Gerstekorrels weghalen

Milia of gerstekorrels zijn onschuldige witte bultjes die op iedere leeftijd kunnen voorkomen. Voor sommigen kan het een cosmetisch storende aandoening zijn, vooral wanneer er grote aantallen aanwezig zijn. We zien kleine witte, soms huidkleurige ronde bultjes in de gezichtshuid die helemaal geen jeuk of pijn geven. Deze onschuldige aandoening geeft een onregelmatig en ontsierend effect van de huid die je het liefst in je gezicht voorkomen wil.

Boek een vrijblijvend consult

Wat is een gerstekorrel-behandeling?

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen primaire gerstekorrels en secundaire gerstekorrels. Primaire gerstekorrels komen veel voor bij pasgeboren baby’s. Deze zijn volkomen onschuldig en verdwijnen vanzelf gedurende de eerste maanden. Secundaire milia bevatten keratine en komen voor bij volwassenen, vooral rond de ogen, bij of op het ooglid en op de wangen. Wij behandelen alleen deze vorm van gerstekorrels.

Heb je last van een klein, wit bultje of verstopt kliertje op je wangen of rondom je ogen? Wij kunnen op een vrijwel pijnloze manier jouw gerstekorrel laten verwijderen zodat je geen gerstekorrel meer zichtbaar hebt op jouw gezicht.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

We verwijderen gerstekorrels met een steriele naald. Dit naaldje is zo scherp dat je dit nauwelijks voelt als we hiermee door de gerstekorrel heen prikken. Daarna wordt de inhoud er met tissues uitgedrukt waardoor we de gerstekorrel verwijderen. Wanneer het korreltje erg diep zit, kan er een klein korstje ontstaan (bv. op het voorhoofd), maar vaak zie je er na een uurtje al niks meer van terug. Een huid met gerstekorrels en mee-eters is vaak vochtarm, ofwel een gedehydrateerde huid.

We kunnen ook gerstekorrels verwijderen door middel van coagulatie, dit wordt overwogen als de gerstekorrel erg diep zit.

Boek een vrijblijvend consult

Wat kan je er tegen doen?

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is het goed reinigen van de huid. Dit betekent niet alleen dat je je huid regelmatig moet wassen met water en reinigingsmiddel, maar ook dat je de huid goed moet scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Op die manier kan je voorkomen dat de huidporiën verstopt raken. Wanneer men niet voldoende of met de onjuiste producten scrubt, kunnen de talgklieren verstopt raken waardoor de gerstekorrels ontstaan.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor huidverzorgingsproducten die niet comedogeen zijn, oftewel producten die de poriën niet verstoppen. Ook producten met salicylzuur kunnen helpen om gerstekorrels te verminderen.

Tot slot kan het helpen om je voedingspatroon aan te passen. Het eten van veel suikers en vetten kan namelijk leiden tot een verhoogde talgproductie, wat de kans op gerstekorrels vergroot. Kies daarom voor een gezonde en gevarieerde voeding met voldoende groenten en fruit.

Door het regelmatig reinigen van de huid, het gebruik van de juiste producten en het aanpassen van je voedingspatroon kun je gerstekorrels verminderen en voorkomen. Mocht je echter last blijven houden van deze bultjes, dan is het verstandig om contact op te nemen met een specialist. 

Na het verwijderen van je gerstekorrel, raden we je aan om er niet gelijk make-up op te smeren, zodat je huid goed kan herstellen en het kliertje niet weer verstopt raakt. Wees voorzichtig met het overvloedig gebruiken van beautyproducten die op olie gebaseerd zijn, denk aan make-up removers op basis van olie.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu