HIFU behandeling

De H.I.F.U. Ultherapie (ook wel ULtherapie) is een techniek die vrij nieuw in de cosmetische branche toegepast wordt. In de medische wereld is de term ‘HIFU behandeling’ al langere tijd bekend en toegepast waarbij HIFU staat voor high intensity focused ultrasound.

De toepassing van de H.I.F.U. maakt het mogelijk om kleine faceliftende behandelingen aan te bieden, zonder dat er een chirurgische ingreep voor nodig is, voor de mensen met verslappingen of diepe lijnen in de huid. Resultaat is al zichtbaar direct na de 1e behandeling (afhankelijk van de conditie van de huid).

Gratis intake inplannen

Wat is een HIFU behandeling?

Facelift zonder snijden: Met een H.I.F.U. behandeling zijn we in staat de diepe structuur te verwarmen met als resultaat: lifting van de huid van het gezicht. Dit is dezelfde laag die wordt gelift tijdens een chirurgische facelift maar dan zonder het huidoppervlak te beschadigen. Met de H.I.F.U. wordt het weefsel op een veilige manier verwarmd, dit resulteert in vorming van collageen aanmaak en een strakkere huid waardoor een lange- termijn verstevigend effect ontstaat.

Ook de bovenste huidlaag profiteert van het ondersteunend effect.
En tegelijkertijd kan H.I.F.U. het regenereren van het collageen stimuleren om veroudering en verbetering van de huid op te lossen, zoals poriën, rimpels, de verbetering van elasticiteit van weefsel etc.  

HIFU is erg mooi te combineren met fillers. Wij adviseren eerst de HIFU behandeling te ondergaan om het resultaat te beoordelen. Daarna kan de finishing touch gedaan worden met een filler. HIFU is bijzonder geschikt voor hals, decolleté en kaaklijn. Ook het voorhoofd, slapper wordende huid onder de ogen en kraaienpootjes kunnen behandeld worden. De behandeling is niet geheel gevoelloos, er is een warmte- prikkeling voelbaar.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

Doordat we op zoveel verschillende dieptes in de huid kunnen werken, kunnen we maatwerk leveren voor zowel per persoon, als per regio in het gezicht of op het lichaam. Het kan de resultaten bereiken van een facelift zonder injecties of plastische chirurgie. Dat hangt echter van de conditie van de huid en de leeftijd. De HIFU behandeling kan per zone gedaan worden, veel klanten verkiezen echter een volledige gelaatslift.

Een extra bonus van deze methode is dat je na de behandeling gewoon weer verder kunt gaan met je dagelijkse bezigheden. Deze techniek kan worden toegepast bij mensen van alle huidtype en huidskleuren, in tegenstelling tot die van lasers en intense puls lichten.

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve, gefocuste ultrasound machine. De behandelend specialist smeert de kop van de machine in met een geleidende gel en begint dan met de diepste huidzone in je gezicht. Met behulp van drie verschillende koppen bereikt de behandelend specialist achtereenvolgens drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen omdat je huid gestimuleerd wordt om op een natuurlijke wijze te verbeteren. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling. Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling best een pijnstilling innemen (bv paracetamol).

Na ongeveer 3 maanden kan ervoor gekozen worden om een 2e behandeling te ondergaan. Dit is op advies van de specialisten en op wens van de klant. Daarbij kijkt de specialist goed naar de huidwens en de huidconditie. 

Gratis intake inplannen

Wanneer wordt er gekozen voor de HIFU behandeling?

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers willen of die een facelift nog een stap te ver vinden gaan. De behandeling is makkelijk toe te passen en heeft nauwelijks bijwerkingen waardoor je geen hersteltijd hebt en het ook goed te verbergen is tegenover je omgeving. Door de HIFU- behandeling kan je huid op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd worden waardoor je huid onmiddellijk verstrakt eruit ziet en je huid verstevigt is.

Houd er wel rekening mee dat de niet-chirurgische HIFU geen ernstig verslapte huid kan aanpakken of onderliggende spieren kan aanspannen, vooral langs de haarlijn en in de hals, zoals een chirurgische facelift of halslift dat wel kan doen. De behandeling werkt op dat gebied niet voldoende. Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat de HIFU facelift het meest doeltreffend is voor je kaaklijn, wangen en het gebied rondom je mond en wanneer je last hebt van een ongelijkmatige teint. De behandeling heeft een liftend effect en wordt met uiterste precisie uitgevoerd.

Wil je meer weten over de HIFU behandeling en of deze behandeling geschikt is voor jou, kan je altijd contact opnemen of een vrijblijvend consult inplannen zodat er met de specialist gekeken kan worden naar de mogelijkheden.

Gratis intake inplannen

Wat is de voor- en nazorg?

Direct na de behandeling is het resultaat nog niet duidelijk zichtbaar, dit omdat er pas na een aantal weken nieuw collageen wordt gevormd in de diepere lagen van de huid. Wel is het mogelijk dat je lichte tintelingen in de huid ervaart omdat er met de behandeling diepere huidlagen zijn behandeld en kan er lichte roodheid ontstaan.

Het nieuwgevormde collageen vult de rimpels op met als resultaat een gladdere, jongere en gezondere huid zonder fijne lijntjes, slappe oogleden of losse huid. Je huid is met een niet chirurgische methode op een natuurlijke manier gelift.

Tot 2 weken na de behandeling gebruik je in de avond het serum wat je van ons mee krijgt, daarnaast geven we een bij jouw huid passend advies voor producten voor thuisgebruik om het proces te versnellen. De hersteltijd is er nauwelijks waardoor hifu geschikt is voor velen!

Gratis intake inplannen

Het resultaat

De resultaten verschillen per persoon, maar over het algemeen kun je (een gedeelte van) onderstaande resultaten verwachten:

 • Rimpels rond je voorhoofd, ogen, en mond nemen af
 • Een zichtbaar verbeterde huidconditie
 • Een strakke huid
 • Je poriën worden fijner
 • De huid van je wangen verstevigt en wordt strakker
 • Je huidelasticiteit en contouren verbeteren
 • Als je een afhangende kaaklijn hebt kan deze worden gelift
 • Je huidstructuur verbetert en je huid wordt helderder en frisser
 • De huid op je hals en decolleté wordt strakker
 • Je huidelasticiteit en contouren verbeteren
 • Als je een afhangende kaaklijn hebt kan deze worden gelift
 • Je huidstructuur verbetert en je huid wordt helderder en frisser
 • De huid op je hals en decolleté wordt strakker

Wanneer je één HIFU behandeling ondergaat, is het gewenste resultaat na circa 2 à 3 maanden zichtbaar, maar is er nauwelijks hersteltijd. De hoeveelheid behandelingen is uiteraard afhankelijk van je leeftijd en je eigen verwachtingen. Het kan tot zes maanden duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn; zo lang duurt het voor je huid om te verjongen en te zorgen voor natuurlijke aanmaak van collageen.

Veelgestelde vragen

Er zijn weinig risico’s of complicaties bekend bij een HIFU Behandeling. Er kan na de HIFU behandeling roodheid en wat lichte zwelling optreden, maar dit zal binnen enkele uren verdwijnen. Sommige mensen ervaren na de behandeling tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur.

De duur van de resultaten verschilt ook per patiënt. Mensen die een ongezonde levensstijl aanhouden en niet goed voor hun huid zorgen zullen minder lang resultaten behouden.

Zorg er dus voor dat je gezond leeft, niet rookt en je huid goed verzorgt voor het beste resultaat. Zorg er daarnaast voor dat je de kwaliteit van je huid onderhoudt door goede medische huid- en zon verzorgingsproducten te gebruiken.

Nee, de verzekering vergoedt de HIFU behandeling niet. Dit is een esthetische procedure die geen medische redenen heeft. Je zult dus moeten sparen om deze behandeling te betalen.

 • Onderkin
 • Kaaklijn, wangen
 • Wenkbrauwen
 • Voorhoofd
 • Lipplooi
 • Wallen
 • Hals
 • Decolleté
 • Injectables korter dan 6 weken
 • Gebieden met implantaten
 • Infecties (koortslip)
 • Open acné
 • Open wonden
 • Pacemaker
 • Immuun stoornissen
 • Hart-, lever en nierfalen
 • Zwangerschap

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms ervaart men het gevoel van een lichte prikkeling of tinteling, dit is echter wel afhankelijk van het te behandelen gebied.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw gratis intake

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, Wo, Do09:00 - 21:00
Di, Vr09:00 - 18:00
Za09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu