Laserbehandeling voor rode vaatjes en beenvaatjes

Veel mensen hebben last van ontsierende beenvaatjes en laten de blote benen daarom niet graag zien. Zowel mannen als vrouwen vinden dit vaak cosmetisch storend. Rode beenvaatjes zijn oppervlakkig gelegen in de huid en te herkennen aan de roodpaarse kleur en kronkelige vormen. Beenvaatjes ontstaan door erfelijkheid, zwangerschap of een staand beroep. De diepe beenvaten zijn vaak paarsblauw van kleur of je ziet zichtbare kleine rode of blauwe lijntjes op de benen. Deze beenvaten, kleine bloedvaten, zijn vaak gelokaliseerd aan de achterkant van de onder- en bovenbenen en zijn eigenlijk een soort kleine, oppervlakkige spataders.

Het verschil tussen beenvaatjes en spataderen is dat spataderen vaak grote, blauwe en verdikte aderen hebben, terwijl het bij beenvaatjes gaat om kleine, oppervlakkige, rood-blauwe vaatjes zonder verdikking.

Wat is een behandeling voor rode vaatjes en beenvaatjes?

Gelukkig kunnen wij deze beenvaatjes behandelen met onze MeDioStar laser, een zeer effectieve methode tegen ontsierende vaatjes. Wil jij je oppervlakkige beenvaatjes verwijderen en je beenvaatjes laseren? Tijdens een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek beoordeelt de huidtherapeut jouw huid en bespreekt zij het behandelplan met jou. Afhankelijk van het aantal vaatjes dat behandeld moet worden, duurt de behandeling tussen de 15 tot 45 minuten.

Ook worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied, zodat we het resultaat goed kunnen vergelijken na de behandeling. Kamp je met rode vaatjes of beenvaatjes? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek in zodat wij jou kunnen adviseren!

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

Tijdens de laserbehandeling dragen jij en de specialist een beschermende bril. Het te behandelen gebied wordt afgetekend. Daarna wordt er gel op de huid aangebracht om het licht de huid in te geleiden, tevens zorgt het voor een koeling vooraf. Voorafgaande aan de behandeling wordt de huid ook gekoeld. Tijdens de behandeling kan je het gevoel van een elastiekje wat tegen de huid wordt geschoten ervaren maar de meeste patiënten ervaren de behandeling als vrijwel pijnloos. Wanneer de specialist klaar is met de behandeling, wordt de gel van je huid verwijderd. De huid wordt gekoeld met koelelementen.

Na de laserbehandeling ontstaat er roodheid en misschien wat lichte zwelling in het behandelde gebied. Afhankelijk van de huidreactie en de weersomstandigheden kan de specialist een zonnebrandcrème of herstellende crème aanbrengen.

Ons bloed bevat de kleurstof hemoglobine. Deze stof absorbeert het felle licht van de laser en zet het om in warmte. Door de warmte stollen de eiwitten in het bloed (coagulatie). Zo worden de bloedvaatjes afgebroken en opgelost. In zes tot acht weken na de laserbehandeling ruimt het lichaam de restanten van de vaatjes vanzelf op.

Na zes weken zien we je graag terug om het resultaat te bespreken.

Boek een vrijblijvend consult

Wanneer wordt er gekozen voor een laser behandeling?

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn vaatjes die verwijdt zijn door bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

Met elektrische coagulatie worden Couperose, Teleangiëctasieën, Spinnaevi en andere kleine vaatafwijkingen behandeld. Tijdens de behandeling komt een klein naaldje oppervlakkig in de huid. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmteontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar.

Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Boek een vrijblijvend consult

Wat is de voor- en nazorg?

Na het beenvaatjes verwijderen, zijn er een aantal belangrijke leefregels na te streven in de nazorg voor een optimaal resultaat:

 • Was de huid met milde reinigingsproducten.
 • Wacht 48 uur met het aanbrengen van een vette crème op oliebasis.
 • Vermijd zonlicht en de zonnebank tot zes weken na de laserbehandeling. Ook moet je minstens vier weken voor de behandeling je huid beschermen tegen de zon of zonnebank.
 • Een zonnebrandcrème met SPF30 of SPF50 wordt aangeraden wanneer je naar buiten gaat.
 • Producten met alcohol kunnen de behandelde huid irriteren, het is het beste om deze (tijdelijk) te vermijden (parfum, aftershave, reinigingstonic etc.).
 • Het wordt afgeraden om een peeling of scrub te ondergaan wanneer er nog laserbehandelingen gepland staan.
 • Gebruik van hete baden, sauna’s en intensieve work-outs raden wij af.

Na de behandeling van diepe beenvaten raden wij aan om therapeutisch elastische kousen te gaan dragen. De therapeutische kousen ondersteunen de onderbenen en enkels en helpen nieuwe zichtbare beenvaten te voorkomen.

Boek een vrijblijvend consult

Het resultaat

Direct na de laserbehandeling kunnen tijdelijke huidreacties optreden zoals:

 • Roodheid, dit verdwijnt na één tot drie dagen
 • Puntbloedinkjes, dit verdwijnt na een aantal uur
 • Oedeemvorming, dit verdwijnt na een aantal uur
 • Kleine blaartjes die korstjes zullen worden (blijf hier vooral vanaf, anders ontstaat de kans op littekenvorming)
 • Korstvorming, dit verdwijnt binnen enkele dagen
 • Kleine blaartjes die korstjes zullen worden (blijf hier vooral vanaf, anders ontstaat de kans op littekenvorming)
 • Korstvorming, dit verdwijnt binnen enkele dagen
 • Jeuk (genezingsproces), kan enkele dagen tot twee weken aanhouden
 • Beurse/blauwe plek, kan enkele maanden aanhouden. Deze verdwijnen zodra de hele genezingsduur is voltooid

Veelgestelde vragen

Voor vrijwel alle behandelingen geldt dat wij deze enkel uitvoeren als we zeker weten dat dit veilig gebeurt. We bespreken uiteraard van tevoren of er geen contra-indicaties zijn. Dit wil zeggen dat we kijken of je geen aandoening hebt waarbij we niet mogen behandelen, zoals bijvoorbeeld huidkanker.

Je wordt uitsluitend geholpen door onze (medische) schoonheidsspecialisten die deze training met certificaat hebben afgerond.

De adertjes die behandeld zijn blijven weg. Echter is het zo dat als je gevoelig bent voor couperose, de kans zeer groot is dat er nieuwe adertjes ontstaan. We kijken naar de juiste huidverzorging om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Mochten er nieuwe beenvaatjes zijn ontstaan, kan je gewoon terugkomen om deze ook te laten behandelen.

Gemiddeld heeft de huid 4 weken nodig om volledig te herstellen. Dat wil niet zeggen dat je dit in 4 weken aan het huidoppervlak ziet. Op de dag van de behandeling voelt de huid wat warm aan en kan wat rood zijn. Binnen enkele dagen vormen zich kleine korstjes op de behandelzone die vanzelf loslaten.

Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig met tussenpozen van 4 weken. Het komt echter ook voor dat de adertjes zo oppervlakkig liggen dat we met 1 behandeling al het gewenste resultaat behalen.

Voor de behandeling dien je rekening te houden met:

 • Een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied.
 • Een week voor de behandeling mag je geen IPL- of laserbehandeling hebben ondergaan in het te behandelen gebied.
 • Een week voor de behandeling geen intensieve behandelingen aan de huid.

Na de behandeling zijn er ook nog wat aspecten waar je rekening mee dient te houden:

 • Op de dag van de behandeling ziet de huid er rood uit en voelt het wellicht een beetje warm aan. Binnen enkele dagen kunnen er korstjes ontstaan die vanzelf loslaten. Zorg voor een mooie wondgenezing. Dat kan je doen door de korstjes droog te houden en ze er niet af te krabben.
 • Het is verstandig de wondjes ten minste 5 dagen droog te houden. Hoe droger de wondjes, hoe beter het resultaat. In geval van diabetes, minimaal 7 dagen.
 • Het is aan te raden het gebied dat is behandeld tenminste twee weken niet bloot te stellen aan zonlicht in verband met de kans op pigmentatie afwijkingen.
 • De huid dient na het afvallen van de korstjes ingesmeerd te worden met zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor SPF 30/50. Wij werken met Keloplast waarmee je de huid kan behandelen, hier zit een factor 50 in.
 • Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om de behandeling na 4 weken te herhalen (geldt alleen voor sommige indicaties).
 • Make-up is niet toegestaan op het gebied dat is behandeld tot de korstjes eraf zijn gevallen. Breng altijd nog een SPF aan, ook als je make-up draagt.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu