Semi Permanente Make-up

Wie zet bij Perfect Skin & Beauty de Permanente Make-up?

Brigitte Scholte – Extra uit Eindhoven, het bruisend hart van Sophisticated Beauty gespecialiseerd in permanente make-up (pmu), komt bij ons maandelijks om onze gasten te voorzien van permanente make-up.

Brigitte is opgeleid en gecertificeerd door Nouveau Contour te Weert, het meest toonaangevende merk in permanente make-up. Om daarbij steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en trends daagt zij zichzelf uit door het volgen van Master Classes.

Er wordt uitsluitend gewerkt volgens de strenge landelijke Hygiëne- en Milieucode zoals die gelden voor permanente make-up. Vanzelfsprekend ben is Brigitte GGD gecertificeerd waarmee jij verzekerd bent van een volledig veilige en hygiënische behandeling. En vanzelfsprekend volgen wij nauwlettend de COVID-19 Hygiëneprotocol op.

 

Wij zijn in Huissen de enige schoonheidssalon met een GGD goedkeuring voor permanente Make-up! Er wordt uitsluitend gewerkt volgens de strenge landelijke Hygiëne- en Milieucode zoals die gelden voor permanente make-up.

Gedreven naar perfectie kijkt Brigitte naar jouw gezicht en huidskleur om de mooiste permanente make-up aan te brengen in de vorm van een eyeliner, wenkbrauw of lippen behandeling. De modernste technieken, deskundigheid, oog voor detail en de nieuwste computer gestuurde apparatuur is uw garantie voor kwaliteit.

Veel gestelde vragen

Bij permanente make-up wordt een pigment (vloeistof) vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Het is de ideale manier om wenkbrauwen, lippen of eyeliner er altijd perfect en verzorgd uit te laten zien. Geen lippenstift afdruk meer op een wijnglas en bijkleuren met een potlood of lippenstift is niet meer nodig! Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er altijd beter uit ziet. Bij Sophisticated Beauty worden alleen Europees goedgekeurde pigmenten gebruikt.

Permanente make-up is de ideale oplossing voor iedereen die:

 • Moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
 • Geen volle wenkbrauwen, of zelfs helemaal geen wenkbrauwen meer heeft
 • Contactlenzen of een bril dragen
 • Allergisch zijn voor make-up
 • Veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt
 • Smalle lippen heeft of vage lipcontouren
 • Er altijd perfect verzorgd uit wilt zien
 • Aan een chemokuur gaat beginnen of heeft ondergaan
Voordat we met de behandeling starten nemen we eerst een informed consent (vragenlijst) met je door. Indien er geen contra-indicaties zijn gaan we beginnen met het tekenen van de vorm. Wanneer de vorm door jou is goedgekeurd gaan we vervolgens samen de kleur bepalen. Nadat het pigment is ingebracht, zal de kleur intensiever overkomen dan de uiteindelijke kleur die je gekozen hebt. Je zal zien dat de kleur binnen een week vervaagt met zekers 30%. Bij deze eerste behandeling die ongeveer 1,5 uur in beslag neemt bespreek ik meteen met je de nazorg adviezen. Tevens maken we een afspraak voor de tweede behandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele vervaging weer mooi op te vullen en bij te werken. Na deze tweede behandeling is het resultaat op zijn mooist.
De behandeling is niet geheel gevoelloos. Ik gebruik echter tijdens de behandeling een techniek waarbij de gevoeligheid tot een minimum beperkt wordt.

De meeste permanente make-up blijft ongeveer 3 tot 5 jaar zitten. Het pigment verdwijnt namelijk langzaam in de huid door celvernieuwing en door invloed van UV licht. De huid van ieder individu is echter anders waardoor de pigmentatie bij ieder persoon anders kan uitvallen. Om het mooiste resultaat te behouden is het daarom belangrijk elk jaar de permanente make-up even bij te werken. Een touch-up behandeling waarbij de kleur en de vorm op zijn mooist blijft.

Bij Sophisticated Beauty wordt uitsluitend volgens de strenge richtlijnen van de GGD gewerkt en uiteraard met volledig gesteriliseerde verpakkingen en naalden. Ook onze pigmenten voldoen aan de meest strenge Europese normen en wetten.

Gebruik 24 uur voor de behandeling geen:

 • Alcohol
 • Drugs
 • Asparine (paracetamol mag wel)
 • Bloedverdunners (anders hecht het pigment zich minder goed)
 • Voorafgaand aan een lipliner behandeling, graag 3 dagen insmeren met zovirax.
 • Indien je bij een dermatoloog onder behandeling bent, is het raadzaam deze in te lichten over uw gewenste behandeling van permanente make-up.

Doordat er pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Het is raadzaam deze korstjes niet zelf te verwijderen, deze laten uit zichzelf los. Ik raad je dan ook aan om de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up de huid te laten rusten.

In principe lijkt het op elkaar. Bij beide wordt door middel van een naald vloeistof in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Want, de apparatuur als ook de samenstelling van de vloeistof en de technieken zijn totaal verschillend. Bij tatoeëren gebruikt men namelijk inkt welke bovendien veel dieper in de huid wordt ingebracht om deze door de vetcellen op te laten nemen. Dit heeft als gevolg dat een tatoeage langer behouden blijft. Bij permanente make-up wordt daarentegen een huidvriendelijke pigment gebruikt.
Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor zon en UV-licht. Gedurende 7dagen na de behandeling mag je geen gebruik maken van de zonnebank en mag het behandelde deel niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.
intake huidadvies

PROFESSIONEEL ADVIES

BOEK NU EEN GRATIS CONSULT

Neem contact op met Perfect Skin & Beauty. Wij gaan graag met jou in gesprek en onderzoeken de beste oplossing voor jouw huidwens!