CryoPen

Cryotherapie, oftewel CryoPen, is een nauwkeurige behandeling die we meestal toepassen bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden.

Met de CryoPen kan je gemakkelijk, snel en doeltreffend fibromen, ouderdomswratten, gewone wratten zoals voet- en handwratten behandelen, maar ook pigmentvlekken die ontstaan door zon en xanthelasma c.q. cholesterol-opeenhoping rond de ogen en verdere goedaardige huidletsels.

Wat is een CryoPen behandeling?

De CryoPen bevriest ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Het weefsel sterft af door de bevriezing waardoor er op natuurlijke wijze gezond weefsel voor in de plaats komt.

Een CryoPen verwijdert dus met vloeibare stikstof huidletsel als pigmentvlekken, wratjes, fibromen en ouderdomsvlekken waarna er weer gezond weefsel ontstaat. Vaak behalen we al na één behandeling prachtig resultaat en ontstaat er weer een egale en gezonde huid.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

De huidspecialist zal de te behandelen huid doorgaans 2 keer bevriezen met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen en ongewenst huidweefsel te kunnen verwijderen. De behandeling duurt niet langer dan een paar seconden. Je kunt een stekend gevoel ervaren. De CryoPen is dus niet een geheel pijnloze behandeling maar bij deze behandeling is er geen verdoving nodig. Het is belangrijk dat je tijdens de behandeling de pijn aangeeft, mede om de dieptewerking te bepalen.

Na de behandeling wordt de huid rood en enkele dagen later donkerrood tot zwart en komt er een korst. De korstjes moeten er vanzelf afvallen, dit duurt ongeveer 2 weken. Daarna is de huid extra gevoelig voor zonlicht. Krab niet aan de korstjes om littekens en pigmentverschuiving te voorkomen. De huid is extra gevoelig voor zonlicht, daarom is het belangrijk de huid te beschermen met zonnebrandcrème.

Boek een vrijblijvend consult

Wat is de voor- en nazorg?

Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is, zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen. Smeer korstjes in met een nabehandelingscrème die wij je meegeven, deze zit bij de eerste CryoPen-behandeling inbegrepen. 

Voorkom heet douchen, baden, gebruik maken van de sauna, stoombehandelingen en voorkom zwemmen gedurende de eerste 48 uur.

Niet harsen, epileren of ‘plukken’ tijdens de CryoPen behandelkuur. Vermijd ook zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met een hoog UV beschermingsfactor; spf 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling. Probeer tot slot niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.

Boek een vrijblijvend consult

Het resultaat

De CryoPen behandeling duurt slechts enkele seconden en is vrijwel pijnloos en werkt op de millimeter nauwkeurig. De behandelde huid wordt direct rood na de behandeling en kan licht gaan zwellen. Binnen twee weken schilfert het korstje af.

Het resultaat van de CryoPen is per persoon en per indicatie verschillend. Het doel van de CryoPen behandeling is verheven huidoneffenheden zoals wratten en fibromen te verwijderen en pigmentvlekken te laten vervagen.

Lees hier een verhaal van een tevreden klant

Hier begon het

Klant; Hier heb ik al een jaar een zeer pijnlijk wratje met veel worteltjes. Zelf met mierenzuur geprobeerd weg te krijgen en al een keer aangestipt bij de huisarts. Niets helpt. Ik bleef er ook steeds achter hangen.

Nog een keer naar de huisarts

Klant; hier heb ik het nog een keer laten aanstippen bij de huisarts, wat doet het zeer! Achteraf blijkt dat ze er gewoon naast heeft gezeten!

Na de behandeling bij de huisarts

Klant; Dit is na de behandeling bij de huisarts. Met dit als resultaat… weken pijn.

Nog niet weg na de behandeling bij de huisarts

Klant; En dan nog is de wrat niet weg na de behandeling bij de huisarts

Voor de behandeling met de CryoPen

Klant; Voor de behandeling bij jou met de CryoPen.

Eén dag na de behandeling

Klant; Dit is één dag na de behandeling met de CryoPen.

Ongeveer 2 maanden na de behandeling

Klant; Dit is ongeveer 2 maanden na de behandeling! Het is helemaal weg. Hier ben ik zo blij mee. Na het dramatische traject bij de huisarts geloofde ik er niet meer in dat deze pijnlijke wrat weg zou gaan. Maar het is echt zo. De wrat is weg en ik heb geen pijn meer eraan!

Veelgestelde vragen

  • Direct na de CryoPen behandeling kleurt het behandelde gebied rood
  • De eerste paar dagen na de behandeling wordt de huidaandoening donkerder van kleur
  • Er ontstaat een korstje
  • Onderhuids wordt een nieuwe huid aangemaakt
  • Na 10 tot 14 dagen valt het korstje er vanzelf af en blijft er een mooie, gladde, nieuwe huid over. De huid geneest dus zonder littekenvorming

Je ontvangt bij de behandeling met de CryoPen een nabehandelingscrème die je gebruikt om de behandelde huid goed te beschermen. 

Afhankelijk van de hoeveelheid en het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen we goedaardige huidtumoren meestal in één tot drie CryoPen behandelingen verwijderen.

Er is sprake van snel resultaat, maar sommige goedaardige huidtumoren hebben de neiging om na enige tijd weer terug te komen. Een herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu