Massages

De massages die wij aanbieden zijn voor verschillende toepassingen. Vaak is het uitgangspunt ontspannen en herstellen. Een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud is de Ontspanningmassage. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen

Altijd een passende massage voor jou

Ontspanningsmassage Puur Relax – 60 minuten

Puur Zijn heeft speciaal voor Perfect Skin & Beauty een heerlijke ontspanningsmassage ontwikkeld die met volledige aandacht in een serene rust gegeven wordt. Door de volle aanraking met natuurlijke oliën wordt jouw huid aangenaam warm en kunnen lichaam en geest zich heerlijk ontspannen.

Tijdens de ontspanningsmassage Puur Relax wordt de gehele achterzijde van je lichaam gemasseerd. Tevens de voorzijde (benen, armen, hals) inclusief een afsluitende hoofdmassage. Wanneer je jezelf regelmatig deze ontspanningsmassage gunt, voel jij je soepeler, energieker en meer in balans.

Ontspanningsmassage Puur Luxe – 75 minuten

Met deze overheerlijke ontspanningsmassage is het extra lang puur genieten! Je hele lichaam (achterzijde en voorzijde incl. buik) wordt in balans gebracht met een mengsel van natuurlijke, heerlijk geurende oliën. Na een afsluitende hoofdmassage ga jij weer als herboren de deur uit.

Aromatherapie – 60 minuten

Tijdens de Aromatherapie massage worden met zachte strijkingen 8 essentiële oliën op je rug (en voeten) aangebracht. De Aromatherapie massage is heerlijk ontspannend en elke essentiële olie heeft zijn eigen specifieke effect.

 • Balance en Lavendel geven een ontspannend en harmoniserend gevoel.
 • Tea Tree en On Guard helpen je afweersysteem met beschermen en reinigen.
 • Aroma Touch en Deep Blue helpen je spieren te ontspannen en herstellen.
 • Peppermint en Wild Orange zorgen voor een goede doorbloeding en opgewekt gevoel.

Antistress massage – 45 minuten

Iedereen heeft wel eens in meer en mindere mate last van stress. Zodra de spanning zich opbouwt, voel je dat vaak als eerste in je nek- en schouderspieren. Tijdens deze antistress massage worden de pijnlijke, strakke spieren op bovenrug, nek en schouders lekker los gemasseerd. De drie kwartier durende massage wordt afgesloten in rugligging met een ontspannende nek- en gezichtsmassage.

Guasha gezichtsmassage – 60 minuten

Guasha is net als TuiNa massage een onderdeel van de Traditionele geneeskunde (TCG). Het betekent schrapen van de huid. Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden.

De Guasha gezichtsmassage is door de zachte technieken een hele ontspannende behandeling. Tevens wordt de doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht verbeterd en de aanmaak van collageen gestimuleerd. De kwaliteit van de huid verbetert en afvalstoffen en toxines worden afgevoerd. Hierdoor verminderen rimpels en fijne lijntjes, er ontstaat een strakkere huid en een vitaler uitziend gelaat.

De behandeling begint met het strijken met de guasha steen op het hoofd om de meridianen wakker te maken. Daarna wordt eerst de nek en de hals vrijgemaakt van eventuele blokkades, waardoor mogelijk verkleuringen kunnen ontstaan. Vervolgens wordt met de guasha steen een neutrale olie met Chinese kruiden aangebracht op het gezicht en wordt met de guasha stenen circulaire en rechte strijkingen gemaakt op het gezicht.

Als laatste worden diverse acupunctuurpunten in het gezicht en op het lichaam gestimuleerd, waardoor verschillende lichaamssystemen, zoals het spijsverteringssysteem, immuunsysteem en ademhalingssysteem aangezet worden. Zo heeft deze behandeling tevens een positief effect op de algehele gezondheid en welbevinden.

Cupping massage – 50 minuten

Deze van oorsprong Chinese massage biedt vele voordelen, zoals een verbeterde bloedcirculatie, vermindering van pijn en stress of het opheffen van energetische blokkades. Daarom zijn beroemdheden en topsporters al heel lang fan van deze massage. Je ziet het aan de typische rode/paarse plekken die de cups achterlaten. Deze plekken doen geen pijn. Het verdwijnen van deze verkleuringen varieert van ongeveer 3 dagen tot maximaal 2 weken.
 • pijnklachten door stress en overbelasting
 • hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten
 • tennisarm of golferselleboog
 • RSI-klachten
 • spierpijn na het sporten
 • Burn-out
 • Extreme vermoeidheid
 • Niet intacte huid (eczeem)
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Hartaandoeningen
 • Kanker

TuiNa massagetherapie

Deze massagetechniek (TuiNa, spreek uit: Twiena) is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde en kan rust brengen en pijn weg halen, door opgehoopte energieën te harmoniseren, de yin en yang aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi (levensenergie) en bloed te bevorderen. Deze levensenergie die door het menselijk lichaam beweegt via de meridianen ofwel energiebanen, moet steeds in balans zijn. Een onbalans uit zich in pijn of bewegingsbeperking. Bij alle behandelingen in de Oosterse geneeskunde ligt de nadruk op de gehele mens. Geprobeerd wordt de oorzaak van de (pijn)klacht te achterhalen en te behandelen, terwijl de Westerse geneeskunde meer gefocust is op behandeling van de lokale klacht, wat vaak slechts symptoombestrijding is en tijdelijke verlichting geeft. Bij TuiNa massagetherapie wordt er gekeken naar de mens in zijn geheel. Lichamelijke klachten beïnvloeden onze geest en andersom. Emoties die niet geuit of verwerkt zijn, kunnen zich in ons lijf opslaan en dit uit zich vaak in pijn en onbalans. Een TuiNa massage kan de onderliggende opgeslagen emoties vrij maken, zodat de energie weer vrij kan stromen en je weer meer in balans komt.

Er zal voorafgaand aan de eerste behandeling een uitgebreide intake gedaan worden, inclusief tong- en polsdiagnose. Daarna zal het behandelplan besproken worden, waarin o.a. de hulpvraag, behandeling en duur toegelicht worden. Na 3 tot 6 behandelingen worden de effecten gezamenlijk beoordeeld en indien nodig wordt de behandeling aangepast of een vervolgtraject wordt ingezet.
TuiNa massagetherapie kan voor de meest uiteenlopende klachten ingezet worden. Erna Nijenhuis van Puur Zijn is gespecialiseerd in pijnklachten van nek, rug en schoudergebied, evenals tennis- en/of golfersarm
De TuiNa massagetherapie (prestatiecode: 24105) wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed via de aanvullende zorgverzekering. Zie hiervoor op de website van uw eigen zorgverzekeringsmaatschappij.

Handreflex massage

Handen nemen in ons leven een belangrijke plaats in. In de handpalm en handrug zitten veel zenuwuiteinden, die bij aanraking gestimuleerd worden. Net als bij voetreflex massage, gaat er dan een prikkel via de zenuwbanen naar het daarmee verbonden orgaan of weefsel.

Aanraking en massage van de hand en de reflexzones geeft:
 • spierontspanning
 • verbeterde doorbloeding
 • stress vermindering
 • algehele ontspannende werking

Bij de handreflexmassage worden essentiële oliën gebruikt, ieder met hun eigen specifieke werking. Voor aanvang van de handreflexmassage wordt uitgetest welke essentiële olie op dat moment het meest geschikt is.

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een heugelijke gebeurtenis! Er gebeurt zoveel in jezelf en om je heen als je zwanger bent, dat het fijn is om tijd te nemen voor ontspanning. Een zwangerschapsmassage is dan een ideaal moment om alle zorgen even los te laten en helemaal tot rust te komen. De zwangerschapsmassage is een zachte aanraking met warme neutrale olie en wordt gegeven vanaf de 13e week van je zwangerschap. Door geregeld van een zwangerschapsmassage te genieten, kun je beter ontspannen, waardoor lichamelijke klachten en emotionele spanningen verlicht worden. Vanaf de 3e tot 6e maand begint je buik al flink te groeien en is de massage vooral gericht op het verzachten van rugklachten, vermoeidheid en pijn in de benen. In de laatste fase hebben de nek, schouders, rug, bekken, benen en voeten meer aandacht nodig door het toenemende gewicht van de buik.

Corona Recovery Massage

Hoewel Covid bij veel mensen nauwelijks klachten geeft tijdens ziek zijn en veel mensen na een aantal dagen of weken weer geheel herstellen, blijkt dat er een groep mensen is die soms lang last houden van de naweeën van Covid, zelfs als de klachten tijdens de ziekteperiode mild zijn geweest. Iemand kan nog steeds vermoeid zijn waarbij de spieren snel moe en pijnlijk aanvoelen en de energie niet goed kan stromen. Daarnaast staat het lichaam vaak nog lange tijd “aan”, hierdoor is het zeer paraat en kan iemand niet goed tot rust komen, terwijl op een diepere laag vooral vermoeidheid wordt gevoeld. Dit wordt long-covid genoemd. Tijdens een uitgebreide intake worden de klachten in kaart gebracht. Met de TuiNa massage worden de bindweefsels en ademhaling weer gereactiveerd. Hiermee wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd en kan de levensenergie weer gaan stromen. Het is een actieve massage, die ontspannend wordt afgesloten. De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.