Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie

Wie is deze cosmetisch arts?

1x per maand komt Marieke van Hemert van Cosmetics Clinics ons team versterken.

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo. Bij Perfect Skin & Beauty verzorgt zij de botox, fillers en Profhilo.

BIG-registratie 69909802601

Missie & Visie

 • Wij geloven niet in onnatuurlijke, strakgetrokken gezichten
 • Wij halen je niet uit je leeftijdsgroep weg. Een paar jaar jonger: prima, maar een paar decennia jonger: daar werken we niet aan mee
 • Cosmediek is voor ons niet: “U vraagt, wij prikken”, maar wel: “wat past het beste bij jou?”
 • Wij willen dat je je beter over jezelf voelt en steviger in je vel zit. Niet dat je eruit gaat zien als iemand anderss.
 • Je krijgt van ons een eerlijk advies – ook als dat afwijkt van wat je zelf in gedachten had.
 • Kortom: wij beloven je uitsluitend een natuurlijk resultaat!

De initiatiefnemers achter Cosmetic Clinics wilden niet alleen maar “fillers verkopen”. Wij willen mensen daadwerkelijk helpen om goed in hun vel te zitten door er beter en jonger uit te zien. Onze missie is om je algehele uitstraling en het gevoel over jezelf te helpen verbeteren met behulp van zowel uiterlijke correcties als persoonlijke adviezen. Daarbij staan niet alleen jouw wensen, maar vooral de gezondheid van jou en jouw huid centraal.

Wij zijn er trots op om transparant en eerlijk te zijn in onze communicatie en adviezen. Cosmetische ingrepen moeten en hoeven geen opgestrakte, onnatuurlijke versie van jouzelf (te) creëren. Wij zijn er dan ook niet op uit om je volledig uit je leeftijdsgroep te halen. Wat we wel willen, is dat je er een paar jaar jonger uit gaat zien, frisser, uitgeruster en stralender. Zodat zowel je spiegelbeeld als de mensen om je heen kunnen zeggen “Goh, wat zie jij er ontzettend goed uit!”.

Wij garanderen daarbij een natuurlijk ogend resultaat.

Kennismaken

Bij de eerste afspraak staat kennismaken over en weer voorop. Je kunt bij onze cosmetisch arts alle vragen kwijt die je maar wilt. Het is immers heel belangrijk dat je over hem of haar en over een eventuele behandeling een goed gevoel krijgt. Wij willen op onze beurt wat meer over jou weten, zoals je medische voorgeschiedenis, informatie over eventuele eerdere behandelingen, gebruik van geneesmiddelen e.d. Dit wordt zorgvuldig gedocumenteerd, zodat er een goed referentie- en uitgangspunt ontstaat.

We nemen altijd ruim de tijd voor zo’n intakegesprek. Alleen dan kunnen we je de persoonlijke aandacht geven die past binnen ons idee over kwaliteit van dienstverlening.


Waar kunnen injectables bij helpen?

 • Boze blik/ernstige frons
 • Hangende mondhoeken/ontevreden mond
 • Vermoeide uitstraling/wallen onder de ogen
 • Ingevallen wangen of juist hamsterwangen
 • Kraaienpootjes
 • Bunny lines
 • Rokerslijntjes
 • Putjeskin
 • Tandvleeslach
 • Tandenknarsen
 • Migraine
 • Overmatige transpiratie

Hoe werken injectables?

We onderscheiden voor het gemak even 3 soorten injectables: botuline toxine (botox), fillers en skinboosters.

Botox helpt om gespannen spieren (zoals frons, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes) te ontspannen.

 

Fillers gebruiken we om rimpels, lijntjes of huidplooitjes op te vullen, of om de contouren van je gezicht te verbeteren.

Cosmetic Clinics werkt voor haar fillers en skinboosters uitsluitend met lichaamseigen hyaluronfillers (oftewel: die worden door het lichaam herkend en op natuurlijke wijze afgebroken). Voor de botoxbehandelingen wordt een kwalitatief hoogwaardige en volkomen veilige botuline toxine gebruikt.

De artsen van Cosmetic Clinics zijn gespecialiseerd en getraind in esthetische en cosmetische injectablebehandelingen. Jouw huid en je gezicht zijn dus in veilige en goede handen!


De behandeling zelf

Deze kan bestaan uit fijne prikjes in je huid met een dunne injectienaald, waarbij botox of een filler wordt ingebracht, of uit skinboosters (micro-injecties die in de huid worden ingegeven met behulp van o.a. een meso-injector). In het geval van fillers wordt de huid na injectering licht gemasseerd om de vloeistof te egaliseren.

De behandelingen zijn vrijwel geheel pijnloos – de meeste mensen ervaren de injecties als niet meer dan “speldenprikjes”. Afhankelijk van uw gevoeligheid kan voor sommige gebieden plaatselijk een verdoving worden aangebracht. Er kunnen na de behandeling wat zwellingen of bloeduitstortinkjes ontstaan en de huid voelt gevoelig aan.

De duur van een behandeling is afhankelijk van wat er gedaan moet worden en varieert van 15 minuten voor een eenvoudige herhalingsbehandeling tot 45 minuten voor een uitgebreide of gecombineerde fillerbehandeling.

Nazorg

Voor de eerste uren en dagen na de behandeling zijn er wat do’s en don’ts die we voor je op papier gezet hebben en die je van ons meekrijgt na afloop van de behandeling. Voor fillers moet je weer andere dingen in acht nemen dan voor botox.

Aanwezigheid

Marieke is de volgende data aanwezig;

 • 2 december
 • 6 januari 2021
 • 10 februari 2021
 • 17 maart 2021
 • 7  april 2021
 • 28 april 2021
 • 26 mei 2021
 • 23 juni 2021

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een behandeling?

Voor een allereerste consult nemen we de tijd. We willen uitvoerig en zorgvuldig met u bespreken wat je wilt, en wat achtergrondgegevens (zoals medische historie, eventuele cosmetische voorgeschiedenis e.d.) van je horen. De feitelijke behandeling zelf is afhankelijk van de oppervlakte c.q. het aantal gebieden dat behandeld dient te worden en kan 15 tot 30 minuten in beslag nemen.

Hoeveel pijn kan ik verwachten bij een behandeling?

Over het algemeen ervaren de meeste mensen alleen wat ‘speldenprikjesgevoel’, en geen echte pijn. Het gebied rond de lippen is wat gevoeliger. Als je erg pijngevoelig bent, laat dat dan even weten aan de arts. In overleg kan er dan een verdoving worden aangebracht.

Kan ik verdoving krijgen tegen de pijn?

Mocht je een lage pijndrempel hebben, dan kunnen we in overleg overwegen om ijs of een verdovende zalf te gebruiken op het te behandelen gebied, of eventueel zelfs met injecties te verdoven. Het is raadzaam om vooraf Paracetamol in te nemen. Je kan beter géén NSAID’s zoals Ibuprofen, Nurofen, Aleve innemen. Deze middelen hebben een bloedverdunnend effect, waardoor er makkelijker blauwe plekken kunnen ontstaan.

Hoe ziet mijn gezicht er na een behandeling uit?

De een reageert daar anders op dan de ander, en dat kan variëren van lichte zwellingen en bloeduitstortinkjes tot blauwe plekken op en rond het geïnjecteerde gebied. De huid zal zeker altijd wat gevoelig zijn na een behandeling. Over het algemeen trekt dit allemaal een paar dagen tot een week na de behandeling weer weg. Voor alle zekerheid raden wij je aan om een behandeling niet te kort voorafgaand aan een evenement waar je er op je best uit wilt zien, te plannen. Voor een behandeling met botox geldt dat het sowieso een paar dagen duurt voordat de effecten zichtbaar zijn.

Wanneer kan ik effect zien van een behandeling?

Bij botox zou je na een paar dagen al een lichte verandering aan het behandelde gebied kunnen zien. Het optimale effect wordt 2 weken na de behandeling bereikt.Voor fillers geldt dat je vrijwel meteen na de behandeling de resultaten al kunt zien, en na een week of twee ook daar het visuele effect optimaal zichtbaar is. Skinboosters RRS-eyes en XL-hair vragen wat meer van je geduld. Bovendien heeft het bij deze behandelingen pas werkelijk effect als je begint met een kuur van een aantal achtereenvolgende sessies.

Waarom moet ik na een behandeling terug komen voor controle?

Dat hoeft zeker niet na elke behandeling. Voor herhalingsbehandelingen met botox of de sessies met RRS-eyes en XL-hairprogramma zal dat over het algemeen niet nodig zijn. Maar na een behandeling met fillers wordt er over het algemeen wel een controleafspraak gemaakt, meestal na 2 weken.

Kan ik een allergische reactie krijgen, en wat moet ik dan doen?

Jarenlange ervaring in de sector heeft uitgewezen dat allergische reacties tot de absolute uitzonderingsgevallen behoren. Met andere woorden: de kans is uiterst minimaal. Mocht je toch een allergische reactie krijgen of mocht er napijn zijn die na een week niet minder is geworden, dan dien je contact met onze arts op te nemen of (buiten kantooruren) met de dichtstbijzijnde eerste hulpdienst.

Wanneer moet ik terugkomen voor een herhalingsbehandeling?

Dat is afhankelijk van welk gebied er is behandeld, hoeveel milliliters filler er zijn ingebracht, het type filler en je huidtype. Hyaluronzuur wordt door het lichaam geheel op natuurlijke wijze afgebroken. Als vuistregel geldt dat fillers op basis van hyaluronzuur 6 – 12 maanden blijven werken. Hoe lichter het type hyaluronzuur, en hoe beweeglijker het behandelde gebied, des te korter de werking. Voor botox kan je als vuistregel aanhouden dat het 3 tot 4 maanden duurt voordat het middel is uitgewerkt. 

Kan ik na een behandeling weer aan het werk?

Ja, dat is geen enkel probleem. Een behandeling met botox of fillers belemmert je niet in het uitvoeren van uw dagelijkse dingen. Wel is het aan te raden om de eerste 4 tot 6 uur na een behandeling met botox niet te gaan liggen of langdurig voorover te buigen.

Wat mag ik wel en niet doen na een behandeling?

Botox: het is aan te raden om de eerste 4 tot 6 uur na een behandeling met botox niet te gaan liggen of voorover te buigen. De eerste 24 uur na een behandeling met botox kun je intensief sporten of intensieve lichamelijke arbeid beter uitstellen. Tot 2 weken na de behandeling is het noodzakelijk om sauna, zon en zonnebank te vermijden. De warmte daarvan kan namelijk de maximale werking van de botox hinderen.Je kan je huid gewoon reinigen en verzorgen en desgewenst make-up of camouflagecrème aanbrengen, maar oefen de eerste dagen na de behandeling  geen druk uit op het behandelde gebied.
Filler: ga de eerste twee weken na een fillerbehandeling niet zonnebaden. Het prikgaatje in de huid die ontstaat door het toedienen van een injectie is gevoeliger voor infecties, en blootstelling aan de zon helpt dan niet. Je kan het behandelde gebied prima beschermen door het regelmatig in te smeren met zonbeschermingscrème factor SPF30 of 50, en/of in de schaduw een hoed met een brede rand te dragen. Mocht je plannen voor een zonvakantie hebben, dan kan je een behandeling met injectables beter uitstellen tot na je vakantie.
Peeling: er moet de eerste dagen na de behandeling goed gesmeerd worden, afwisselend met een speciale crème (raadpleeg je arts) en een zonnebrandcrème met SPF 50. Tot de ochtend na de behandeling mag je jouw gezicht niet reinigen; tot de eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen of naar de sauna, en tot de eerste 48 uur na behandeling geen contact van de huid met sieraden.

Vergoed mijn verzekering de kosten?

Zorgverzekeraars hebben over het algemeen geen vergoedingen voor cosmetische verrichtingen zonder medische noodzaak in hun pakketten zitten. Daarnaast is Cosmetic Clinics volgens de wet een privékliniek en valt als zodanig niet in de categorie verzekerde zorgverleners; de kosten voor onze diensten worden dan ook niet vergoed. In een enkel geval kunnen de kosten voor kleine chirurgie wel in aanmerking komen voor vergoeding, dit hangt af van jouw zorgverzekering. Wij adviseren contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dit is niet mogelijk. Je kan met pin betalen of contact afrekenen. Creditcards worden niet geaccepteerd.

Wil je een afspraak bij onze Cosmetisch Arts of heb je vragen?

Neem contact met ons op of boek een afspraak in.

Contact opnemen Afspraak maken