Fillers behandeling

Er bestaan veel verschillende soorten fillers met uiteenlopende eigenschappen. Er wordt voornamelijk gewerkt met fillers op basis van hyaluronzuur: een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan dat wat ons bindweefsel zelf produceert, een lichaamseigen stof dus. Deze hyaluronzuur fillers zijn tijdelijke fillers die door een cosmetisch arts in de huid geïnjecteerd worden door een dunne naald.

Wat fijn is aan fillers, is dat er geen chirurgische ingrepen nodig zijn en dat de behandeling nagenoeg pijnloos is.

Gratis intake inplannen

Wat zijn fillers?

Een filler is een dunne gel die met een zeer fijne naald in- of vlak onder de huid wordt geïnjecteerd om lokaal vulling en/of versteviging te creëren.

Naarmate we ouder worden, verandert de samenstelling van ons lichaamseigen hyaluronzuur en kan het lichaam er steeds minder zelf van aanmaken. Daarmee neemt ook de vochthuishouding in de huid af, verliest de huid aan volume en stevigheid en ontstaan er rimpels. Hyaluronzuur zet uit en kan tot 30x het eigen volume toenemen (vandaar dat er ook een minimale hoeveelheid wordt geïnjecteerd). Bovendien trekt het extra watermoleculen aan om dit volume zo lang mogelijk in stand te houden. In de salon werken we met Aliaxin, Juvéderm en Radiesse.

In een vrijblijvend consult bespreken we jouw wens en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Ook zullen we samen de eventuele bijwerkingen doorlopen. In dit gesprek kan je al je vragen over fillers stellen aan de behandelend arts.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

Tijdens de filler behandeling kan een verdovende crème aangebracht worden om de behandeling comfortabeler te maken, maar dit is afhankelijk van het gebied. De specialist injecteert vervolgens kleine hoeveelheden filler in de gewenste gebieden van het gezicht, zoals lippen, wangen en mondhoeken. Fillers bevatten meestal hyaluronzuur, een stof die al van nature in ons lichaam voorkomt, waardoor de kans op een allergische reactie vrij laag is.

Een filler behandeling duurt meestal 15-30 minuten. Hoewel er enige zwelling en blauwe plekken kunnen optreden in de behandelde gebieden, kunnen klanten onmiddellijk hun dagelijkse activiteiten hervatten. Het resultaat van een filler behandeling kan gemiddeld tot 12 maanden duren voordat een opvolgbehandeling nodig is.

Gratis intake inplannen

Wanneer wordt er gekozen voor een filler behandeling?

Fillers zijn een effectieve oplossing om diverse cosmetische problemen in het gezicht aan te pakken, zoals volumeverlies in de wangen, wallen onder de ogen, rimpels en het vergroten van de lippen, kaaklijn, jukbeenderen, kin en neuslippenplooi en zijn direct zichtbaar. Naast deze bekendere toepassingen kunnen fillers ook worden gebruikt voor handverjonging, waarbij volume wordt toegevoegd en slapheid wordt verminderd. En wist je dat we tegenwoordig ook filler behandelingen aanbieden voor het verbeteren van de hals en decolleté? Hierbij wordt verloren volume aangevuld en verouderingsverschijnselen verminderd, zodat jij weer met zelfvertrouwen voor de dag kunt komen.

Fillers bieden veel voordelen, waaronder:

 • Het verbeteren van de textuur en elasticiteit van de huid
 • Het verminderen van rimpels en plooien
 • Het verbeteren van de contouren van het gezicht
 • Het aanvullen van verloren volume
 • Het verbeteren van de jukbeenderen en lippen
 • Een snelle en minimale invasieve behandeling
 • Het resultaat is direct zichtbaar
Gratis intake inplannen

Wat is de voor- en nazorg?

Voorzorg

Om ervoor te zorgen dat je filler behandeling zo goed mogelijk verloopt, zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Alcohol vergroot bijvoorbeeld de kans op een bloeduitstorting of nabloeding. Daarom raden wij aan om minstens 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken.

Als je multivitaminen gebruikt, let dan op de hoeveelheid vitamine E die erin zit. Als het meer dan 400 eenheden per dag bedraagt, stop dan een week voor de behandeling met het gebruik vanwege het bloedverdunnende effect. Het gebruik van NSAID’s (zoals Ibuprofen, Nurofen, Aleve) kan ook een bloedverdunnend effect hebben. Gebruik deze bij voorkeur niet 48 uur voor de filler behandeling. Paracetamol kan wel worden gebruikt.

Nazorg

Na de filler behandeling heeft je huid vooral rust nodig. Om de fillers niet naar ongewenste gebieden te drijven, probeer contact met de behandelde plekken te vermijden en wrijf er niet over. Het masseren van het behandelde gebied is niet nodig, tenzij de behandelaar jou dit aanraadt. Vermijd het gebruik van make-up tot 10 uur na de behandeling en het gebruik van pijnstillers zoals ibuprofen en aspirines omdat deze het genezingsproces kunnen beïnvloeden. Als je toch pijnstillers nodig hebt, adviseren wij om paracetamol te gebruiken. Bescherm je huid goed tegen de zon op de dag van de behandeling. Wij raden het gebruik van zonnebrandcrème met een SPF van 30 of 50 aan en beperk blootstelling aan de zon zo veel mogelijk (liever helemaal niet). Draag indien nodig ook een goed beschermende zonnehoed.

Drink geen alcohol tot 6 uur na de behandeling en vermijd extreme temperaturen. Het is het beste om de eerste week na de behandeling geen bezoek te brengen aan sauna’s, zonnebanken en stoombaden. Doe gedurende ten minste 6 uur na de behandeling geen zware lichamelijke activiteiten en gebruik Arnica crème om het genezingsproces te versnellen als je blauwe plekken hebt. Vermijd andere gezichtsbehandelingen, zoals bij een schoonheidsspecialiste, tot 24 uur na de behandeling.

Gratis intake inplannen

Het resultaat

Wat je kunt verwachten van een behandeling met fillers:

 • Het herstel van de huid verloopt vrij snel en het resultaat is een zachte, soepele huid. Na twee weken is het resultaat van de behandeling optimaal, hoewel bij behandeling van de lippen dit proces iets langer kan duren.
 • De kleine injecties kunnen een kortdurende pijn veroorzaken, maar dit is goed te verdragen. Soms kan bij het prikken een bloedvaatje worden geraakt, wat een kleine bloeduitstorting kan veroorzaken.
 • De behandelde plek kan na de filler behandeling gezwollen en rood zijn, maar dit trekt meestal na 24 uur weer weg. Heb je na de behandeling last van blauwe plekken, dan kan je make up gebruiken om dit te camoufleren.
 • Het is normaal dat de behandelde plek tot enkele dagen na de behandeling gevoelig is of enigszins stijf aanvoelt. Als je last hebt van zwelling of pijn, kun je een ijskompres gebruiken om de symptomen te verlichten.
 • Kortom, een behandeling met fillers is zeer veilig en de bijwerkingen zijn meestal mild en van korte duur. Onze ervaren behandelaars zorgen ervoor dat je je comfortabel voelt tijdens de behandeling en beantwoorden graag al je vragen.

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig worden er alleen nog oplosbare, tijdelijke fillers gebruikt. Dit heeft als reden dat de permanente fillers verboden zijn sinds een aantal jaar. De gezondheidsinspectie en consumentenbond hebben besloten dat permanente fillers niet veilig zijn, daarom wordt er enkel met oplosbare fillers gewerkt. Het resultaat van niet permanente fillers, oplosbare hyaluronzuur fillers, houdt ongeveer 6 tot 12 maanden aan.

Vroeger werden veel permanente fillers gebruikt, bijvoorbeeld gemaakt van siliconen. Naast het feit dat permanente fillers niet gecorrigeerd kunnen worden, was ook nog niet bekend dat op lange termijn problemen op kunnen treden zoals allergische reacties waardoor deze soort fillers schadelijk waren.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu