HIFU UL therapie

HIFU Behandeling

Facelift zonder snijden | ULtherapie

De H.I.F.U. Ultherapie (ook wel ULtherapie) is een techniek die vrij nieuw in de cosmetische branche toegepast wordt, in de medische wereld is deze term al langere tijd bekend en toegepast. De toepassing van de H.I.F.U. maakt het mogelijk om kleine faceliftende behandelingen aan te bieden voor de mensen met verslappingen of diepe lijnen in het gelaat. Resultaat is al te bereiken direct na de 1e behandeling (afhankelijk van de conditie van de huid).

Facelift zonder snijden

H.I.F.U. is in staat deze diepe structuur te verwarmen met als resultaat lifting van de huid van het gezicht. Dit is dezelfde laag die wordt gelift tijdens een chirurgische facelift. Met de H.I.F.U. wordt het weefsel veilig verwarmd, hetgeen resulteert in verstrakking van de huid en vorming van nieuw collageen, waardoor een lange- termijn verstevigend effect ontstaat. Dit alles zonder het huidoppervlak te beschadigen.

Ook de bovenste huidlaag profiteert van het ondersteunend effect.
En tegelijkertijd kan H.I.F.U. het regenereren van het collageen stimuleren om veroudering en verbetering van de huid op te lossen, zoals poriën, rimpels, de verbetering van elasticiteit van weefsel etc.

Maatwerk

Doordat we op zoveel verschillende dieptes in de huid kunnen werken, kunnen we maatwerk leveren. Zowel per persoon als per regio in het gezicht of op het lichaam. Het kan de resultaten bereiken van een facelift zonder injecties of plastische chirurgie. Dat hangt echter van de verslapping van de huid en de leeftijd af.

Een extra bonus van deze methode is dat je na de behandeling gewoon weer verder kunt gaan met je dagelijkse bezigheden. Deze techniek kan worden toegepast bij mensen van alle huidskleuren, in tegenstelling tot die van lasers en intense puls lichten.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is nog geen verschil te zien, dit omdat er pas na een aantal weken nieuw collageen wordt gevormd. Het nieuwgevormde collageen vult de rimpels op met als resultaat een gladdere, jongere en gezondere huid.

Tot 2 weken na de behandeling gebruik je in de avond het serum wat je van ons mee krijgt, daarnaast geven we een bij jou huid passend advies voor producten voor thuisgebruik om het proces te versnellen

HIFU is erg mooi te combineren met fillers. Wij adviseren eerst de HIFU behandeling te ondergaan om het resultaat te beoordelen. Daarna kan de finishing touch gedaan worden met een filler. HIFU is bijzonder geschikt voor hals, decolleté en kaaklijn. Ook het voorhoofd, slapper wordende huid onder de ogen en kraaienpootjes kunnen behandeld worden. De behandeling is niet geheel gevoelloos, er is een warmte prikkeling voelbaar.

Hifu voor en na
Hifu voor en na
Hifu voor en na

Veelgestelde vragen

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers willen of die een facelift nog een stap te ver vinden gaan. De behandeling is makkelijk te toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen, waardoor je geen operatie hersteltijd hebt en het ook goed te verbergen is tegenover je omgeving. Door de HIFU behandeling kan je huid op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd worden. Houd er wel rekening mee dat de niet-chirurgische HIFU geen ernstig verslapte huid kan aanpakken of onderliggende spieren kan aanspannen, vooral langs de haarlijn en in de hals, zoals een chirurgische facelift of halslift dat wel kan doen. Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat de HIFU facelift het meest doeltreffend is voor je kaaklijn, wangen en het gebied rondom je mond.

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve, gefocuste ultrasound machine. De behandelend specialist smeert de kop van de machine in met een geleidende gel en begint dan met de diepste huidzone in je gezicht. Met behulp van drie verschillende koppen bereikt de behandelend specialist achtereenvolgens drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling. Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling best een pijnstilling innemen (bv paracetamol).

Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen. Na de behandeling kun je het beste 12 uur niet sporten of naar de sauna gaan, en moet je tot 48 uur na de behandeling blootstelling aan zon voorkomen. De nazorg wordt door de behandelend specialsit aangegeven, het bestaat uit het gebruik van een masker en serum wat je meekrijgt na de behandeling en het voorkomen van hitte of kou op het gezicht zodat de resultaten zich het beste kunnen ontwikkelen.

Er zijn weinig risico’s of complicaties bekend bij een HIFU Behandeling. Er kan na de behandeling roodheid en wat lichte zwelling optreden, maar dit zal binnen enkele uren verdwijnen. Sommige mensen ervaren na de behandeling tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur.

De resultaten verschillen per persoon, maar over het algemeen kun je (een gedeelte van) onderstaande resultaten verwachten:

 • Rimpels rond je voorhoofd, ogen, en mond nemen af
 • Je huidstructuur wordt gladder
 • Je poriën worden fijner
 • De huid van je wangen verstevigt en wordt strakker
 • Je huidelasticiteit en contouren verbeteren
 • Als je een afhangende kaaklijn hebt kan deze worden gelift
 • Je huidstructuur verbetert en je huid wordt helderder en frisser
 • De huid op je hals en decolleté wordt strakker
Wanneer één behandeling voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken, wordt dit zichtbaar na circa 2 à 3 maanden. De hoeveelheid behandelingen is uiteraard afhankelijk van je leeftijd en je eigen verwachtingen. Het kan tot zes maanden duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn; zo lang duurt het voor je huid om te verjongen en nieuw collageen aan te maken.

De duur van de resultaten verschilt ook per patiënt. Mensen die een ongezonde levensstijl aanhouden en niet goed voor hun huid zorgen zullen minder lang resultaten behouden.

Zorg er dus voor dat je gezond leeft, niet rookt en je huid goed verzorgt voor het beste resultaat. Zorg er daarnaast voor dat je de kwaliteit van je huid onderhoudt door goede medische huid- en zon verzorgingsproducten te gebruiken.

Nee, de verzekering vergoedt de HIFU behandeling niet. Dit is een esthetische procedure die geen medische redenen heeft. Je zult dus moeten sparen om deze behandeling te betalen.
 • Onderkin
 • Kaaklijn, wangen
 • Wenkbrauwen
 • Voorhoofd
 • Lipplooi
 • Wallen
 • Hals
 • Decolleté
 • Injectables korter dan 6 weken
 • Gebieden met implantaten
 • Infecties (koortslip)
 • Open acné
 • Open wonden
 • Pacemaker
 • Immuun stoornissen
 • Hart-, lever en nierfalen
 • Zwangerschap

Bronnen en studies ter onderbouwing van een HIFU behandeling

Aşiran Serdar, Z., Aktaş Karabay, E., Tatlıparmak, A., & Aksoy, B. (2020). Efficacy of high-intensity focused ultrasound in facial and neck rejuvenation. Journal of cosmetic dermatology, 19(2), 353–358. https://doi.org/10.1111/jocd.13008 Ko, E. J., Hong, J. Y., Kwon, T. R., Choi, E. J., Jang, Y. J., Choi, S. Y., Yoo, K. H., Kim, S. Y., & Kim, B. J. (2017). Efficacy and safety of non-invasive body tightening with high-intensity focused ultrasound (HIFU). Skin research and technology : official journal of International Society for Bioengineering and the Skin (ISBS) [and] International Society for Digital Imaging of Skin (ISDIS) [and] International Society for Skin Imaging (ISSI), 23(4), 558–562. https://doi.org/10.1111/srt.12371 Park, H., Kim, E., Kim, J., Ro, Y., & Ko, J. (2015). High-Intensity Focused Ultrasound for the Treatment of Wrinkles and Skin Laxity in Seven Different Facial Areas. Annals of dermatology, 27(6), 688–693. https://doi.org/10.5021/ad.2015.27.6.688
intake huidadvies

PROFESSIONEEL ADVIES

BOEK NU EEN GRATIS CONSULT

Neem contact op met Perfect Skin & Beauty. Wij gaan graag met jou in gesprek en onderzoeken de beste oplossing voor jouw huidwens!