Couperose behandeling

Couperose is een veelvoorkomende, maar gelukkig onschadelijke aandoening die meestal voorkomt in het gezicht of op het decolleté. Het kan leiden tot zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes die de huid rood of blauw doen kleuren. Dit kan zorgen voor gevoelens van onzekerheid en kan zelfs branderigheid en roodheid veroorzaken. Couperose gaat niet vanzelf over en kan niet volledig worden genezen. Het wordt vaak verward met rosacea, hoewel het twee verschillende aandoeningen zijn die vaak samen voorkomen.

Gelukkig zijn er effectieve soorten van een couperose behandeling beschikbaar om couperose te verminderen en de huid weer stralend te maken. Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren over de meest geschikte behandelingen voor jouw specifieke situatie.

Boek een vrijblijvend consult

Wat is roodheid en couperose?

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening, die wordt gekenmerkt door zichtbare uitgezette rode en/of blauwe kleine bloedvaatjes in het gezicht. Hoewel het volkomen onschuldig is, kan het bij sommige mensen wel voor onzekerheid zorgen. Couperose komt vooral voor bij mensen met een blanke huid en treedt meestal op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen. Een andere naam voor couperose is “essentiële teleangiëctasiëen”.

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden en daardoor zijn gaan verwijden. Verschillende factoren kunnen hieraan bijdragen, zoals erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, het huidtype, chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik.

Het is belangrijk om couperose goed te verzorgen en blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden om verdere beschadiging van de huid te voorkomen. Bij ons kunt u terecht voor verschillende behandelingen die couperose kunnen verminderen en/of verwijderen.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

Er zijn verschillende soorten mogelijk voor een couperose behandeling, namelijk:

Voorafgaand aan een behandeling is het verstandig om een vrijblijvend eerste consult in te plannen met de huidspecialist. Samen wordt er gekeken naar jouw huid en wordt er besproken welke couperose behandeling het beste bij jou en het te behandelen gebied past en hoeveel behandelingen nodig zijn. Het is namelijk zo dat bijvoorbeeld een laserbehandeling meer geschikt is voor mensen met een licht huidtype omdat mensen met een donkere huid meer pigment hebben waardoor het licht van de laser niet genoeg in de huid kan doordringen.

Hier wordt goed naar gekeken tijdens de eerste afspraak. In dit intakegesprek wordt er ook een persoonlijk behandelplan opgesteld waarbij er wordt gekeken naar welke producten er aangeraden worden zodat we samen je couperose verminderen kunnen.

Boek een vrijblijvend consult

Wat kan je er tegen doen?

Couperose is een huidaandoening die veel voorkomt bij mensen waarvan de huidskleur lichter is en bij mensen die last hebben van rosacea. Het wordt gekenmerkt door roodheid en zichtbare rode vaatjes op het gezicht, voornamelijk op de wangen, neus en kin. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf en worden door veel mensen als cosmetisch storend ervaren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol; de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald.

Hier zijn enkele tips om couperose te voorkomen en te verminderen:

  1. Vermijd hitte: vermijd extreme temperaturen, zoals hete douches, sauna’s en stoomruimtes. Warmte kan de bloedvaten verwijden en de roodheid van couperose verergeren.
  2. Bescherm je huid tegen de zon: zonlicht is een veelvoorkomende trigger voor couperose. Gebruik daarom een zonnebrandcrème met een hoge SPF en draag een hoed.
  3. Vermijd alcohol en gekruid voedsel: alcohol en gekruid voedsel kunnen leiden tot uitbreiding van de bloedvaten en kunnen de roodheid verergeren.
  1. Hydrateer je huid: houd je huid gehydrateerd om droogheid en irritatie te voorkomen. Kies voor milde, hydraterende producten die geen irriterende ingrediënten bevatten.
  2. Gebruik zachte reinigingsmiddelen: verwijder make-up en vuil voorzichtig zonder te wrijven of te trekken. Gebruik zachte reinigingsmiddelen die de huid niet uitdrogen.
  3. Vermijd producten die de huid kunnen irriteren: vermijd producten die alcohol, retinol, of glycolzuur bevatten omdat ze de huid kunnen irriteren en roodheid kunnen veroorzaken.
  4. Raadpleeg een specialist: als de couperose ernstig is, kan een specialist medicijnen of laserbehandelingen voorschrijven om de roodheid te verminderen en de bloedvaten te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Door erfelijke factoren en levensstijl kunnen de wanden van de fijne haarvaatjes slapper worden en blijvend zichtbaar. Soms wordt er gezegd dat je er zo “gezond uitziet met van die frisse rode appelwangen”. Echter, deze zichtbare bloedvaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop en zijn eigenlijk afvalstoffen die niet op natuurlijke wijze verdwijnen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om couperose te verminderen of te laten verdwijnen. Bijvoorbeeld laserbehandeling, Neogen stikstof Plasma of de Skinpen microneedling. 

Wij adviseren in vrijwel alle gevallen om een vaatlaser te laten toepassen. Deze behandeling is snel en bijzonder effectief: bij verspreide couperose op de neus en wangen (maar het kan ook op de kin en décolleté voorkomen) zijn 2 tot 3 sessies met de vaatlaser meestal voldoende om 75 tot 90% van de zichtbare vaatjes te coaguleren. 

Een laser of IPL die zichtbare vaatjes laat verdwijnen, werkt op een bepaalde golflengte . Deze golflengte heeft bijzonder veel affiniteit met hemoglobine. Hemoglobine is een bestanddeel van het bloed met een rode kleur. Het hemoglobine zet het licht van de laser om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het bloedvaatje (dat bestaat uit eiwitten) als het ware ‘stolt’. Dit proces noemen we coagulatie. Als het bloedvaatje is gestold, zal het lichaam het zelf gaan opruimen.

Er kunnen na de behandeling zeer kleine korstjes op de huid ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze mogen er beslist niet afgepulkt worden en vallen er vanzelf af. Gemiddeld 4 weken na de eerste behandeling kan een vervolgbehandeling worden ingepland.

Het voelt aan als kleine speldenprikjes met warmte. Onze ervaring is dat met onze werkwijze iedereen de pijn redelijk tot goed te verdragen vindt. Na de behandeling kan de huid nog enkele uren gloeien of warm aanvoelen. Dit trekt vanzelf weer weg.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu