Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie

Wat is een chemische peeling?

Een peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne of onregelmatigheden van de huid te verminderen. Een peeling dringt door middel van een zuur de huid in en is in staat bepaalde huidfuncties te normaliseren

Een TCA (Trichloorazijnzuur) Peeling is een chemische peeling wat de huidstructuur helpt verbeteren, de kleur van de huid egaliseert en oneffenheden vermindert. Het resultaat is een frissere en jongere uitstraling van de huid.

De TCA Peeling is geschikt voor alle huidtypes. Voor de indicaties pigmentvlekken, rokershuid, zwangerschapsmaskers en acne littekens kunt u ook gebruik maken van de TCA Peeling. Voor een optimaal resultaat worden peelings in kuurvorm aanbevolen.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door onze huidtherapeut.
Tijdens de behandeling ervaar je een warm, branderig en trekkerig gevoel. Dit betekent dat de behandeling goed werkt. Na de peeling wordt de huid behandeld met een crème, die de pijn stopt en ontstekingen van de huid voorkomt.

De effecten van de TCA Peeling zijn:

 • Frissere en jongere uitstraling van de huid
 • Verbetering van de conditie van de huid
 • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
 • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 • Verminderen van pigmentvlekken

Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de gevolgen van huidveroudering wil verminderen. De peeling heeft een sterk verfrissend effect en is naast het gelaat ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De conditie van de huid verbetert significant van de peeling.

Wanneer ben ik geschikt voor een tca peeling?

Je komt in aanmerking voor een TCA peeling bij de volgende klachten:

 • Je hebt last van pigmentvlekken
 • Jouw huid heeft een grove en onregelmatig structuur
 • Je hebt last van (actieve) acne, littekens en/of striae
 • Je hebt zichtbare tekenen van zonschade (lijntjes, droogte, vlekken).

Wat zijn de voordelen van de TCA peeling?

 • Geschikt voor verschillende huidskleuren
 • Gegarandeerd resultaat
 • Tegen pigmentvlekken, (actieve) acne en fijne rimpels

Huidreactie

Na de behandeling zal de huid wat rood zijn, voelt trekkerig aan en er kan een lichte zwelling optreden. De dag na de behandeling zal de huid ‘barsten’ waarna je hoogstwaarschijnlijk zult vervellen en de huid schilferig kan zijn. Na het vervellen kan de huid nog droog en schilferig zijn. Een nieuwe huid is op dat moment in de maak. Wij adviseren om tijdens het vervellen, wat enkele dagen tot een week kan aanhouden, niet aan de huid te zitten. De totale herstelduur is ongeveer 2 weken.

Nazorg

Na de behandeling smeer je minimaal 4 weken lang zonnebrandcrème op uw gezicht met minimaal factor 30 – 50. Breng dit meerdere malen per dag aan.

Advies

Wij adviseren tot vier weken na de behandeling geen zonnebank te bezoeken en vier tot zes weken voor en na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon. Op de dag zelf liever geen make-up dragen en de huid gedurende 48 make-uploos houden. De huid moet namelijk zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Een voedende hydraterende crème of andere neutrale crème of zalven zonder parfum zoals Vaseline, kunt u gebruiken bij een trekkerige huid.

Voor en Na

Wil je meer over deze behandeling weten? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op of boek een afspraak in.

Contact opnemen Afspraak maken

pinnen-ja-graag-wit
wellnessacademie-75
huidprofessional-wit
beautybank-wit-75
baw2020_logos_newcomer
erkend-leerbedrijf-wit
eminence-logo
cosmedix-logo-2
sckin-logo
medcos
partner-logo01
skin-vignet-diap-2
feelgoodcadeau_white_137x50
170905-vvvcadeaubonnen-beeldbank-vvvcadeaukaart-logo-vierkant