perfect skin & beauty - huidverbetering huissen- sfeer

Wax behandelingen

Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar op ongewenste plekken met wortel en al verwijderd. Er wordt, door middel van spatels, warme wax op de huid aangebracht, de wax gaat stollen en wordt vervolgens van de huid af getrokken. Door deze methode blijven de haren gemiddeld drie tot acht weken weg en komen zachter en dunner terug dan voorheen. Hoe vaker je waxt, hoe minder haar er terug komt.

Striploze wax

Wij gebruiken alleen striploze wax. Dit gebruiken Wij op zowel de kleine als grote oppervlaktes. Hierdoor zal je minder irritaties ondergaan, het doet minder pijn en het is beter voor de huid.

Goede wax is the key voor een goede behandeling met het gewenste resultaat. Hierom heeft zij verschillende soorten wax voor verschillende huidtypes zodat iedereen bij haar terecht kan. Zo heeft Tessy Vegan friendly wax, hypoallergene wax, wax voor de gevoelige huid voor bijvoorbeeld het gezicht en de bikini zone en wax voor de fijne haartjes.

De wax is van hoge kwaliteit, is super elastisch(breekt niet!) en ziet er prachtig uit!

Waxen kan pijnlijk zijn. Bij iedereen is de pijngrens anders, waardoor ook iedereen anders kan reageren. Vooral de eerste keer is vaak het pijnlijkst. Maar er zijn manieren om het waxen aangenamer te maken:

 1. Zorg dat je haar lang genoeg is. De perfecte lengte is de grote van een rijstkorrel. 2-4 weken laten groeien is het meest ideale.
 2. Scrubben en hydrateren! Zorg dat je 2 dagen voor je afspraak het te behandelende gebied goed scrubt en insmeert met een hydraterende lotion en drink veel water. Hierdoor is de huid soepel en zullen de haren er makkelijker uitkomen.
 3. Neem op de dag van waxen geen aspirine, cafeïne of alcohol tot 5 uur voor de afspraak. Al deze middelen kunnen ervoor zorgen dat je gevoeliger bent. Wel mag je 30-40 minuten voor je afspraak een ibuprofen nemen. Hierdoor zul je minder pijn ervaren.
 4. Als het lukt neem een warme douch of bad vlak voor je afspraak. Hierdoor zullen de haarzakjes wat soepeler zijn en zullen je haren er makkelijker uitkomen. Ook zul je zo minder bacteriën en oliën op je huid hebben waardoor er minder snel irritaties of ontstekingen ontstaan.
 5. Als je voor je eerste Brazilian wax komt, raad ik aan om te komen wanneer je niet aan het menstrueren bent. Het is geen enkel probleem om je te laten waxen wanneer je, je menstruatie hebt zolang je maar een tampon draagt. Echter kan het waxen door de hormonen pijnlijker zijn. Eerste keer waxen dus plannen buiten om je menstruatie.

Belangrijk om te weten:

Nee, harsen is de Nederlandse benaming voor waxen. Echter zit er wel verschil in het product. Harsen wordt vaak gedaan in schoonheidssalons. Hierbij gebruiken ze vaak vloeibare hars die warm wordt gemaakt en wordt aangebracht via een roller of spatel. Deze wordt vervolgens met een katoenen strip verwijderd. Met deze methode plakt de hars aan het haartje én op de huid in tegenstelling tot wax die alleen aan de haren hecht. Hierdoor ontstaat er veel minder irritaties wanneer je wax gebruikt.
 • Je huid wordt super zacht. Niet alleen de haartjes worden verwijderd maar ook de dode huidcellen hierdoor voelt je huid zijdezacht aan.
 • Na het waxen ben je voor minimaal twee weken super glad. Met scheren heb je vaak na één dag al weer stoppels.
 • Het scheelt je veel tijd! Je gaat eens per 3-6 weken naar de waxsalon en je hebt er verder geen omkijken naar.
 • Je haartjes groeien dunner terug. Bye bye harde stoppels
 • Geen vervelende scheerbultjes meer.

Voor en na het waxen

 • Scrub vanaf 3 dagen na de behandeling de huid 3 keer per week om de huid zacht en glad te houden en ingegroeide haren te voorkomen.
 • Wax met regelmaat de haren. Afhankelijke van jouw haargroei is 3 tot 6 weken na je laatste waxbehandeling de perfecte tijd ertussen voor een optimaal resultaat.
 • Drink genoeg water
 • Als je gevoelig bent neem 30 – 40 minuten van tevoren een ibuprofen in.
 • 24 uur na de behandeling mag je weer in de zon, maar gebruik dan een goed zonproduct met een hoge beschermingsfactor.

de eerste 24 uur na het waxen:

 • Niet te heet douchen of een te heet bad
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen
 • Ga niet naar de sauna
 • Blijf uit het zwembad en de zee
 • Niet sporten
 • Draag geen knellende kleding
 • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan en anders alleen met schone handen
 • Niet eerder scrubben dan drie dagen na het waxen
 • Scheer nooit je haren tussen de waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus.
intake huidadvies

PROFESSIONEEL ADVIES

BOEK NU EEN GRATIS CONSULT

Neem contact op met Perfect Skin & Beauty. Wij gaan graag met jou in gesprek en onderzoeken de beste oplossing voor jouw huidwens!