Littekentherapie behandeling

Littekens ontstaan tijdens het genezingsproces van een wond en kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals acne, operaties of verwondingen. Een litteken ontstaat dus bij iedereen op een andere manier maar komt vaak voor door verwonding. Na de verwonding treedt wondgenezing op. Een wond geneest in drie fasen en als de genezing niet goed verloopt omdat de wondgenezing verstoord is door verschillende oorzaken, kunnen er storende littekens ontstaan.

In de meeste gevallen zijn dit littekens waar je geen hinder van ondervindt. Helaas is dit niet altijd het geval. Wij begrijpen dan ook dat ongewenste littekens erg vervelend kunnen zijn en een negatief effect kunnen hebben op je zelfvertrouwen. Wil jij een gave huid en jezelf zeker voelen? Hier kunnen wij je bij helpen. Benieuwd hoe wij dat doen? Lees dan snel verder over littekentherapie of plan direct een vrijblijvend consult bij ons in. 

Wat is een littekentherapie behandeling?

Het doel van littekentherapie is om de slechte doorbloeding van het litteken te verbeteren en te versoepelen. Door nieuw huidweefsel wordt littekenweefsel minder zichtbaar en ziet de huid er gezonder uit, de littekens genezen. Eventuele bewegingsbeperkingen worden verminderd en daarnaast wordt het litteken minder prominent zichtbaar op jouw huid. Door passende littekentherapie kan een litteken mooi genezen wat een positief effect heeft op jouw zelfvertrouwen.

Er zijn verschillende methodes die wij gebruiken om littekens te behandelen. Wij stellen een litteken behandelplan op maat op. Daarom is een adviesgesprek belangrijk zodat er samen gekeken kan worden welke behandeling het beste bij jouw litteken past. Het verbeteren van een litteken is namelijk maatwerk en door het maatwerk zijn er mooie resultaten te behalen.

Welke methode littekentherapie het beste resultaat heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens de intake bepalen wij welke methode of een combinatie van methoden geschikt is. Hieronder staan de behandelingen benoemd die wij uitvoeren:

  1. Bindweefselmassage
  2. NeoGen stikstof plasma
  3. Microdermabrasie
  4. SkinPen medische microneedling

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

Hoe een traject van littekentherapie eruitziet en wat de voor- en nazorg is, hangt af van de behandeling die tijdens het intakegesprek wordt gekozen en van het soort litteken. Bij de meeste behandelingen zijn meerdere sessies nodig voor het beste resultaat. Tijdens het intakegesprek worden de verwachte resultaten, de duur van de behandeling en het aantal sessies besproken.

Voorafgaand aan de littekentherapie-behandeling is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Het is aan te raden om de huid voorafgaand aan de behandeling niet te bloot te stellen aan de zon en niet gebruik te maken van zonnebanken of zelfbruinende producten.

Boek een vrijblijvend consult

Wanneer wordt er gekozen voor littekentherapie?

Littekentherapie kan nodig zijn om het uiterlijk van littekens te verbeteren en het ongemak ervan te verminderen. Littekens worden veroorzaakt door overproductie van collageen en elastine wanneer de huid door verwonding is beschadigd, wat resulteert in een verheven en verkleurd weefsel, men ziet vaak roodheid of een verdikking van de huid, waardoor er bewegingsbeperking kan ontstaan. Littekentherapie zorgt voor helende factoren door littekens af te vlakken, te verzachten, elasticiteit te bevorderen en de textuur ervan te verbeteren. Bovendien kan littekentherapie het ongemak van littekens, zoals jeuk en een branderig gevoel, helpen verminderen.

SkinPen of microneedling is een andere optie voor de litteken therapie behandeling, waarbij kleine naaldjes in het huidoppervlak prikken waardoor minuscule kanaaltjes ontstaan. Deze zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Ook werkt deze behandeling goed om de collageenproductie te stimuleren, gezonde huidlagen te verdikken, bestaande littekens minder zichtbaar te maken en wondgenezing te stimuleren.

Al met al zijn er veel verschillende soorten behandelingen beschikbaar, afhankelijk van de unieke situatie van een individu en van het soort litteken, die kunnen helpen bij zowel cosmetische kwesties in verband met littekens als symptomen zoals jeuk of pijn. Met littekentherapie zorgen we ervoor dat we je jeuk verminderen en een trekkerig gevoel aan je litteken verdwijnt. Als je zichtbare littekens hebt, is het belangrijk om met je arts, huidtherapeut of dermatoloog te overleggen welke behandeling voor jou het beste is. Het is verstandig om bij je eigen zorgverzekeraar te informeren welk recht je hebt op vergoeding littekentherapie, welke polisvoorwaarden er gelden en of het valt binnen jouw aanvullende pakket.

Boek een vrijblijvend consult

Veelgestelde vragen

Bindweefselmassage is een effectieve methode om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Tijdens deze behandeling wordt er druk uitgeoefend op het onderliggende bindweefsel van de huid waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de huid wordt geactiveerd om nieuwe cellen aan te maken. Dit zorgt voor een gladdere en egalere huid.

De NeoGen behandeling is een innovatieve methode die gebruik maakt van microneedling en radiofrequentie om de huid te verjongen en littekens te verminderen. De microneedling stimuleert de productie van collageen en elastine, terwijl de radiofrequentie de huid verstevigt en verstrakt. De NeoGen behandeling kan worden ingezet bij verschillende soorten littekens, waaronder acné-littekens en chirurgische littekens.

Microdermabrasie is een peelingmethode waarbij dode huidcellen worden verwijderd door middel van microkristallen. Deze behandeling kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens en het verbeteren van de algehele huidconditie. Na de behandeling is de huid zichtbaar egaler en gladder.

SkinPen/microneedling is een methode waarbij kleine naaldjes in de huid worden gebracht om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Deze behandeling kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens en het verbeteren van de algehele huidconditie.

SkinPen/microneedling is een veilige en effectieve methode die geschikt is voor verschillende soorten littekens. Deze methode kan ook ingezet worden als je last hebt van atrofische littekens en hypertrofische littekens. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kijkt de specialist naar jouw litteken en bespreekt welke methode het beste bij jouw huid past.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu