Steelwratjes en fibromen

Steelwratjes zijn doorgaans onschuldige en goedaardige huidgezwelletjes in de vorm van een bijna rubberachtig bobbeltje of steeltje. Andere benamingen zijn acrochordons, fibromen, wild vlees of skin-tags. Steelwratjes zijn vaak huidkleurig of iets donkerder dan de huid en komen veel voor onder de oksels, liezen of in de hals. Ze zijn meestal enkele millimeters groot maar dit kan variëren tot wel twee centimeter. Naarmate je ouder wordt, neemt soms het aantal en de grootte van de steelwratjes toe. Steelwratjes komen bijzonder vaak voor.

Het is nog onduidelijk hoe deze gezwelletjes ontstaan. Er bestaat wel enige relatie met overgewicht en hormonen, vooral na de menopauze.

Boek een vrijblijvend consult

Wat is een behandeling voor fibromen en steelwratjes?

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, zijn uitstekende stukjes huid in de vorm van een steeltje. Ze variëren in grootte van enkele millimeters tot wel twee centimeter en zijn niet besmettelijk. Ondanks wat de naam doet vermoeden, zijn steelwratjes geen familie van de wratten. Ze ontstaan niet door een virusinfectie, maar door een verstoring in het vetweefsel. Daarom zijn steelwratjes niet besmettelijk, in tegenstelling tot wratten en waterwratjes.

Mogelijke factoren die een rol spelen bij het ontstaan van steelwratjes zijn leeftijd, erfelijkheid, hormoonschommelingen, overgewicht, diabetes mellitus, schurende kleding of sieraden, en slecht genezende wondjes.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Heb je last van fibromen?

Dit is natuurlijk niet prettig. Wij helpen je graag van je fibromen af. Dit doen wij door middel van een behandeling van de cryopen.

Hoe fibromen en steelwratjes ontstaan is niet bekend. Wel is er een relatie tussen fibromen en lichaamsgebieden waar veel wrijving plaatsvindt. Fibromen komen op plekken zoals je nek, hals, oksels en het gebied rondom je liezen het meest voor. Het komt bovendien vaak voor dat een steelwrat zich kan ontwikkelen op een ooglid. Fibromen kunnen zich ook op andere plekken op het lichaam ontwikkelen.

Het verwijderen van steelwratjes en andere soorten fibromen noemen we coagulatie. De steelwratjes behandelen we door elektrocauterisatie of met de cryogeen. Elektrocauterisatie wordt gebruikt bij verwijdering van sterk doorbloed weefsel.

Hoe ziet een traject eruit?

Er zijn verschillende manieren om steelwratjes te behandelen.

Laat je de steelwratjes verwijderen door een professional, dan zijn er bij ons 2 opties:

  • Cryotherapie: in dit geval gaat het om het bevriezen van de fibroom met vloeibaar stikstof. Deze methode wordt doorgaans niet aanbevolen voor het behandelen van steelwratjes in je gezicht, omdat het in enkele gevallen leidt tot littekens. Na de behandeling vormt zich een klein korstje dat binnen een tot twee weken geneest.
  • Electrocoagulatie: bij elektrocoagulatie worden uitstulpingen (typen fibromen) met een stroomstoot verwijderd. Dat werkt als volgt: een naaldje wordt enkele millimeters in het plekje ingebracht en wordt van constante stroom voorzien. Dit blokkeert de bloedtoevoer en vernietigt de cellen van de fibroom waardoor die afsterft.

Bij het verwijderen van fibromen of steelwratjes wordt er per persoon en per plekje gekeken of er plaatselijke verdoving nodig is.

Boek een vrijblijvend consult

Veelgestelde vragen

  • Hals; huidoneffenheden in het halsgebied kunnen erg cosmetisch storend zijn.
  • Romp; de meeste huidoneffenheden, zoals wratten, bevinden zich op de romp.
  • Oksels; de belangrijkste veroorzaker van fibromen in de oksels is schuring door de armen en kleding. 

Het is niet aan te raden om zelf een fibroom weg te halen. Een steelwrat verdwijnt namelijk niet vanzelf en kan zich zelfs ontwikkelen en groter worden na verloop van tijd. Bovendien is het medisch gezien niet noodzakelijk om een fibroom te verwijderen, maar vaak gebeurt dit om cosmetische redenen. Het is daarom het beste om dit te laten doen door een specialist.

Hoewel het mogelijk is om zelf een steelwratje te verwijderen, raden we dit af. Er bestaat namelijk de kans dat je het niet goed weghaalt of dat het als gevolg van een verkeerde behandeling groter wordt en/of ontstoken raakt.

Onze ervaren huidtherapeuten hebben meer kennis en ervaring met het verwijderen van fibromen en kunnen dit bovendien op een verantwoorde manier doen zodat je er minder last van hebt en een mooier resultaat zult behalen. Laat het daarom over aan de specialist.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu