Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie


Hoe kom deze lockdown door (en kom je er misschien beter uit)?

Inmiddels zitten we al in week 3 van de lockdown en merkbaar is dat het steeds lastiger is voor heel veel van ons om het vol te houden.

Om jullie te helpen wil ik wat tips met jullie delen om de lockdown door te komen;

  1. Denk ik in mogelijkheden; Raap jezelf weer bijeen en probeer te kijken naar wat er nog wél mogelijk is! Zie het als een doolhof. Als de ene weg doodloopt, blijf je daar ook niet in dat hoekje staan morren. Op een gegeven moment moet je je omdraaien en een nieuwe weg proberen. Je kunt niks veranderen aan de situatie, of je het er nu mee eens bent of niet, maar je kunt wel veranderen hoe je ermee omgaat.
  2. Alles is anders; Push jezelf niet te hard om het leven vol te houden zoals het ging. Als je kinderen minder schoolwerk maken, als je minder gefocust bent op werk, dat is oké! Je doet wat je kan. Dit is geen normale situatie, dus leg je die eisen ook niet op.
  3. Zorg voor een gezonde leefstijl! Houd je gewone slaapritme aan, eet gezond, probeer elke dag naar buiten te gaan voor een wandelingetje of rondje hardlopen, kleed je elke dag aan alsof je wel naar je werk gaat. En zorg ervoor dat je mentaal fit blijft.
  4. Kijk uit naar anderen; Je kunt bijvoorbeeld boodschappen doen voor je buren, lieve kaartjes sturen naar vrienden en bekenden, iemand uitnodigen voor een wandeling, bordspel of etentje (zo lang je je daarbij maar aan de richtlijnen van de Rijksoverheid houdt). Durf initiatief te tonen, het is vaak lonend: van een ander helpen of blij maken word je zelf ook gelukkig.
  5. Beperk je nieuwsinname; Als je thuis zit en weinig omhanden hebt, is het verleidelijk om veel online te zijn, en alles te volgen op nieuwskanalen en social media. Maar dit kan je gevoelens van onbehagen versterken en je nerveus, angstig, verdrietig of somber maken. Probeer je social media gebruik en je nieuwsinname daarom te beperken tot korte momenten, zo’n twee of drie keer per dag.
  6. Zorg goed voor jezelf! Start elke dag met een momentje voor jezelf. Neem bijvoorbeeld even extra de tijd voor jouw verzorgingsritueel, masseer je reiniging of je crème net iets langer in dan je normaal gesproken doet. Deze periode is uitermate geschikt om juist extra tijd te nemen voor je huidverzorging. Je kan nu starten met de Home treatmentsets van DMK. Wil je hier meer over weten dan nodig ik je uit voor het webinar waarin ik hier uitleg over geef; https://perfect-skin-beauty.webinargeek.com/hoe-verbeter-ik-mijn-huid-thuis-met-dmk?cst=nieuwsbrief