Pigmentvlekken verwijderen

Heb je last van Pigmentvlekken, melasma of hyperpigmentatie en belemmerd je dit in je dagelijks leven?

Dit is natuurlijk niet prettig. Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd om te werken met MeLine! De eerste en enige productlijn in Nederland gespecialiseerd in alle soorten van hyperpigmentatie die pigmentvlekken verwijderen kan.

Wij kunnen pigmentvlekken behandelen omdat we een anti-pigmentatiekuur in huis hebben. Deze bestaat uit 3 intensieve behandelingen en een basispakket bestaande uit 6 producten. Een extra intensieve kuur bestaat uit 6 behandelingen.

Boek een vrijblijvend consult

Wat zijn pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn of te licht of te donker voor het huidtype van de persoon. Daardoor vallen ze op. Pigmentvlekken die in het gezicht zitten kunnen dan cosmetisch erg storend zijn. Soms zitten ze pal op de neus of op de wangen waardoor ze extra opvallen. Mensen met donkere vlekken of gelige vlekken in het gezicht worden vaak ouder ingeschat dan dat ze werkelijk zijn. Hoe lichter je huidskleur, hoe beter donkere vlekken te zien zullen zijn. Andersom geldt ook dat als je een donkere huid hebt, de witte pigmentvlekken meer in het gezicht zullen opvallen. 

Pigmentvlekken worden ook nog wel eens ouderdomsvlekken genoemd, omdat de huid van iemand op leeftijd veel vaker met de zon in aanraking is geweest waardoor sneller donkere vlekjes kunnen ontstaan.

Studies hebben laten zien dat de kwaliteit van leven van mensen met pigmentvlekken soms ernstig verstoord kan zijn. Sommigen schamen zich ervoor en durven zelfs de deur niet meer uit. Er bestaan tegenwoordig goede behandelingen tegen pigmentvlekken. Wel is het van belang om eerst de goede diagnose te stellen, zodat snel met een passende behandeling kan worden gestart. Het gebruik van een zonnebrandmiddel met een hoge bescherming (spf 30 of hoger) speelt bij de behandeling van pigmentvlekken in het gezicht een belangrijke rol.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

Pigmentatie is een veelvoorkomend probleem dat verschillende vormen kan aannemen, zoals melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) en zonneschade. Pigmentatie kan voorkomen in twee verschillende huidlagen: de opperhuid (epidermis) en de lederhuid (dermis). Oppervlakkige pigmentatie in de opperhuid kan behandeld worden met een peeling, terwijl pigmentatie in de lederhuid lastiger te behandelen is.

Om te bepalen in welke huidlaag het pigment zich bevindt, kan er gebruik worden gemaakt van een woodslamp of huidscan. Pigmentatie is echter een van de lastigste huidaandoeningen om te behandelen en het gebruik van een goede SPF is daarom van groot belang. Een populaire behandeling tegen hyperpigmentatie is de ‘MeLine-behandeling’, die in kuurvorm wordt gegeven met thuisproducten en behandelingen in de salon. Het is belangrijk om thuis de juiste verzorgingsproducten te gebruiken en de oorzaak van de pigmentatie te achterhalen om de juiste behandeling te kunnen adviseren.

Boek een vrijblijvend consult

Wat kan je er tegen doen?

Het belangrijkste wat je kan doen voor het pigmentvlekken verwijderen, is hoge SPF/zonnebrandcrème te gebruiken, dat is in veel gevallen de basis van goede huidverzorging. Wanneer je direct zonlicht zo veel mogelijk vermijd, is de kans kleiner dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. De meest voorkomende oorzaak van pigmentvlekken is namelijk blootstelling aan uv straling.

Ook is aan te raden om met regelmaat vitamina A en vitamine C in te nemen, dit zijn namelijk belangrijke anti-pigment middelen. Naast het gebruik van SPF en vitamines, ligt het aan de vorm pigment van jouw huid en wat daarbij geadviseerd wordt door de specialist. Het is daarom belangrijk om vooraf een vrijblijvend intakegesprek in te plannen, zodat je samen met de specialist kan kijken naar wat voor vorm pigment jij hebt en welke behandeling er aangeraden wordt. 

Er zijn een aantal soorten behandelingen voor pigmentvlekken verwijderen die ingezet kunnen worden. Er wordt in het gratis en vrijblijvende adviesgesprek per persoon gekeken naar welke goede behandeling het beste bij het soort pigmentvlek past. 

 • MeLine
 • Neogen stikstof Plasma
 • Cryopen, kan voor een enkele pigmentvlek (ouderdomsvlek oid)
 • Microneedling/skinpen
 • Microdermabrasie 
 • Murad 

Veelgestelde vragen

Pigmentvlekken ontstaan door de aanmaak van melanine. Melanine is de stof die kleur geeft aan zowel je huid als het haar. Door een overproductie aan melanine ontstaan deze pigmentvlekken. Overproductie kan diverse oorzaken hebben. 

Het ontstaan van pigmentvlekken kan verschillende oorzaken hebben. 

 • Te veel UV straling: dit ontstaat meestal wanneer je huid vaak en lang is blootgesteld aan de zon. Doordat je lichaam zich tegen de zon probeert te beschermen, zal de aanmaak van melanine verhogen. Deze aanmaak gebeurt al vanaf de jeugd.
 • Verstoorde hormoonhuishouding: door een te veel aan hormonen, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap (zwangerschapsmasker) of bij gebruik van de anticonceptiepil of andere medicatie, kan je last krijgen van pigmentvlekken.
 • Stress: stress zorgt voor meer adrenaline in het lichaam wat de aanmaak van pigmentcellen verhoogt.
 • Hitte: hitte stimuleert aanmaak van melanine en zorgt hierdoor voor pigmentvlekjes.
 • Ontsteking: ontstekingen of verwondingen van de huid kunnen pigmentvlekken veroorzaken.
 • Aanleg: als pigmentvlekken in je familie voorkomen, kan dit ervoor zorgen dat je sneller last krijgt van pigmentvlekken op je huid.

Er zijn diverse behandelingen mogelijk om pigmentvlekken te verwijderen. Welke behandeling het beste is, hangt af van de oorzaak van de pigmentvlekken.

De behandelingen zijn onder andere peelings, laserbehandelingen, een MeLine-kuur of bijvoorbeeld de NeoGen stikstof Plasma-behandeling. Onze huidspecialisten zullen jou in een gratis intakegesprek adviseren over de behandelingen en producten die het beste bij jou past.

De prijs van een pigmentbehandeling is afhankelijk van het type behandeling en hoeveel behandelingen je nodig hebt. 

Ook het aantal pigmentbehandelingen dat je nodig hebt, is afhankelijk van het type behandeling en van je pigmentvlekken zelf. Onze huidspecialisten kunnen jou een goede indicatie geven van het aantal behandelingen en welke soort behandeling het beste bij jou past.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu