Rimpels verwijderen

Heb jij lijntjes of rimpels die je als vervelend ervaart? Bijvoorbeeld de rimpels onder de ogen of de rimpels op de bovenlip. Of wil je uit voorzorg werken aan jouw huid en preventie de veroudering van de huid vertragen en de rimpels behandelen?

Wij hebben hier diverse mooie rimpelbehandelingen voor en door middel van onze trajecten kunnen we jou helpen om de fijne lijntjes te verminderen en de huidveroudering te vertragen.

Boek een vrijblijvend consult

Wat zijn rimpels

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak, maar hoe ontstaan rimpels nou? Bij permanente rimpels is er sprake van een breuk die is veroorzaakt door het verzakken van de huidstructuur. Dit kan weer effect hebben op een teruglopende aanwezigheid van een tweetal eiwitten:

 • Collageen, een belangrijk deel van het bindweefsel. Dit eiwit is onderhevig aan erosie als gevolg van het strekken en samentrekken van bepaalde delen van het gezicht (denk aan grimassen en zenuwtrekjes) en als gevolg van blootstelling aan de buitenlucht (verwering, maar ook bijvoorbeeld littekenvorming als gevolg van wondjes).
 • Elastine, een eiwit dat zorgt voor de soepelheid van de huid. Een verminderde aanwezigheid hiervan resulteert in een groter huidvolume, wat bijvoorbeeld een onderkin tot gevolg heeft

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Soorten rimpels

Rimpels zijn een normaal onderdeel van het verouderingsproces en kunnen op alle delen van het lichaam voorkomen, hoewel ze het meest zichtbaar zijn in het gezicht. Rimpels worden gewoonlijk ingedeeld in vier verschillende types:

Er zijn drie soorten rimpels die wij kunnen behandelen tijdens een rimpel behandeling:

 • Voorhoofdsrimpels: ook wel statische rimpels genoemd. Dit zijn rimpels die horizontaal over het voorhoofd lopen.
 • Kraaienpootjes: ook wel dynamische rimpels genoemd. Dit zijn rimpels aan de zijkant van het hoofd die van de ooghoeken in de richting van de oren lopen.
 • Mondrimpels: Oblique rimpels ontstaan wanneer spieren die aan één kant van de huid zijn verbonden voortdurend worden samengetrokken, waardoor lijnen ontstaan die schuin over het gezicht lopen. Ze ontstaan meestal op plaatsen waar veel beweging is, zoals rond of boven de ogen, tussen de wenkbrauwen en langs het voorhoofd.

Atrofische rimpels, ook bekend als expressierimpels of mimische rimpels, ontstaan wanneer collageen- en elastinevezels onder het huidoppervlak na verloop van tijd afbreken als gevolg van blootstelling aan de zon en herhaald gebruik van de gezichtsspieren. Hierdoor worden de fronsrimpels zichtbaar.

Radiale rimpels worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen die resulteren in diepe groeven die uitstralen vanuit één punt waardoor de huid slapper begint te worden. Deze rimpels ontstaan meestal op delen van het lichaam die vaak in contact komen met kleding, zoals rond kragen of taillebanden; ze kunnen echter ook voorkomen op andere plaatsen zoals handen of voeten.

Rhytid of diepe rimpels komen meestal voor op ons voorhoofd of rond onze ogen en mond als gevolg van natuurlijke veranderingen in de structuur van onze huid door het ouder worden. Bij het ouder worden produceert ons lichaam minder collageen en elastine, waardoor de huid verslapt en deze diepe rimpels ontstaan.

Hoe ziet een traject eruit?

De specialisten van Perfect Skin & Beauty zijn gespecialiseerd in huidverjonging, anti-aging en anti-rimpelbehandelingen. We gaan samen met jou de huidveroudering vertragen en kunnen jouw rimpels verwijderen. Ons aanbod in anti-rimpel behandelingen is uitgebreid en we kijken altijd met jou naar de best mogelijke behandeling die aansluit bij jouw huid.

Met de soorten rimpels als fijne lijntjes, kraaienpootjes, diepe rimpels en verslapte huid krijgt iedereen op den duur mee te maken. De een wat meer dan de ander. Voorkomen zal helaas niet lukken. Echter, we kunnen wel het proces van huidveroudering vertragen. Daarbij zorgen we ervoor dat de huid in een betere conditie komt waardoor we mooier en op een natuurlijke manier ouder worden.

Wij gaan graag met jou een samenwerking aan. Per persoon kijken wij naar de huid en wat nodig is voor dit proces. We werken niet met Quick fix maar we werken in trajecten waardoor je een commitment met je huid aangaat en zorgt dat de resultaten die we gaan behalen ook blijven.

In een vrijblijvend intakegesprek kijken wij samen naar de huidwens en welke behandeling het beste bij jouw huid past. Behandelingen die tegen rimpels ingezet kunnen worden, zijn bijvoorbeeld NeoGen stikstof Plasma of een chemische peeling. In het intakegesprek krijg je eerlijk advies en zal er gekeken worden naar welke rimpel behandeling passend is bij jouw huid.

Boek een vrijblijvend consult

Wat kan je er tegen doen?

Er zijn drie belangrijke oorzaken voor het ontstaan van diepere rimpels:

Allereerst het hormonale verouderingsproces, hetgeen vooral bij vrouwen na de menopauze optreedt. Ook al is dit een proces die je niet tegen kan gaan, voldoende slaap is altijd belangrijk voor een goede persoonlijke verzorging. Dit draagt bij aan een gezonde huid en jeugdige uitstraling.

Ook het natuurlijke verouderingsproces dat versterkt kan worden door andere factoren zoals roken en stress is een oorzaak. Dit verouderingsproces begint vanaf je 28ste levensjaar. Een goede huidverzorging is daarbij erg van belang, denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van make-up aan het einde van de dag, goede zonbescherming en hydratatie van de huid door antirimpelcrème te gebruiken. Vaak zijn deze crèmes ook geschikt als uv-bescherming.

Tot slot is veroudering als gevolg van blootstelling aan zonlicht een oorzaak. Uv-straling is een van de belangrijkste oorzaken voor een vroegtijdige veroudering van de huid en het eenvoudigst om tegen te gaan: simpelweg kleding dragen en zonnebrandcréme aanbrengen op lichaamsdelen die aan zonlicht blootgesteld worden.

Tijdens het onderzoek werd ontdekt dat vrouwen die het mediterrande dieet (veel groente en fruit, weinig vlees, veel vis en dagelijks een glas wijn) volgen, niet significant minder rimpels hebben. Het lijkt erop dat alcohol het effect van gezonde voeding teniet doet als het gaat om rimpelvorming.

Onze rimpelbehandelingen:

Veelgestelde vragen

De snelheid van ons huidverouderingsproces wordt slechts door een klein deel door ons DNA bepaalt. Dit houdt dus in dat het proces voor het merendeel wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren en onze leefstijl. De vrije radicalen die hierbij in onze huid ontstaan hebben een beschadigend effect op onze elastische- en collageen vezels in de diepere huidlaag. Dit heeft als gevolg fijne lijntjes en diepe rimpels. 

De meest voorkomende oorzaken zijn: leeftijd, herhalende gezichtsexpressie, UV-straling, roken, alcohol, slaaptekort, luchtverontreiniging en slechte eetgewoontes.

Het natuurlijke verouderingsproces van de huid en lichaam kunnen we niet tegenhouden. Studies hebben echter aangetoond dat er verschillende leefregels zijn om huidveroudering tegen te gaan en zo de ontwikkeling van rimpels te helpen voorkomen:

 • Zonbescherming tegen UVA en UVB stralen.
 • Stop met roken.
 • Minimaliseer alcohol gebruik.
 • Eet gevarieerd met extra fruit, groente en noten.
 • Regelmatige lichamelijke inspanning, 30 minuten wandelen per dag is al goed.
 • Reinig je huid 2 x per dag met een milde reiniger. 
 • Luchtverontreiniging kan leiden tot voortijdige huidveroudering.
 • Peeling zorgt dat je huid er frisser uitziet.
 • Gebruik de juiste huidverzorgingsproducten. 

In Nederland zijn UVA stralen het gehele jaar door in gelijke intensiteit aanwezig, terwijl UVB stralen het sterkst in de lente en zomer periode zijn. Vooral UVA stralen zorgen voor vrije radicalen in de lederhuid waardoor je sneller rimpels ontwikkelt. UVA ezelsbruggetje, onthou de 3 A’s: Aging van de huid, Asymptomatisch (geen zonverbranding), Altijd aanwezig (hele jaar door).

De basisverzorging voor een huid met fijne lijnen en rimpels zijn: zonbescherming, dagelijks huid reinigen en aanbrengen van corrigerende serums en moisturizers. Deze hebben allemaal een positief effect en dragen bij aan een gezonde levensstijl.

In de loop der jaren hebben mensen naar het geheim van de eeuwige jeugd gezocht, maar een perfect product is nog niet ontwikkeld. De technologie heeft echter wel voor een aanzienlijke vooruitgang in de huid verbeterende producten gezorgd, bijvoorbeeld crèmes met vitamine A. Vitamine A zuur stimuleert het bindweefsel tot aanmaak van jong collageen waardoor vernieuwing van de huidcellen plaats kan vinden.

Crèmes met vitamine C en E-combinatie hebben een sterkere anti-oxidante werking dan wanneer ze afzonderlijk in een product zitten. Door de synergetische werking van vitamine C en E kan de anti-oxidante werking met factor 4 versterkt worden.

Voor onderhoud na een behandeling zoals injectables, rejuvanation laser, of de NeoGen (plasmabehandeling) en als je lichte rimpels en fijne plooien hebt, dan zijn anti-aging serums en crèmes geschikt.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu