BEHANDELINGEN

VOOR- EN NAZORG

Omdat wij het heel belangrijk vinden dat jouw huid de beste zorg krijgt vind je op deze pagina  informatie die voor jou van belang is als het gaat om de voor- en nazorg van jouw huid.

Lees daarom deze pagina goed door en als er vragen zijn neem dan direct contact met ons op.

VOOR- EN NAZORG

VOOR- EN NAZORG INSTRUCTIES

BEHANDELINGEN / PEELINGS / MICRONEEDLING

Je huid ondergaat een intensieve behandeling of heeft dit ondergaan. Het is van belang dat je zich aan de voor- en nazorg instructies houdt om het proces optimaal te ondersteunen voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Hierdoor is de kans op eventuele complicaties, die te lezen zijn in het informed consent, kleiner. Er zijn verschillende soorten behandelingen, bij de intensieve huidverbeterende behandelingen zijn deze instructies belangrijk. Luister ook altijd goed naar de instructies van de huidspecialist en bij vragen stel deze direct!

VOOR- EN NAZORG

VOORZORG INSTRUCTIES

Om het herstelproces te bevorderen en hyperpigmentatie te voorkomen is het van belang om je huid voor de behandeling al in goede conditie te brengen. Hier begin je (minimaal) 2 weken voor de behandeling al mee. Onze huidspecialisten geven je een goed advies, afgestemd op jouw huid. Een huid die gebruint is door de zon, zonnebank of selftan kunnen, willen en mogen we niet behandelen. Dit vanwege het risico op complicaties in de vorm van hyperpigmentatie. Pigment onderdrukkende middelen zijn nodig vanaf huidtype 2 of bij een pigment gevoelige huid. Het advies is ook om je huid in de weken voor de behandeling met een goed SPF te beschermen. 

VOOR- EN NAZORG

WAT KAN IK DIRECT NA EEN BEHANDELING VERWACHTEN?

Je huid kan mogelijk rood zijn, trekkerig aanvoelen, prikken, jeuken en/of gezwollen zijn. Dit is per persoon verschillend. Bij een overgevoeligheidsreactie kan het zijn dat deze bijeffecten heviger zijn. Deze huidreacties moeten binnen 1-2 dagen weer verdwenen zijn. Het is mogelijk dat de huid enkele dagen na de behandeling de huid gaat schilferen. Dit is een normaal proces van de huid en een goed teken, hieronder zal een mooie nieuwe huid verschijnen. Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de behandeling geen effect heeft gehad op de huid. De schilfering en droogheid kunnen 3-5 dagen duren. Bij een diepe peeling kan dit langer aanhouden tot zo’n 10 dagen. De huid kan onrustiger worden en ook kunnen er korstjes ontstaan. Na de behandeling kan ook last krijgen van puisten/jeuk/bultjes. Dit komt omdat afval eruit komt. Dit trekt binnen enkele dagen weg.

Huidspecialist perfect skin & Beauty

VOOR- EN NAZORG

WAT KAN IK ENKELE DAGEN NA EEN BEHANDELING VERWACHTEN?

Over het algemeen trekken de eventuele roodheid, bloedpuntjes en zwelling na de behandeling weg in 1 tot 4 dagen. De eerste dagen kan de huid ook wat droog en ruw aanvoelen. Het is mogelijk dat in de eerste week na de behandeling de huid gaat schilferen. Dit is een normaal proces, de huid is zich aan het vernieuwen. Echter, deze schilfering gebeurt niet bij iedereen. Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de behandeling geen effect heeft gehad. Wanneer er eventuele korstjes of vellen zijn ontstaan is het van belang dat je hier niet aan trekt, scrubt of krabt. Anders heb je een vergrote kans op eventuele littekens en hyperpigmentaties. Wel adviseren wij een exfoliërend tot 4 dagen na de behandeling te gebruiken, dit versnelt het proces. De eerste 24 uur kun je het beste geen make-up gebruiken. Wel kun je Lycogel gebruiken voor een herstellend, beschermend en verzorgend effect. Het is zeer belangrijk om de huid te beschermen met minimaal SPF factor 30.  (dit zit ook in de lycogel) Zonnige dagen raden we aan om vaker op een dag in te smeren!

VOOR- EN NAZORG

NAZORG INSTRUCTIES

Wij adviseren je een voedend product te gebruiken aangepast op jouw huid. Evt. vaker smeren (2-3 keer per dag) met je moisterizer en serum als de huid droog of trekkerig aanvoelt in de eerste dagen na de behandeling. Wij geven je altijd advies over welke producten je wel en niet mag gebruiken. Het is erg belangrijk dat je in dit proces niet gaat krabben aan de huid of aan losse vellen gaat trekken. Je kunt het behandelde gebied beter droog deppen met een handdoek dan wrijven. De eerste 24 uur mag je geen make-up gebruiken. Alleen de lycogel mag je wel gebruiken.  Minimaal 48 uur na de behandeling zon, sauna, hete baden en zweten (sporten) vermijden. Het behandelde gebied wassen met lauw water (heet water kan teveel irritatie geven of schrijnend aanvoelen). De huid beschermen met minimaal een SPF factor 30, het gehele jaar door. Roken vertraagt het genezingsproces.

beste schoonheidsspecialiste top 3 nederland

BELANGRIJK: Is er iets gewijzigd in je medicatie? Of gebruik je bijv. antibiotica, roaccutane of Prednison of heeft dit in de afgelopen weken gebruikt? Meldt dit vooraf bij je behandelaar!