Alles wat je moet weten over acne (en wat je er tegen kan doen)

Een van de meest bekende huidaandoeningen: acne. In deze blog kom jij meer te weten over welke soorten acne er zijn en wat je er het beste aan kan doen. Acne kan op heel veel verschillende manieren ontstaan. Het kan zowel van buitenaf komen zoals geen goede huidverzorging, of van binnenuit denk dan aan hormonen. Er zijn heel veel verschillende oorzaken. In deze blog bespreken we er 3.

Soort en oorzaken en behandeling

Acne vulgaris

e meest voorkomende soort acne is acne vulgaris. Deze vorm zie je het meest voorkomen tussen de leeftijden 15-24 jaar. Het kan voorkomen op het gezicht, borst maar ook op de rug. Deze variant wordt vaak veroorzaakt door een ontsteking aan de talgklier. In de puberteit gaat jouw talgproductie omhoog. Het kan hierdoor zijn dat de talgklieren verstopt raken en gaan ontsteken. De propioni bacterie speelt hier vaak ook een rol in. Deze bacterie leeft diep in de huid en leeft van de vetzuren die voorkomen in de talg. De propioni bacterie is een bacterie die bij ons in het microbioom op de huid leeft. Door disbalans in de hormonen kan het zijn dat deze bacterie in overmaten gaat voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de afvoering van talg wordt belemmerd en de talgklier zo verstopt raakt.

Het behandelen van acne vulgaris doen we altijd door een goede huidverzorging voor thuis neer te zetten. Het meeste kan je thuis doen om deze variant te verminderen. In de behandelstoel kunnen we gebruik maken van verschillende soorten peelings. Bij Perfect Skin en Beauty kan je een vergoeding krijgen van jouw behandeling door jouw zorgverzekeraar. Check hiervoor jouw polisvoorwaarden. Je kan het vinden onder acnetherapie.

Acne tarda

Acne tarda is een vorm van acne die we vaak terugzien na het 25ste levensjaar. Deze variant wordt ook vaak volwassenenacne genoemd De oorzaak is vaak door een disbalans in de hormonen. Deze disbalans kan ontstaan door: (veel) stress, anticonceptie, PCOS, verkeerde voeding, tijdens of na een zwangerschap. Acne tarda komt vaak voor op de kaaklijn, wangen en kin.

Je kan al een hele goede stap zetten met behandelingen in de salon en thuis. Want vanaf de buitenkant kan je ook al veel goed doen voor de huid. Om acne tarde te verhelpen gaat het ook echt om de kern van het probleem aan te pakken. Dit is vaak iets lastiger dan bij jeugdpuistjes. Een goede levensstijl is een mooie stap in de juiste richting. Bij Perfect Skin en Beauty kan je een vergoeding krijgen van jouw behandeling door jouw zorgverzekeraar. Check hiervoor jouw polisvoorwaarden. Je kan het vinden onder acnetherapie.

Acne excoriée

Ook wel krabacne genoemd. Deze vorm van acne wordt geconstateerd wanneer er overmatig wordt gekrabd aan de ontstekingen. Dit lijdt vaak naar open wondje op de huid, pigmentvlekken, verergering van de ontsteking en in een later stadium littekens.

In de salon kunnen wij deze vorm van acne alleen behandelen op het moment dat de huid rustig is. We kunnen dit doen door middel van peelings of microneedling.

Bij Perfect Skin en Beauty kan je een vergoeding krijgen van jouw behandeling door jouw zorgverzekeraar. Check hiervoor jouw polisvoorwaarden. Je kan het vinden onder acnetherapie.

Plan direct jouw consult

Nu tijdelijk voor maar €45 €10!

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, ZoGesloten
Di, Wo, Do09:00 - 21:00
Vr.09:00 - 18:00
Za.09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu