Gevoelige huid

Een van de belangrijkste functies van de huid is de barrièrefunctie: het lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals schadelijke bestanddelen, vuil, straling en micro-organismen. De huid moet dus ‘beslissen’ welke stoffen of prikkels worden toegelaten, en welke niet. Een te gevoelige huid is niet meer in staat om deze selectie te maken. Het afweermechanisme is verstoord waardoor de huid een lagere weerstand heeft tegen irriterende stoffen.

Als gevolg hiervan wordt de bovenste laag van de huid erg poreus, je krijgt een dunne huid, waardoor externe factoren, zoals uv-straling, gemakkelijk kunnen binnendringen. Als compensatie zal de huid zichzelf beschermen door harder te worden, met een vaak ruwe- en geïrriteerde huid als gevolg.

Boek een vrijblijvend consult

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is een huid die uit balans is. Dit merk je bijvoorbeeld aan rode vlekken, uitslag of een trekkerig gevoel. Deze symptomen kunnen zich zowel op het gezicht als op het hele lichaam voordoen.

Uit onderzoek naar de oorzaken van een gevoelige huid blijkt dat erfelijkheid hier vaak een rol in speelt. Bij veel mensen is de huid echter gevoelig geworden als gevolg van omgevingsfactoren of levensstijl. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

 • Stress
 • Onzuivere lucht
 • Roken
 • Hormonale veranderingen (puberteit, zwangerschap, overgang)
 • Voeding
 • Gebruik van medicijnen
 • Weersomstandigheden
 • Bepaalde stoffen in cosmeticaproducten en make-up

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Wat zijn de symptomen van een gevoelige huid?

Is jouw huid gevoelig of heb je zelfs een hypergevoelige huid? Een gevoelige huid kan verschillende symptomen vertonen die meestal verergeren wanneer je lichaam verzwakt is, bijvoorbeeld door vermoeidheid, een branderig gevoel of stress.

Herken je een of meer van de volgende verschijnselen op je huid? Dan is de kans groot dat je een gevoelige huid hebt:

 • Een trekkerig gevoel
 • Een droge huid
 • Schrale plekken
 • Rode vlekken, vooral op de wangen
 • Uitslag en/of jeuk
 • Rode huid

De seizoenen spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens de zomerperiode is de huid doorgaans minder gevoelig dan tijdens de winter, vanwege de kleinere dagelijkse temperatuurschommelingen en het vaker buiten zijn. Ook de luchtkwaliteit binnenshuis is beter omdat de centrale verwarming in de zomer uitblijft.

Hoe ziet een traject eruit?

Een behandeltraject is afhankelijk van jouw gevoelige gezichtshuid. Voordat een behandeling start, is het belangrijk om een gratis adviesgesprek in te plannen, zodat de specialist jouw huid kan onderzoeken en een behandelmethode kan aanraden.  

De mogelijke behandelingen zijn:

Boek een vrijblijvend consult

Wat kan je er tegen doen?

Vanuit de salon raden wij een speciale productlijn van Murad aan waarmee behandeld kan worden. Soms kan een gevoelige huid meer aan qua producten dan wij denken, waarmee we dus de barrièrefunctie van jouw huid kunnen versterken en die jouw huid beschermt tegen bijvoorbeeld uv-stralen.

Dat kan op verschillende manieren gedaan worden. In een vrijblijvend adviesgesprek krijg je uitgebreid advies over de juiste producten. 

Veelgestelde vragen

Het is belangrijk om milde en hypoallergene producten te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid omdat deze vaak goede plantaardige oliën die jouw huidbarrière versterken.

Vermijd agressieve, irriterende ingrediënten en gebruik geen reinigingsmiddelen die de huid uitdrogen. Gebruik ook een dagelijkse moisturizer om de huid te hydrateren en verijd ten slotte langdurige blootstelling aan uv-straling.

Ja, sommige voedingsmiddelen kunnen ontstekingen en huidreacties veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Denk aan zuivelproducten, suikers en geraffineerde koolhydraten.

Ja, als je last hebt van een zeer gevoelige huid of als de symptomen aanhouden, is het raadzaam om een huidtherapeut te raadplegen. Zij kunnen je adviseren over de beste behandelingen en producten voor jouw huidtype.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu