XL Hair

Haarverlies of dunner wordend haar wordt door de meeste mensen als vervelend, zorgelijk of frustrerend ervaren. Het overkomt zowel mannen als vrouwen, maar bij mannen wordt het ‘gewoner’ gevonden dan bij vrouwen. Toch hebben veel vrouwen er ook mee te maken, en ze hebben er over het algemeen nog meer moeite mee dan mannen. Herkenbaar? Dan is behandeling met XL Hair® mogelijk een optie voor jou.

Behandeling en behandelplan

Tijdens een consult met de behandelaar wordt een diagnose gesteld en bepaald of je een geschikte kandidaat voor behandeling met XL Hair® bent. Je behandelaar bespreekt dan ook het behandelplan en de verwachtingen met je. Om het maximale uit je behandelingen te halen, is het belangrijk dat je het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en thuis de voorgeschreven ondersteunende producten gebruikt. Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld… Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!). Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Na de behandeling

 • Hoge temperaturen, tenminste de eerste 12 uur na behandeling, te vermijden zoals blootstelling aan de zon, sauna en hammam.
 • De eerste 2 uren na de behandeling het gebruik van make- up en huidverzorging te vermijden.
 • Te beseffen dat het functioneel en/of cosmetisch resultaat van te voren niet kan worden gegarandeerd. Ontevredenheid met esthetisch resultaat geen verplichting oplevert om een vervolg behandeling uit te voeren anders dan tegen de daarvoor geldende tarieven.
 • In het geval van bijwerkingen meteen contact met de behandelaar op te nemen.

Veelgestelde vragen

Lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert Stopt haaruitval en activeert de groei van nieuwe haren Geschikt voor zowel mannen als vrouwen XL Hair® wordt ingebracht met behulp van microneedling en het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert (een slechte doorbloeding is één van de oorzaken van haaruitval). Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en in de meeste gevallen ook productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat.
XL Hair® is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur aangevuld met een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit maar liefst 47 actieve ingrediënten (zoals groeifactoren (FGF), koperpeptide, antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides, aminozuren en sporenelementen).

XL Hair® wordt door een bevoegd behandelaar toegediend via microneedlingin de hoofdhuid.  Dit kan bijvoorbeeld door middel van:

 • een dermaroller (handmatig)
 • een ‘Dermapen’ of gelijksoortig product (elektronisch)

‘Microneedling’ bevordert de microcirculatie (doorbloeding) van de hoofdhuid en stimuleert haarfollikels, waardoor haren niet meer uitvallen en nieuwe haargroei ontstaat.

Op de dag van de behandeling was je je haar van tevoren met Scalpfit shampoo. Na de behandeling mag je die dag je haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. (De dag erna mag dit weer wel.) Voor de behandeling zelf neem je plaats in een comfortabele behandelstoel. Afhankelijk van de gekozen manier van aanbrengen voel je een lichte druk, tinteling of prikkeling tijdens de behandeling. Afhankelijk van welke techniek de behandelaar gebruikt, duurt de behandeling zelf 20 tot 45 minuten (exclusief intake).
Je huid kan er wat rood uitzien na een behandeling, maar dit is tussen je haar weinig tot niet zichtbaar en trekt na enkele uren weer weg. Verder adviseren we je om je haar tijdens de kuur niet te verven omdat dit slecht is voor je haarfollikels en de werking van XL Hair® negatief kan beïnvloeden.

Een behandeling voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies, voor vrouwen is dit 8 sessies. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden en daarna eens per twee weken. In sommige situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn, je behandelaar kan je hierover adviseren. Gebruik thuis de voorgeschreven producten om het effect van de behandelingen te ondersteunen. Om de behaalde resultaten te behouden of verder te verbeteren is het aan te raden om iedere 6-8 weken terug te komen voor een losse behandeling of de hele kuur na 6-8 maanden te herhalen. Overleg na afloop van de behandelkuur met je behandelaar wat voor jou het beste is.

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval (medische naam: alopecia). Alopecia androgenetica (ook wel bekend als mannelijke kaalheid) en alopecia areata (genetische vorm, komt vooral bij vrouwen en kinderen voor) zijn voorbeelden van alopecia waarbij de haarzakjes (follikels) nog niet verlittekend zijn.
Bij deze vormen van alopecia heeft XL Hair® de grootste succeskansen – zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaken voor de haaruitval zijn, zoals onderliggend lijden of medicijngebruik.

Je behandelaar  stelt de diagnose en bepaalt of je een geschikte kandidaat bent. In de volgende gevallen ben je (nog) niet toe aan een behandeling met XL Hair®:

 • Als je allergisch bent voor een van de bestanddelen.
 • Als je wondjes, een huidziekte of een infectie hebt, bijvoorbeeld een koortslip (herpesinfectie) of een streptokokkeninfectie.
 • Als je een verlittekende vorm van alopecia hebt.

Overleg ook met je behandelaar als je behandeld wordt met immuunsuppressiva of corticosteroïden, of wanneer je een auto-immuunziekte, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis, aanhoudende angina pectoris of endocarditis hebt.

Voor het beste resultaat is het heel belangrijk dat je het behandelplan nauwgezet volgt. Dat betekent o.a. dat je:

 • de kuur volledig afmaakt
 • je houdt aan de intervalperiodes
 • de volgende producten voor thuisgebruik ook inderdaad netjes gebruikt:
Er wordt enkel in kuurvorm behandeld. Hierbij gebruik je thuis ook alle drie de producten die worden voorgeschreven tijdens de kuur. Dit is nodig om het optimale resultaat te kunnen garanderen. Een startkuur voor mannen bestaat uit 6 behandelingen en 3 producten, deze kuur kost € 1.000,00 Een startkuur voor vrouwen bestaat uit 8 behandelingen en 3 producten, deze kuur kost € 1.200,00 Vervolgbehandelingen zijn € 125,00. Aangeraden wordt om na de startkuur met regelmaat een behandeling te ondergaan om het resultaat optimaal te houden.

Resultaten uit klinisch onderzoek

47 patiënten (32 vrouwen, 15 mannen) met milde tot ernstige haaruitval namen deel aan een klinisch onderzoek. Zij volgden het behandelprotocol; mannen kregen 6 en vrouwen 8 behandelingen met XL Hair®, aangevuld met thuisgebruik van AD Hair Energizer Hairspray. Na 12 weken stopte de haaruitval bij 61% van de vrouwen en 41% van de mannen. Na 24 weken was nieuwe haargroei significant toegenomen: bij vrouwen 73% en bij mannen 63%. Beide groepen gaven een zeer hoge tevredenheid (85%) aan met zichtbare verbetering[1].

“XL Hair® neutraliseert de functionele disbalans en herstelt de haarfollikelfunctie, resulterend in nieuwe haargroei”

Bron: Hafid Chentouf, Chentouf Beauty Clinics & Medical Care

De behandeling wordt voorafgegaan door een intake waarbij uw verwachtingen en het te verwachten effect van de behandeling in kaart worden gebracht.