Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie


Maskne Treatment

Wat is Maskne?

De medische term voor Maskne is Acne Mechanica, een lokale uitbraak van uitslag als gevolg van lokale wrijving, druk en strekken van de huid.

Wij zien steeds meer mensen in onze salon die last hebben gekregen van rode vlekjes, irritatie en puistjes. Maar hoe kan het dat deze huidproblemen ontstaan door het dragen van een mondkapje en wat is ertegen doen?

Waarom ontstaan er huidproblemen bij het dragen van een mondkapje?

De onzuiverheden en huidirritatie ontstaat vooral op plekken waar je het masker draagt. Denk hierbij aan de wangen, de kin en het gebied rondom de mond.

Het dragen van gezichtsmaskers zorgen voor een toename van warmte, wrijving en afscherming. Samen met een vochtige omgeving door ademen, praten of zweten, is dit een recept voor acne. Het verergeren of ontstaan van acne komt ook door de verhoogde temperatuur die meer talgproductie veroorzaakt; de talgproductie stijgt met 10% voor elke stijging van 1 graad. Bovendien kunnen de langdurige afdekking, warmte en zweet ervoor zorgen dat de huid droog, jeuken en ruw wordt.

Welke soort mondkapjes?

Wegwerp mondkapjes zijn voor je huid niet ideaal, vaak bevatten deze latex wat de kans op dermatitis verhoogt. Wij pleiten voor herbruikbare, en dus uitwasbare, mondkapjes. Echter vereisen herbruikbare mondkapjes wel extra zorg:

 • Was het mondkapje na ieder gebruik
  Wanneer je een mondkapje niet uitwast en weer hergebruikt kunnen deze oliën en bacteriën bevatten. De mondkapjes houden ook warmte en vocht vast in de huid waardoor bacteriën kunnen gedijen en zo acné en irritatie veroorzaken
 • Gebruik kleur- en geurvrije middelen
  Sla een voorraad mondkapjes in en was deze gelijktijdig, apart van je normale was
 • Make-up als boosdoener onder de mondkapjes
  Wanneer make-up van slechte kwaliteit is verstopt het de poriën onder het mondkapje. Kies het liefst voor natuurlijke make-up, wij kunnen je hierbij helpen.
 • Frisse lucht
  Ga regelmatig naar buiten om zuurstof tot je te nemen, buiten kan je mondkapje even af. Ga in je pauze bijvoorbeeld eens buiten wandelen. Frisse lucht geeft de huid de kans om bacteriën uit te laten drogen

 

Onze Maskne Treatment (t.w.v. 49,50) is gericht op het verhelpen van klachten die ontstaan door het dragen van een mondmasker. Deze behandeling duur 45 minuten en bestaat uit;

 • Een milde dubbele reiniging
 • Peeling, een intensieve peeling
 • Onzuiverheden verwijderen
 • Masker dat aansluit bij de peeling een aangepast op jouw huidtype
 • Dagverzorging
 • Advies voor thuisverzorging

Hieronder een aantal tips wat je hier thuis aan kunt doen:

 1. Houd de huid goed schoon en reinig 2x per dag met een milde cleanser die de huid barrière niet aantast. Probeer de Calm Skin Chamomile Cleanser voor de gevoelige huid, deze cleanser helpt de beschermende vochtbarrière van de huid intact te houden. Voor een probleemhuid zuivert de Clear Skin Probiotic Cleanseren vermindert talg met salicylzuur, terwijl yoghurt hydrateert en verkoelt.
  2. Houd hydratatie op pijl! Drink voldoende water om het vochtniveau op peil te houden en uitdroging tegen te gaan.
  3. Gebruik producten die de vochtbalans herstellen, zoals hydraterende crèmes en serums met hyaluronzuur. De Clear Skin Probiotic Moisturizer werkt ook snel op een probleemhuid – en de komkommer laat een verkoelend gevoel achter dat vooral welkom is na een lange dag van een mondkapje dragen.
  4. Vermijd producten met een hoog siliconengehalte. Siliconen sluiten de huid gedeeltelijk af en samen met een masker zorgen zij ervoor dat de huid niet optimaal kan ademen.
  5. Vermijd het gebruik van foundation. Make-up onder het gezichtsmasker verstopt de poriën en kan de klachten erger maken. Mocht je niet zonder foundation willen of kunnen dan kunnen wij je de foundations van Inika adviseren, deze laten de huid ademen.
  6. Gebruik 2x per week een masker.
  7. Vermijd producten met irriterende ingrediënten, de huid heeft het al zwaar genoeg.
  8. Verzorg de huid in de ochtend en in de avonds alsof het een ritueel is. Goed reinigen en extra aandacht ‘s avonds betaalt zich de volgende morgen terug!

 

We kunnen jou in de salon de juiste producten, passend bij jouw huidtype, adviseren.

pinnen-ja-graag-wit
wellnessacademie-75
huidprofessional-wit
beautybank-wit-75
baw2020_logos_newcomer
erkend-leerbedrijf-wit
eminence-logo
cosmedix-logo-2
sckin-logo
medcos
partner-logo01
skin-vignet-diap-2
feelgoodcadeau_white_137x50
170905-vvvcadeaubonnen-beeldbank-vvvcadeaukaart-logo-vierkant