Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie


Permanent ontharen

Geniet van een haarvrije bovenlip, gladde benen of mooie bikinilijn

Definitief ontharen met IPL voorkomt veel ongemak
Het ontharen van benen, oksels of bikinilijn kan rode bultjes, ingegroeide haartjes en irritatie geven. Met definitief ontharen voorkom je dit soort complicaties. De behandeling is ook een uitkomst voor mensen met overbeharing. Denk aan een bovenmatige hoeveelheid haartjes boven de bovenlip, een behaarde rug of aan twee wenkbrauwen die naar elkaar toe groeien. Wie tot definitief ontharen besluit is hiervan verlost.

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels of ingegroeide haartjes meer? Dat kan! Start nu met IPL behandelingen zodat je volgende zomer geen last meer hebt van overtollig lichaamshaar en gewoon zorgeloos kan genieten in de zon.

Bij Perfect Skin & Beauty hebben we gekozen voor definitief ontharen met IPL | SHR

IPL | SHR geeft het beste resultaat: de methode is veilig, het resultaat mooi en glad

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Haren groeien in een cyclus: groeifasen en rustfasen wisselen elkaar af. Alleen de haren in de groeifasen kunnen tijdens de behandeling worden vernietigd, de haren in de rustfasen niet. Het is daarom dat een eenmalige behandeling zelden volstaat.

 • Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig.
 • Voor het gezicht zijn dat er meestal meer.
 • Tussen de behandelingen zit een periode van 6 tot 12 weken.
 • Om het resultaat van de kuur optimaal te houden, adviseren we een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

100% haarloos worden, is niet altijd mogelijk
Al helemaal niet bij mannen, want hun hormonen blijven haren produceren. Met IPL is het onmogelijk om de dunste, blondste haartjes definitief te vernietigen. Bij sommigen is het meer, maar ga er vanuit dat u voor 80% haarvrij wordt, dan kom je niet van een koude kermis thuis.

Definitief ontharen: wat is de gemiddelde tijd per behandeling?

 • Bikinilijn: 10 tot 15 minuten.
 • Okselharen: 5 tot 10 minuten.
 • Beharing op de rug: 20 tot 30 minuten.

Ontharen werkt het beste op een lichte huid met donkere haren
Er is melanine nodig om het licht dat de haarzakjes vernietigt te kunnen absorberen. Witte, blonde, rode en grijze haren bevatten weinig tot geen melanine. Dit type haar is daarom niet geschikt voor definitief ontharen met IPL.

Niet vooraf zonnen!
Bij een getinte of donkere huid doet zich een ander probleem voor. Er is dan te weinig contrast tussen het haar en de huid. Over het algemeen geldt: hoe lichter de huid, des te beter het resultaat. Ga dus niet in de zon liggen of eerst naar de zonnebank.

Stop 6 weken van tevoren met harsen of waxen!
Harsen en waxen raden we tot 6 weken voor de behandeling af. De haartjes in het haarzakje moeten namelijk volgroeid zijn voor het beste resultaat. Genoeg haar met pigment absorbeert het licht van de laser en zet het om in warmte.

Mag ik mezelf scheren?
Dat mag tot 2 dagen voor de behandeling!

Pijn en irritatie

 • Of IPL pijn doet, hangt af van je  pijngrens. De lichtflits die het haarzakje vernietigt, voelt als een dun elastiekje dat even op de huid geschoten wordt.
 • De huid kan een paar uurtjes rood zijn en licht branderig aanvoelen, maar dat hoeft niet. Aftersun brengt hier verlichting.

Wanneer niet?
De behandeling wordt afgeraden als u: zwanger bent, tatoeages op het te behandelen gebied hebt, last hebt van epilepsieaanvallen of ontstekingsremmende medicijnen gebruikt.

IPL is géén laser 
De technieken IPL en laser worden vaak onterecht verward. Bij beide methoden wordt er lichtenergie ingezet om het haarzakje kapot te maken, maar de methode werkt anders. De laser is een dunne, zeer krachtige lichtstraal die door het oppervlak van de huid gaat. De IPL is meer een bundeltje licht en het apparaat geeft de lichtenergie gepulseerd af.

 • IPL gebruikt het pigment in het haartje als de geleider van energie. Zodoende behaal je met IPL meer resultaat met minder power.
 • IPL is veiliger dan laser: het omliggende weefsel wordt minder belast.
 • De kans op complicaties is vrijwel nihil.
 • De behandeltijd is korter.
 • IPL is minder kostbaar dan laser.

Ontvang bij een kuur van 8 behandelingen 20% korting

Profiteer van een combipakket hele benen & oksels 40% kortinb bij een volledige kuur!

Profiteer bij Perfect Skin & Beauty van deze speciale actieprijs per behandeling. Maak snel een afspraak via 026 785 3800 of via de website!