandeling voor iedereen goed te ondergaan. Wij blijven continue erop letten dat de behandeling goed te doen is voor de cliënt waardoor laser ontharen voor bijna iedereen geschikt is. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek stel je samen met de specialist een persoonlijk behandelplan op waarin er gekeken kan worden naar jouw pijngrens en om samen te kijken wat het beste past bij jouw huid.

Boek een vrijblijvend consult

Wanneer wordt er gekozen voor de elektrisch ontharen behandeling?

Is deze behandeling echt voor iedereen geschikt? Ja, bijna iedereen kan de elektrisch ontharen-behandeling ondergaan. Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel en behandelen we enkel personen vanaf 15 jaar (onder begeleiding van een ouder of voogd) en dien je gezond te zijn. Er wordt voorafgaand de behandeling een anamnese afgenomen om te zien of er direct behandeld kan worden. Er wordt niet of niet direct behandeld wanneer er sprake is van:

 • Pacemaker/inwendige defibrillator 
 • Auto-immune ziekten 
 • HIV/Aids 
 • Kanker 
 • Hepatitis 
 • Tuberculose 
 • Gebruik van antibiotica 
 • Wondjes op de te behandelen plek 
 • Zwangerschap 
 • Blootstelling aan zon/zonnebank minder dan 4 weken voor de behandeling 
Boek een vrijblijvend consult

Wat is de voor- en nazorg?

Voorzorg

 • Zorg ervoor dat de haren minstens 3-4mm lang zijn voordat je de behandeling ondergaat
 • Stop 6 weken van te voren met epileren, harsen en threading (perzische draadmethode)
 • Geef bij verandering in je medicijngebruik of gezondheid dit altijd door aan de behandelend specialist
 • Een goed gehydrateerde huid geeft minder reactie en zorgt voor een beter resultaat. Wil je weten hoe je dit kunt bereiken, bespreek dit met de specialist

Nazorg

 • Epileer, hars en thread niet gedurende de volledige behandelperiode. De specialist moet de haren goed kunnen zien tijdens iedere behandeling.
 • Vermijd de zon de eerste 48 uur na de behandeling
 • Gebruik van zonbescherming adviseren wij zodra de huidreactie van de behandeling is verminderd. Dit kan een paar uur duren.
 • Ga in de eerste 48 uur na de behandeling niet sporten, in de sauna en warm douchen en baden
 • Mogelijk voelt de huid na de behandeling warm en licht gezwollen en kan deze wat rood zijn
 • Soms kan na de behandeling een korstje of een blauw plekje ontstaan. Krab hier absoluut niet aan, deze raken vanzelf los
Boek een vrijblijvend consult

Het resultaat

Elektrische epilatie is een ontharingsmethode waarbij de haren voor 90% definitief worden verwijderd. Ondanks nieuwe (laser)technieken blijft elektrisch ontharen een zeer beproefde methode omdat het voor alle haarkleuren toepasbaar is, met uitzondering van dun donshaar. Wel is dit een tijdrovende behandeling waarvan het resultaat zeer effectief en mooi is.

Veelgestelde vragen

Elektrisch ontharen is het definitief verwijderen van ongewenst haar op je lichaam door middel van elektrische epilatie. Bij het elektrische ontharen van je huid wordt er een uiterst dun naaldje – nog dunner dan een haar – langs de haar in het haarzakje geschoven.

Vervolgens ontwikkelt het puntje van het naaldje warmte, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Zo wordt haar voor haar behandeld.

Grijze, blonde of rode haren die maar niet weggaan? Juist daarvoor is elektrisch ontharen erg geschikt, in tegenstelling tot ontharen met lasers of de IPL-techniek. Elektrische ontharen is ook erg geschikt wanneer je slechts enkele haren, bijvoorbeeld op de kin, wang of bovenlip verwijderd wilt hebben.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Elektrisch ontharen is definitief maar helaas niet na één behandeling. Dat komt omdat iedere haar op je huid zich in een andere groeifase bevind. De haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en doordat niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heb je meerdere behandelingen nodig. Haren in de groeifase kunnen definitief worden vernietigd, de anderen niet.

Daarom moet een aantal behandelingen over een ruime periode gegeven worden, zodat uiteindelijk alle in de groeifase behandeld zijn. Hierna bent je definitief van ongewenste haartjes af. 

Direct na de behandeling kan je huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou je huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat je korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen maar die zullen in verloop van tijd verdwijnen. Het is erg belangrijk dat je die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkom je dat jouw huid beschadigd raakt.

Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor je huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of te epileren in het te behandelde gebied.

Elektrisch ontharen is een vorm van ontharen die als pijnlijk ervaren kan worden. De kracht en duur van de elektrische puls zijn in het begin laag en nemen geleidelijk toe tot het haar er zo makkelijk mogelijk uit komt en het haarzakje vernietigd wordt. Dit kan ongemakkelijk of zelfs pijnlijk aanvoelen. De specialisten zullen jouw pijn goed in de gaten houden en proberen ervoor te zorgen dat het zo prettig mogelijk is.

Ben je aanvullend verzekerd? Informeer dan bij jouw zorgverzekeraar naar een vergoeding voor elektrisch epileren bij ongewenste haargroei.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu