Oogverzorging – wat heb je nodig?

Rondom de ogen ontstaan vaak de eerste tekenen van huidveroudering en vermoeidheid. Dit kan zich uiten in wallen/donkere kringen rondom de ogen. Het is goed om te weten dat wallen/donkere kringen kunnen ontstaan door het vasthouden van vocht, vermoeidheid of pigmentschade. In deze blog delen we een aantal tips!

Als het gaat om de behandeling van gezwollen of vermoeide ogen, zijn er tal van huismiddeltjes beschikbaar: gekoelde komkommerschijfjes, theezakjes, meer water drinken of met je hoofd omhoog moet slapen. Met zoveel tips en trucs om gezwollen ogen te behandelen, is het gemakkelijk om overweldigd te raken. Gelukkig hebben we met onze kennis wat tips voor jou paraat!

Tips voor oogverzorging

  1. Zorg voor voldoende slaap zodat je ogen rust krijgen.
  2. Drink veel water om de vochtbalans van je ogen op pijl te houden.
  3. Zorg voor een goede ooghygiëne, vooral als je contactlenzen draagt.
  4. Bescherm je ogen tegen UV-straling met een zonnebril.
  5. Sporten met een bril? Voorkom het risico op oogletsel en draag een sportbril met speciaal glas.
  6. Werk je achter de computer? Neem regelmatig een pauze om vermoeide ogen te voorkomen en installeer een screenprotector met blauwfilter om de helderheid van het scherm te verminderen.
  7. Draag altijd een veiligheidsbril tijdens het klussen of tuinieren.
  8. Verzorg rode ogen, droge ogen en extreem droge ogen (door het droge ogen-syndroom), vermoeide ogen, hooikoorts ogen, tranende ogen, brandende ogen of jeukende ogen met een hulpmiddel dat specifiek is afgestemd op jouw oogprobleem, in plaats van één middel dat bedoeld is voor alle oogproblemen tegelijk.
  9. Schakel bij twijfel over een oogprobleem altijd de huisarts in.
  10. Laat je ogen elke 3 tot 5 jaar onderzoeken voor een optimaal gezichtsvermogen. Heb je oogproblemen? Zorg dan dat je je ogen elke 1 á 2 jaar laat nakijken nadat het probleem is opgelost.

Zien je ogen er vermoeid uit, heb je donkere kringen rondom je ogen, zijn de eerste lijntjes zichtbaar of heb je misschien wel een geïrriteerde ooghuid? Dan is het nu tijd voor de juiste oogverzorging.

Oogverzorging is er in vele soorten verkrijgbaar. Alle huidverzorgingsmerken hebben in hun lijn wel een product dat bestemd is voor de kwetsbare ooghuid. La Colline is een koploper in de oog verzorging.

Waarom is de verzorging van de ooghuid zo belangrijk?

De huid rondom onze ogen beschermt onze ogen. Je ogen zijn het visitekaartje van jouw uiterlijk. Als je ooghuid er goed verzorgd uitziet, geen onnodige lijntjes en tekenen van vermoeidheid of irritatie heeft, dan kan dit het stralen van je ogen niet meer in de weg staan! Oogverzorging is eigenlijk een must voor een ieder die er verzorgd uit wil zien. Wanneer je daarmee start is natuurlijk persoonlijk, maar ergens tussen je 25e en 30e is zeker aan te bevelen.

Je hebt je ogen niet gekregen om ze dicht te doen

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu