Camouflage therapie 

Medische camouflage therapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen met kleurafwijkingen door het aanbrengen van speciale camouflage producten. De crèmes bevatten veel meer pigmenten dan de foundations die regulier verkrijgbaar zijn. Hierdoor wordt een dekkend effect bereikt. De producten zijn watervast, hittebestendig en veegvast.

Wat is een camouflage therapie behandeling?

Wij gebruiken producten van het merk DermaColor. De camouflage preparaten zijn in verschillende natuurlijke huidskleuren te verkrijgen om zo een onopvallende camouflage aan te brengen. De camouflage blijft over het algemeen van ‘s morgens tot ’s avonds zitten en is bestand tegen extreme omstandigheden zoals zwemmen en lichamelijke inspanning.

Wat ook een mooi bijkomend voordeel is aan camouflage therapie, is dat het door veel zorgverzekeraars voor een groot deel of helemaal vergoed wordt bij een aanvullende verzekering. Wat de exacte vergoeding is, hangt af van jouw zorgverzekeraar.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

Er zijn drie afspraken nodig voor de camouflage therapie. Bij de eerste consult, de intake, wordt er besloten of de behandeling ingezet kan worden, worden de kleuren gekozen en krijg je uitleg over de crèmes en worden de juiste producten besteld.

Bij de tweede afspraak wordt de kleuraanbreng gerealiseerd en bij de derde afspraak leer je hoe je zelf de crème kunt aanbrengen en hoe je het watervast kunt maken.

Boek een vrijblijvend consult

Wanneer wordt er gekozen voor een camouflage therapie behandeling?

Wanneer je last hebt van onderstaande aandoeningen, kan camouflage therapie een uitkomst bieden. Heb je bijvoorbeeld last van littekens die in je gezicht voorkomen? Dit is vaak een blijvende herinnering aan een vervelende gebeurtenis waar make-up niet voldoende bij helpt en vanuit een cosmetisch oogpunt storend kan zijn. Ook kunnen wij mensen behandelen met camouflage therapie die last hebben van acne variërend van milde tot hevige vorm.

Mensen kiezen daarom voor camouflage therapie en schakelen de hulp in van huidtherapeuten.

  • Rosacea
  • Brandwonden
  • Couperose (teleangëctasieën, spider naevus)
  • Litttekens
  • Wijnvlek
  • Donkere kringen rond de ogen
  • Milde puistjes
  • Hevige acne
Boek een vrijblijvend consult

Wat is de voor- en nazorg?

Omdat camouflagetherapie alleen is bedoeld voor het camoufleren van bepaalde aandoeningen, is er vaak geen voor- of nazorg nodig. Onze huidtherapeuten kunnen door middel van camouflagetherapie veel aandoeningen veilig behandelen. Tijdens een intake kijkt de specialist met jou mee of er bijzonderheden zijn waar rekening mee gehouden dient te worden. 

Wat altijd belangrijk is, is om goed voor je huid te zorgen. Hierbij gaat het erom dat je zorgt voor goede UV-bescherming op je huid.

Boek een vrijblijvend consult

Het resultaat

Wanneer jij de passende kleuren voor jouw camouflage hebt gevonden, kan je deze producten zo lang gebruiken als je zelf wenst. 

Camouflagetherapie zit vaak (deels) inbegrepen bij een aanvullende verzekering. Misschien is camouflagetherapie wel de uitkomst voor jou maar wist je niet dat camouflagetherapie veelal vergoed werd.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu