Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie

De acné-behandeling bestaat uit een aantal behandelingen die we afstemmen op de kenmerken van je acné, jouw huidconditie en je persoonlijke wensen. Het doel van acné-behandeling is het onder controle krijgen van acné en de door acné ontstane huidproblemen zoals vlekjes, roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen.

Wat zijn de kenmerken van acné?

Acné komt meestal voor in het gezicht, maar komt ook voor op de rug of de borst. Acné kenmerkt zich door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er huidoneffenheden zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acné-littekens ten gevolge van ontstekingen te zien zijn.

Het hebben van acné brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Vaak wordt er van alles geprobeerd, middeltjes, medicijnen en crèmes, maar helaas blijft het gewenste resultaat vaak uit.

Bij Perfect Skin & Beauty wordt gebruik gemaakt van diverse middelen om acné te verhelpen. Denk hierbij aan dieptereinigingen, peelings, microneedling en persoonlijk advies. Hierbij pakken we acné vanuit de oorzaak aan en krijgt je huid weer een gladder en egaler aanzien

Hoe ziet een acné-behandeling eruit?

De acné-behandeling start met oppervlaktereiniging waarbij talg, vuil en dode huidcellen worden verwijderd. Daarna wordt een lotion aangebracht die de huid verweekt, de huiddoorbloeding stimuleert, de poriën opent, reinigt en desinfecteert.

Hierna kan er worden gestart voor het aanprikken en uitdrukken van de pustels en de comedonen. Met een dunne naald wordt er een opening gemaakt waardoor de opgehoopte talg naar buiten wordt drukt.

De peeling die volgt desinfecteert, activeert de doorbloeding, trekt onzuiverheden uit de huid en zorgt voor een snelle celvernieuwing.

Na de peeling wordt de huid behandelt met een lotion welke talgproductie vermindert en de huid desinfecteert, kalmeert en geneest. Als laatste wordt er een hydraterende crème aangebracht, die vrij is van olie en olieachtige stoffen en de juiste vochtigheidsgraad aan de huid geeft.

Wat kan je verwachten van de behandeling?

Je zal langzaamaan merken dat je huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acné-uitbraken komen steeds minder voor. Je zal naast dit zichtbare resultaat ook merken dat het een positief resultaat heeft op je zelfvertrouwen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acné, de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, je huidreactie op de behandeling, thuisverzorging en je levensstijl.

Bij actieve acné kan je het beste elke 2 tot 4 weken een behandeling ondergaan. Zodra de acné minder actief is, is het raadzaam om regelmatig, denk aan elke 6 tot 12 weken, een onderhoudsbehandeling te laten doen.

Wat doe je zelf?

Onze unieke aanpak is een combinatie van een aantal belangrijke aspecten zoals, huidanalyse, peelings, voedingssupplementen, juiste thuisverzorging en een goede samenwerking tussen jou en ons. Wij werken met hoogwaardige dermatologische producten om de acne aan te pakken, daarnaast kijken we naar jouw levensstijl, voedingspatroon en gebruik van cosmetica. Wij stellen een persoonlijk behandelplan op met producten voor thuis en ondersteunen je bij dit proces. Je gaat thuis de behandelingen ondersteunen met een thuisprogramma om zo samen tot een snel, zichtbaar en langdurig resultaat te komen.

Hieronder alvast enkele tips:

Reinig je huid elke ochtend en avond. Een geconcentreerde reiniger bevat zuren die vuil, vettigheid en ongewenste bacteriën verwijderen en de poriën grondig schoonmaken.

Bij acné en een vette huid is het belangrijk om de dode huidcellenlaag mooi dun te houden. Hiermee voorkom je mee-eters. Gebruik thuis een effectieve peeling of een crème met zuren als amandelzuur en salicylzuur die overtollige dode huidcellen verwijderen, talg oplossen en ontstekingen remmen.

Bij behandeling tegen acné maakt je huid versneld jonge, gezonde huidcellen aan die extra gevoelig zijn voor UV-straling. Daarom is het belangrijk om je huid consequent te beschermen met een zonnebrandcrème. Indien je graag foundation wilt gebruiken is het noodzakelijk om goede minerale make-up te gebruiken.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek jouw vragen, wensen en verwachtingen. Tevens wordt er een huidanalyse gedaan en worden er aan jou een aantal vragen gesteld.

Hierna stellen we samen een plan op, dit houdt in de frequentie en soort behandeling in de salon en de behandeling die je thuis voortzet. Natuurlijk krijg je ook een bijbehorende prijsindicatie. Je krijgt alle informatie ook per mail toegestuurd.

Ik ben ervan overtuigd dat je geholpen kunt worden met mijn effectieve behandelmethoden, daarom steek ik graag tijd en energie in goed advies.

Mogelijke vergoeding door de zorgverzekeraar

Perfect Skin & Beauty is met de Acné specialisatie aangesloten bij de Anbos. Hierdoor is het mogelijk om (een gedeelte van) de kosten terug te vorderen bij de zorgverzekeraar. Dit is per zorgverzekeraar verschillend, check daarom altijd uw polisvoorwaarden.

De kosten van de behandeling worden bepaald na de intake, naar aanleiding van de in te zetten behandeling. 

Wil je een acné behandeling boeken of heb je vragen?

Neem contact met ons op of boek een afspraak in.

Contact opnemen Afspraak maken