Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is een bijzondere behandeling met een uitstekende dieptewerking die bijkomend de lymfestroom activeert en liftend werkt. De behandeling kan los als bindweefselmassage worden ingezet of gecombineerd worden met een gezichtsbehandeling.

De bindweefselmassage is een pittige behandeling. Deze bijzondere massage is ook toepasbaar tijdens de zomermaanden, omdat het niet uitdrogend werkt. Door de gezichtsspieren te masseren wordt de doorbloeding gestimuleerd en krijg je vollere wangen, hogere wenkbrauwen en diepere lijnen. Rimpels worden minder zichtbaar, net als kraaienpootjes, littekens en pigmentvlekken.

Wat is een bindweefselmassage?

De massage is een intensieve behandeling, waarbij een stevige knijp- en roltechniek in verschillende uitvoeringen wordt gebruikt. De opperhuid wordt gepasseerd en er wordt echt gewerkt op het onderliggende bindweefsel. Zo zorgen de massagegrepen ervoor dat verklevingen worden los gemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit stimuleert de doorbloeding van je huid. Dit is een unieke anti-aging behandeling voor je gezicht, die ervoor zorgt dat de huid strakker en gladder wordt.

Het bindweefsel speelt een belangrijke rol in de ondersteuning en bescherming van spieren en organen, maar kan door verschillende factoren zoals stress, blessures of slechte houding verstijven of verkleven. Een bindweefselmassage kan in dit geval verlichting bieden.

Al na 1 behandeling is het resultaat van de bindweefselmassage voor jouw gezicht zichtbaar. Echter, om op optimaal resultaat te bereiken en te behouden is deze massage in kuurvorm aan te bevelen. Bij Perfect Skin & Beauty bieden wij deze massage in kuurverband aan, waarbij er wekelijks een bindweefselmassage voor het gezicht wordt ingepland. Afhankelijk van jouw huidconditie gaat het om 6 tot 12 behandelingen. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van jouw huid er steeds beter uitzien.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Verschillende technieken voor het perfecte resultaat

Deze massagevorm maakt gebruik van verschillende technieken zoals strijkingen, knedingen en fricties om diepere lagen van het bindweefsel te bereiken. Hoewel de behandeling als intens kan worden ervaren, zijn de resultaten vaak de moeite waard, je kunt namelijk veel verwachten:

  • Een verbeterde huidconditie
  • Vermindering van pijn 
  • Een toegenomen gevoel van welzijn

Bindweefselmassage wordt vaak toegepast bij chronische pijnklachten, huidproblemen en om het algehele functioneren van het lichaam te verbeteren.

Hoe ziet een traject eruit?

Hoe een bindweefselmassage eruit ziet, kan variëren per persoonlijke behoefte van de klant, maar er zijn enkele algemene stappen die vaak worden gevolgd:

Intakegesprek

Wij vinden het belangrijk om te starten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek waarbij de specialist een anamnese afneemt om een goed beeld te krijgen van de klachten en behoeften van de klant. Vragen over levensstijl, medische geschiedenis en specifieke symptomen kunnen hierbij aan bod komen.

Persoonlijk behandelplan

Op basis van de informatie uit het intakegesprek stelt de specialist een behandelplan op. Hierin wordt vastgelegd welke technieken er gebruikt zullen worden, hoeveel sessies er nodig zijn en wat de doelen van de behandeling zijn.

Eerste sessie

De eerste sessie dient vaak als een ‘nulmeting’ om te zien hoe je gezicht reageert op de behandeling. Deze sessie kan wat intenser aanvoelen omdat je gezicht moet wennen aan deze diepe vorm van massage.

Vervolgsessies

Na de eerste behandeling volgen meestal meerdere sessies waarin verschillende technieken worden toegepast om het bindweefsel te stimuleren en los te maken. Het aantal benodigde sessies kan variëren per klant.

Evaluatie

Na een bepaald aantal sessies wordt er een evaluatie uitgevoerd om de voortgang te meten. Afhankelijk van de resultaten kan het behandelplan worden aangepast.

Wanneer wordt er gekozen voor een bindweefselmassage?

Huidverjonging

Een van de meest populaire redenen is huidverjonging. De massage stimuleert de productie van collageen en elastine, twee essentiële eiwitten die de huid haar stevigheid en elasticiteit geven. Dit kan leiden tot een jonger uitziende huid.

Verbetering van de huidtextuur

Bindweefselmassage kan helpen om de huidtextuur te verbeteren door het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en zelfs acne-littekens. Het verbetert ook de doorbloeding, wat de huid een gezondere uitstraling kan geven.

Vermindering van stress

Het gezicht bevat verschillende drukpunten die in verbinding staan met andere delen van het lichaam. Een gezichtsmassage kan dus niet alleen ontspannend werken voor de gezichtsspieren, maar ook voor het algehele welzijn.

Behandeling van specifieke aandoeningen

Sommige mensen kiezen voor een bindweefselmassage in het gezicht als behandeling voor specifieke huidaandoeningen zoals rosacea, acne of hyperpigmentatie.

Preventie

Net als bij andere vormen van massage, kiezen sommigen voor bindweefselmassage in het gezicht als een preventieve maatregel om huidaandoeningen en vroegtijdige veroudering tegen te gaan

Het is altijd belangrijk om met een medisch specialist te overleggen voordat je begint aan een bindweefselmassage-traject, vooral als je al bekend bent met medische aandoeningen. Wij kunnen samen met jou een behandelplan opstellen dat het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Wat is de voor- en nazorg?

Advies over aanpassingen in levensstijl, houding of beweging kan deel uitmaken van de nazorg om te zorgen dat de behaalde resultaten behouden blijven.

Het is goed om te weten dat een bindweefselmassage-traject maatwerk is en in samenspraak met de specialist wordt vastgesteld. Elke persoon is uniek en daarom kan de aanpak per individu verschillen. Het is belangrijk om in een intakegesprek met een medisch specialist te overleggen voordat je met een bindweefselmassage-traject begint, vooral als je onderliggende gezondheidsproblemen hebt.

De Anti-Aging behandeling kuur

Wil je een complete behandeling waarbij binnen 6 weken gegarandeerd resultaat wordt behaald?

Deze kuur duurt 6 weken waarin je 2x per week naar de salon komt voor een bindweefselmassage én een Beauty Angel behandeling. Thuis zet je de behandeling voort met de cups die je van mij mee naar huis krijgt. Je gaat 3x per week je huid thuis cuppen op de dagen dat je niet bij mij in de salon komt.

Normaal is de investering van deze complete kuur € 999, maar bij betaling vooraf betaal je slechts € 899!

Het resultaat

Het resultaat van een bindweefselmassage kan variëren van persoon tot persoon en is afhankelijk van diverse factoren zoals de aard van de klachten, de duur van de behandeling en de individuele reactie op de massage. Hieronder een aantal voorbeelden van resultaten:

  • Strakkere, stevige huid
  • Minder lijntjes en rimpels
  • Stralende en jongere uitstraling
  • Minder spanning in het gezicht
  • Positief effect bij een slechte doorbloeding
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Bevordering celdeling

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel veel mensen positieve resultaten ervaren, bindweefselmassage niet voor iedereen geschikt is. Wij helpen jou daarom graag verder in een intakegesprek om samen te kijken of een bindweefselmassage-traject passend is bij jouw klachten.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu