Acne behandeling

Heb je last van een onrustige huid met ontstekingen en mee-eters? Bij Perfect Skin & Beauty kun je terecht voor een uitgebreid adviesconsult voor acnetherapie op maat. Daarnaast behandelen wij ook acne-littekens en grove poriën.

De acnetherapie bestaat uit een aantal behandelingen die we afstemmen op de kenmerken van je acne, jouw huidconditie en je persoonlijke wensen. Het doel van acnetherapie is het onder controle krijgen van acne en de door acne ontstane huidproblemen zoals vlekjes, mee eters roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen.

Wat is een acne behandeling?

Bij ons bestaat acnetherapie uit een samenwerking tussen onze specialisten en jou. We gaan beide een commitment aan om met als doel het onder controle krijgen van de acne en de door acne veroorzaakte huidschade, zoals pigmentatie en acne littekens. Voor de behandeling van acne en acnelittekens ben je bij Perfect Skin & Beauty aan het juiste adres. Zo behandelen wij cliënten met acne variërend van milde puistjes tot ernstige acne.  

Acne kan je alleen behandelen als je op frequente basis naar de salon komt voor een behandeling én de producten thuis gebruikt. Daarom werken wij niet met enkel acne behandelingen maar gaan we alleen een samenwerking aan als je ook de juiste thuisproducten gebruikt. Zo zorgen we samen dat de acne behandeling goed werkt en de acne zo snel mogelijk zal verminderen.

Wij zijn de specialist voor een acne behandeling in de regio Arnhem / Nijmegen. Onze huidspecialisten zijn experts op het gebied van huidverbetering en huidverzorging. Acne verwijderen we veilig en effectief door met de nieuwste technologie te werken. Tijdens onze gratis en vrijblijvende intake maken we een huidscan en ben je altijd verzekerd van eerlijk advies en een behandelplan tegen acne. 

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Puistjesspreekuur voor pubers

Af en toe een puistje hier en daar, dat kan en is heel normaal. Maar als het je verhindert in je sociale omgeving, of als je voortdurend last hebt van ontstekingen of een vette, onzuivere huid is het tijd voor advies van een acne deskundige. In ons team is iedere huidspecialist een acne specialist, iedere specialist is hiermee ook aangemeld bij de ANBOS, onze branchevereniging. Hierdoor zijn de behandelingen mogelijk declarabel bij de zorgverzekering (in het aanvullende pakket, neem hiervoor ook altijd even contact op met je zorgverzekeraar).

Wij hebben iedere vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.30 uur een puistjes spreekuur voor pubers. Tijdens dit spreekuur geven we je kosteloos en vrijblijvend advies en helpen wij jou graag op weg naar een gezonde en stralende huid.

Hoe ziet een traject eruit?

Voordat je met een behandeling start, is het belangrijk om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen. In dat gesprek bespreek je met de specialist wat voor soort acné je hebt (matig, ernstig of zeer ernstig). Van daaruit wordt er een behandelplan vormgegeven en krijg je een productadvies mee. 

In het begin van het traject zal je 1x per twee weken voor een behandeling naar de salon komen terwijl je in de tussentijd actief de thuisproducten gebruikt. 

Per persoon is het verschillend hoeveel behandelingen er nodig zijn, maar gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig bij matige acné, 10 behandelingen bij ernstige acné en bij zeer ernstige acné zijn er gemiddeld 14 behandelingen nodig. Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten.

Na een bepaalde periode kijkt de specialist samen met jou in hoeverre de behandelingen zijn aangeslagen en hoe de behandeling er verder uit komt te zien. Dit is ook afhankelijk van het resultaat. Samen stem je het gevolg van het behandelplan af. 

De specialist kijkt ook samen met jou naar een speciale productenlijn vanuit de salon die speciaal zijn samengesteld voor acnebehandelingen. Je krijgt advies over het gebruik van de juiste producten. 

Boek een vrijblijvend consult

Wat kan je er tegen doen?

Wat te doen tegen acné? Acné gaat niet van de ene op de andere dag weg en vraagt veel geduld. Of je nu beginnende acné of ernstige acné hebt, alle vormen vragen langdurige aandacht en zelfdiscipline. Wat helpt tegen actieve acne? Eén middel tegen acné dat voor iedereen werkt, is nog niet gevonden. Acné genezen is echt maatwerk. En dat is nou precies wat wij doen. Wij kijken op maat wat jij nodig hebt.

Onze huidspecialisten hebben allen de acné specialisatie, waardoor de behandeling mogelijk ook vergoed wordt door je (aanvullende) zorgverzekering. Veel van onze klanten met acné hebben na onze acnetherapie hun huid weer rustig en terug onder controle gekregen. Samen hebben we de oorzaken en triggers van hun acné opgespoord en effectief aangepakt. Door hier bewust mee om te gaan, in combinatie met de juiste producten en salon-ondersteunende behandelingen, kun je de regie over je huid weer terugkrijgen. Acné is niet langer meer de baas over jou, maar jij wordt de baas over jouw acné. Dat wil jij toch ook?

Wij werken in kuurvorm, waarbij dit voor iedereen anders is. Immers iedere (acné)huid reageert anders, en de oorzaak van acné ligt ook bij iedereen anders.

Wat kan ik thuis doen

Met een paar kleine aanpassingen in jouw huidverzorging en lifestyle kan je jouw huid verzorgen en de talgproductie verminderen.

Een acnebehandeling bestaat ook altijd uit het verzorgen van de huid van binnenuit. We geven je hierin goede adviezen.

  • Gebruik een reiniging die bij de huid past
  • Verzorg je huid altijd met een serum en een dag- en nachtcreme, ook al denk je dat jouw huid dat niet nodig heeft. Een vette huid kan vochtarm zijn (gebrek aan water) en tegelijkertijd vet!
  • Gebruik één tot twee keer per week een gezichtsmasker om de poriën schoon te maken en de talgproductie in balans te brengen
  • Exfoliëren! Scrubben/peelen vermindert de talgproductie, verbetert de huidstructuur en voorkomt verstopte poriën en puistjes. Daarnaast zorgt exfoliatie ervoor dat talgregulerende ingrediënten beter door de huid kunnen worden opgenomen. Zorg wel voor een product speciaal voor het gezicht en welke is afgestemd op je huidconditie. Wij adviseren jou hierin, een peeling met te grote korrels kan bijvoorbeeld namelijk meer schade aanrichten dan dat het goed is voor je huid.

Het is goed om je huid regelmatig een boost en extra onderhoud te geven. Met de juiste gezichtsbehandelingen kan je de problemen van een acné huid verminderen.

Veelgestelde vragen

Perfect Skin & Beauty is met de Acné specialisatie aangesloten bij de Anbos en het SKIN-register. Hierdoor is het mogelijk om (een gedeelte van) de kosten terug te vorderen bij de zorgverzekeraar. Dit is per zorgverzekeraar verschillend, controleer altijd je polisvoorwaarden. De kosten van de acne-behandeling worden bepaald na de intake afhankelijk van de soort behandeling die ingezet wordt.

De meest voorkomende oorzaken zijn: leeftijd, herhalende gezichtsexpressie, UV-straling, roken, alcohol, slaaptekort, luchtverontreiniging en slechte eetgewoontes.

Liever niet, maar we begrijpen dat je je soms echt beter voelt als je make-up of foundation draagt. Al is het  maar plaatselijk een dun laagje om de rode vlekjes minder op te laten vallen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel minerale poeders die wel ademen. We kunnen ook de ademende en ontstekingsremmende foundation Lycogel aanbevelen. Lycogel is bij ons verkrijgbaar in heel veel tinten en ziet er natuurlijk uit op de huid. Bovendien werkt deze camouflage ondertussen ook nog ontstekingsremmend op puistjes én bevat het een goede zonbescherming SPF 30.

We kunnen littekens behandelen maar diepe littekens gaan dan niet altijd weg. Met een laser-behandeling kunnen ook de diepe littekens behandeld worden en is er een een kans dat ook deze zullen verminderen.

Gebruik een reinigingsproduct dat geschikt is voor jouw huid. Warm het product op met lauw water en masseer het minimaal één minuut in zodat de reiniging  tijd krijgt om de overtollige dode huidcellen te verweken en talg op te lossen. Spoel de huid daarna af met lauw water en dep je  huid voorzichtig droog met een handdoek. 

Dat mag wel, tenzij je huid extreem gevoelig is. Vraag bij onze huidspecialist na of zij adviseert om te scrubben. Bij acné is er vaak sprake van een verdikte, dode huidcellenlaag. Deze huidcellen blokkeren de uitgangen van de talgklier, waardoor poriën sneller verstoppen. We kiezen vaak eerder voor een peeling. Met een peeling veroorzaak je geen trauma aan de huid maar verdun je wel de dode huidcellenlaag.

Het is erg lastig maar blijf van je huid af en knijp de puistjes niet zelf uit! Je maakt het echt alleen maar erger. Gebruik schone handdoeken, draag katoenen kleding als je last hebt van acné op je rug, verwissel je kussensloop regelmatig, maak je telefoon dagelijks schoon en vergeet ook niet make-up kwastjes wekelijks te reinigen. Wat je vooral ook niet moet doen: je puistjes verbergen onder een haarband, pony of pet. Bacteriën zijn gek op deze broeierige plekken.

Retinol helpt niet alleen bij het bestrijden van acné, maar ook de aanpak van acné-littekens. Retinol (een vorm van vitamine A) heeft het vermogen om zich te binden aan onze huidcellen, waardoor deze geactiveerd worden en sneller vernieuwen. Retinol bevordert dus de groei van normale, gezonde cellen in de huid en rondom de poriën. De poriën gaan hierdoor open, waardoor talg gemakkelijker naar buiten kan stromen en nieuwe talgophopingen, mee-eters en puistjes minder kans maken.

Als huidspecialisten met een specialisatie in acné adviseren wij producten die in eerste instantie misschien duurder lijken, maar vergeet niet dat deze therapeutische producten veel betere werkstoffen bevatten dan de producten die verkrijgbaar zijn bij de drogist. Ze zijn zeer geconcentreerd, waardoor je er in verhouding veel langer mee doet. Met effectieve huidproducten die speciaal zijn afgestemd op jouw huid, heb je uiteindelijk ook minder behandelingen nodig. Bespaar daarom niet op je huidverzorging en kies voor kwalitatief hoogwaardige producten die de gezondheid en uitstraling van jouw huid bevorderen. Onze specialisten geven graag advies over welke producten het beste zijn voor je huid.

Je zou denken dat het helpt, maar op lange termijn verstopt het de huid juist nog meer. De zon maakt de dode huidcellenlaag dikker waardoor talg nog meer geblokkeerd raakt. Ook vergroot je de kans op pigmentvlekjes en werk je het herstelproces van de huid tegen. Hoe fijn het ook is, blijf je huid beschermen met een olievrije zonnebrandcrème met minimaal een SPF30.

Hoewel voorkomen altijd beter is dan genezen: je huid kan nog worden geholpen. De huid is tot op zekere hoogte in staat om zich te vernieuwen.  Met enkele behandelingen is het mogelijk om de huidtextuur te verbeteren, vlekjes te vervagen en kleine littekens aan te pakken. Voor advies, onze huidspecialisten adviseren je graag hierin.

Acne komt voor op verschillende plekken van het lichaam. Het gezicht, de borst, schouders en de rug zijn de meest voorkomende plekken waar acne ontstaat omdat hier het meeste talgklieren voorkomen. In de volksmond noemen we het vaak jeugdpuistjes, ook wel acne vulgaris genoemd. Bijna iedereen krijgt tijdens de puberteit last van acne. Bij sommigen is het een enkel puistje, anderen hebben er veel meer last van. Maar acne komt niet alleen voor bij de jeugd, iedereen kan er last van ondervinden. Acne ontstaat door een overmatige talg productie, factoren als hormonale schommelingen, stres en voeding kunnen invloed hebben op de ernst van de acne en de klachten verergeren.

Acne is een zeer vervelende huidaandoening die kan zorgen voor huidoneffenheden, zoals rode of bruine vlekjes en zelfs littekens. Helaas bestaat er geen standaardbehandeling voor acne en vereist dit maatwerk. Daardoor adviseren wij om dit altijd door een acnespecialist te laten behandelen.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu