Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie

Ontspanningsmassage Puur Relax – 60 minuten

Puur Zijn heeft speciaal voor Perfect Skin & Beauty een heerlijke ontspanningsmassage ontwikkeld die met volledige aandacht in een serene rust gegeven wordt. Door de volle aanraking met natuurlijke oliën wordt jouw huid aangenaam warm en kunnen lichaam en geest zich heerlijk ontspannen.

Tijdens de ontspanningsmassage Puur Relax wordt de gehele achterzijde van je lichaam gemasseerd. Tevens de voorzijde (benen, armen, hals) inclusief een afsluitende gezichtsmassage. Wanneer je jezelf regelmatig deze ontspanningsmassage gunt, voel jij je soepeler, energieker en meer in balans.


Ontspanningsmassage Puur Luxe – 75 minuten

Met deze overheerlijke ontspanningsmassage is het extra lang puur genieten! Je hele lichaam (achterzijde en voorzijde incl. buik) wordt in balans gebracht met een mengsel van natuurlijke, heerlijk geurende oliën. Na een afsluitende gezichtsmassage ga jij weer als herboren de deur uit.


Aromatherapie – 60 minuten

Tijdens de Aromatherapie massage worden met zachte strijkingen 8 essentiële oliën op je rug (en voeten) aangebracht. De Aromatherapie massage is heerlijk ontspannend en elke essentiële olie heeft zijn eigen specifieke effect.

 • Balance en Lavendel geven een ontspannend en harmoniserend gevoel.
 • Tea Tree en On Guard helpen je afweersysteem met beschermen en reinigen.
 • Aroma Touch en Deep Blue helpen je spieren te ontspannen en herstellen.
 • Peppermint en Wild Orange zorgen voor een goede doorbloeding en opgewekt gevoel.

Antistress massage – 45 minuten

Iedereen heeft wel eens in meer en mindere mate last van stress. Zodra de spanning zich opbouwt, voel je dat vaak als eerste in je nek- en schouderspieren. Tijdens deze antistress massage worden de pijnlijke, strakke spieren op bovenrug, nek en schouders lekker los gemasseerd. De drie kwartier durende massage wordt afgesloten in rugligging met een ontspannende nek- en gezichtsmassage.


Guasha gezichtsmassage – 60 minuten

Guasha is net als TuiNa massage een onderdeel van de Traditionele geneeskunde (TCG). Het betekent schrapen van de huid. Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden.

De Guasha gezichtsmassage is door de zachte technieken een hele ontspannende behandeling. Tevens wordt de doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht verbeterd en de aanmaak van collageen gestimuleerd. De kwaliteit van de huid verbetert en afvalstoffen en toxines worden afgevoerd. Hierdoor verminderen rimpels en fijne lijntjes, er ontstaat een strakkere huid en een vitaler uitziend gelaat.

De behandeling begint met het strijken met de guasha steen op het hoofd om de meridianen wakker te maken. Daarna wordt eerst de nek en de hals vrijgemaakt van eventuele blokkades, waardoor mogelijk verkleuringen kunnen ontstaan. Vervolgens wordt met de guasha steen een neutrale olie met Chinese kruiden aangebracht op het gezicht en wordt met de guasha stenen circulaire en rechte strijkingen gemaakt op het gezicht.

Als laatste worden diverse acupunctuurpunten in het gezicht en op het lichaam gestimuleerd, waardoor verschillende lichaamssystemen, zoals het spijsverteringssysteem, immuunsysteem en ademhalingssysteem aangezet worden. Zo heeft deze behandeling tevens een positief effect op de algehele gezondheid en welbevinden.


Cupping massage – 50 minuten

Deze van oorsprong Chinese massage biedt vele voordelen, zoals een verbeterde bloedcirculatie, vermindering van pijn en stress of het opheffen van energetische blokkades. Daarom zijn beroemdheden en topsporters al heel lang fan van deze massage. Je ziet het aan de typische rode/paarse plekken die de cups achterlaten. Deze plekken doen geen pijn. Het verdwijnen van deze verkleuringen varieert van ongeveer 3 dagen tot maximaal 2 weken.

Deze cupping massage is bijzonder geschikt bij:
 • pijnklachten door stress en overbelasting
 • hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten
 • tennisarm of golferselleboog
 • RSI-klachten
 • spierpijn na het sporten

Tijdens de massage wordt eerst de huid voorbereid met een korte massage. Daarna wordt er met de cups gemasseerd. De cups zuigen zich vacuüm op de huid waardoor afvalstoffen loskomen en via de bloedbaan afgevoerd kunnen worden. Dit geeft een krachtige en diepgaande uitwerking. Indien nodig blijven de cups een aantal minuten op een bepaalde plek. Na deze massage is het erg belangrijk om de spieren warm te houden en extra water te drinken, zodat de vrijgekomen afvalstoffen op een natuurlijke manier je lichaam kunnen verlaten. Je gaat weer als herboren naar huis.

Contra-indicaties:
 • Burn-out
 • Extreme vermoeidheid
 • Niet intacte huid (eczeem)
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Hartaandoeningen
 • Kanker

Anti cellulite behandeling

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het onderhuidse bindweefsel verandert waardoor putjes in de huid ontstaan, vaak op benen en billen, maar het kan ook op andere plaatsen voorkomen, zoals armen en buik.

Wat kun je verwachten van een anti cellulite behandeling

Na een korte intake wordt de behandeling gestart met een voorbereidende bindweefselmassage. Hierna wordt er met een cup masserend/glijdend over de huid bewogen, nadat de huid met een speciale olie ingesmeerd is. De cup wordt vacuum gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk gestimuleerd wordt. Hierdoor kunnen opgeslagen afvalstoffen afgevoerd worden wat een diepgaande en krachtige uitwerking heeft. Dit kan lokaal wat gevoelig zijn. Om het lichaam hierbij te ondersteunen, worden er ter afsluiting nog een aantal acupunctuurpunten manueel gestimuleerd. De Berken Cellulite olie van Weleda verstevigt het bindweefsel, maakt de huid glad en stimuleert de regeneratie van de huid.

Het is erg belangrijk om de eerste dagen na de behandeling wat meer water te drinken dan gewoonlijk. Het kan zijn dat je je een beetje moe voelt of een zwaar gevoel hebt. Zorg dat je de dag van de behandeling en daarna je agenda niet te vol gepland hebt, zodat je lichaam de energie kan gebruiken om de afvalstoffen af te voeren.

Resultaat

Om optimaal resultaat te bereiken en te behouden is deze massage in kuurvorm aan te bevelen. De anti cellulite massage wordt dan wekelijks gegeven. Afhankelijk van uw huidconditie gaat het om 6 tot 12 behandelingen. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat uw huid er steeds beter uit zien. Voor een blijvend effect kan men volstaan met 1x per 4 weken een behandeling.

Deze behandelingen kunnen apart of in kuurvorm van 6 behandelingen geboekt worden:

 • Benen (voor- en achterkant)
 • Benen en buik
 • Benen, armen en buik
Contra-indicaties
 • Beschadigde huid
 • Spataderen
 • Burn-out
 • Zwangerschap
 • Kanker
 • Gebruik van bloedverdunners
 • Diabetes
 • Psoriasis
 • Eczeem

TuiNa massagetherapie

Deze massagetechniek (TuiNa, spreek uit: Twiena) is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde en kan rust brengen en pijn weg halen, door opgehoopte energieën te harmoniseren, de yin en yang aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi (levensenergie) en bloed te bevorderen. Deze levensenergie die door het menselijk lichaam beweegt via de meridianen ofwel energiebanen, moet steeds in balans zijn. Een onbalans uit zich in pijn of bewegingsbeperking. Bij alle behandelingen in de Oosterse geneeskunde ligt de nadruk op de gehele mens. Geprobeerd wordt de oorzaak van de (pijn)klacht te achterhalen en te behandelen, terwijl de Westerse geneeskunde meer gefocust is op behandeling van de lokale klacht, wat vaak slechts symptoombestrijding is en tijdelijke verlichting geeft. Bij TuiNa massagetherapie wordt er gekeken naar de mens in zijn geheel. Lichamelijke klachten beïnvloeden onze geest en andersom. Emoties die niet geuit of verwerkt zijn, kunnen zich in ons lijf opslaan en dit uit zich vaak in pijn en onbalans. Een TuiNa massage kan de onderliggende opgeslagen emoties vrij maken, zodat de energie weer vrij kan stromen en je weer meer in balans komt.

Intake – behandeling

Er zal voorafgaand aan de eerste behandeling een uitgebreide intake gedaan worden, inclusief tong- en polsdiagnose. Daarna zal het behandelplan besproken worden, waarin o.a. de hulpvraag, behandeling en duur toegelicht worden. Na 3 tot 6 behandelingen worden de effecten gezamenlijk beoordeeld en indien nodig wordt de behandeling aangepast of een vervolgtraject wordt ingezet.

Specialisatie

TuiNa massagetherapie kan voor de meest uiteenlopende klachten ingezet worden. Erna Nijenhuis van Puur Zijn is gespecialiseerd in pijnklachten van nek, rug en schoudergebied, evenals tennis- en/of golfersarm.

Vergoeding via zorgverzekeraar

De TuiNa massagetherapie (prestatiecode: 24105) wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed via de aanvullende zorgverzekering. Zie hiervoor op de website van uw eigen zorgverzekeringsmaatschappij.


Handreflex massage

Handen nemen in ons leven een belangrijke plaats in. In de handpalm en handrug zitten veel zenuwuiteinden, die bij aanraking gestimuleerd worden. Net als bij voetreflex massage, gaat er dan een prikkel via de zenuwbanen naar het daarmee verbonden orgaan of weefsel.

Aanraking en massage van de hand en de reflexzones geeft:
 • spierontspanning
 • verbeterde doorbloeding
 • stress vermindering
 • algehele ontspannende werking

Bij de handreflexmassage worden essentiële oliën gebruikt, ieder met hun eigen specifieke werking. Voor aanvang van de handreflexmassage wordt uitgetest welke essentiële olie op dat moment het meest geschikt is.


Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een heugelijke gebeurtenis! Er gebeurt zoveel in jezelf en om je heen als je zwanger bent, dat het fijn is om tijd te nemen voor ontspanning. Een zwangerschapsmassage is dan een ideaal moment om alle zorgen even los te laten en helemaal tot rust te komen.
De zwangerschapsmassage is een zachte aanraking met warme neutrale olie en wordt gegeven vanaf de 13e week van je zwangerschap. Door geregeld van een zwangerschapsmassage te genieten, kun je beter ontspannen, waardoor lichamelijke klachten en emotionele spanningen verlicht worden. Vanaf de 3e tot 6e maand begint je buik al flink te groeien en is de massage vooral gericht op het verzachten van rugklachten, vermoeidheid en pijn in de benen. In de laatste fase hebben de nek, schouders, rug, bekken, benen en voeten meer aandacht nodig door het toenemende gewicht van de buik.

Wil je een massage boeken of heb je vragen?

Neem contact met ons op of boek een afspraak in.

Contact opnemen Afspraak maken