Met het You are meant to Shine abonnement geef jij jouw huid de aandacht die het verdient.

Roodheden Coaguleren

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn allemaal rode huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. De rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Bovengenoemde indicaties zijn onschuldig. Vaak is het cosmetisch storend en krijgen mensen met roodheden vaak nare opmerkingen te horen.

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn vaatjes die verwijdt zijn door  bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

Elektrische coagulatie

Met elektrische coagulatie worden Couperose, Teleangiëctasieën, Spinnaevi en andere kleine vaatafwijkingen behandeld. Tijdens de behandeling ga ik met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Is de behandeling veilig?

Voor vrijwel alle behandelingen geldt dat wij deze enkel uitvoeren als we zeker weten dat dit veilig gebeurt. We bespreken uiteraard van tevoren of er geen contra-indicaties zijn. Dit wil zeggen dat we kijken of je geen aandoening heeft waarbij we niet mogen behandelen, zoals bijvoorbeeld huidkanker. Je wordt uitsluitend geholpen door onze (medische) schoonheidsspecialistes die deze training met certificaat hebben afgerond.

Is het resultaat blijvend?

De adertjes die behandeld zijn blijven weg. Echter is het zo dat als je gevoelig bent voor couperose de kans zeer groot is dat er nieuwe adertjes ontstaan. We kijken naar de juiste huidverzorging, om dit zo veel mogelijk tegen te gaan. Mochten er nieuwe adertjes zijn ontstaan, kan je gewoon terugkomen om deze ook te laten behandelen.

Wat is de hersteltijd?

Gemiddeld heeft de huid 4 weken nodig om volledig te herstellen. Dat wil niet zeggen dat je dit 4 weken aan het huidoppervlak ziet. Op de dag van de behandeling voelt de huid wat warm aan en kan wat rood zijn. Binnen enkele dagen vormen zich kleine korstjes op de behandelzone, die vanzelf loslaten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig, met tussenpozen van 4 weken. Het komt echter ook voor dat de adertjes zo oppervlakkig liggen dat we met 1 behandeling al het gewenste resultaat behalen.

Waar moet ik rekening mee houden voor en na de behandeling?

Voor de behandeling dien je rekening te houden met:

  • Een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied.
  • Een week voor de behandeling mag je geen IPL- of laserbehandeling hebben ondergaan in het te behandelen gebied.
  • Een week voor de behandeling geen intensieve behandelingen aan de huid

Na de behandeling zijn er ook nog wat aspecten waar je rekening mee dient te houden.

  • Op de dag van de behandeling ziet de huid er rood uit en voelt wellicht een beetje warm aan. Binnen enkele dagen kunnen er korstjes ontstaan, welke vanzelf loslaten. Zorg voor een mooie wondgenezing ervoor dat de korstjes droog blijven en krab de korstjes er niet af.
  • Het is verstandig de wondjes ten minste 5 dagen droog te houden. Hoe droger de wondjes, hoe beter het resultaat. In geval van diabetes, minimaal 7 dagen.
  • Het is aan te raden het gebied dat is behandeld tenminste twee weken niet bloot te stellen aan zonlicht in verband met de kans op pigmentatieafwijkingen.
  • De huid dient na het afvallen van de korstjes ingesmeerd te worden met zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor SPF 30/50. Wij werken met Keloplast waarmee je de huid kan behandelen, hier zit een factor 50 in.
  • Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om de behandeling na 4 weken te herhalen. (Geldt alleen voor sommige indicaties)
  • Make-up is niet toegestaan op het gebied dat is behandeld tot de korstjes eraf zijn gevallen. Breng altijd nog een SPF aan, ook als je make-up draagt.