Met het You are meant to Shine abonnement geef jij jouw huid de aandacht die het verdient.

De facelift zonder snijden! Met HIFU bereik je de resultaten van een facelift zonder injecties of plastische chirurgie.

HIFU klinkt toch een stuk makkelijker dan High Intensity Focused Ultrasound maar wat betekent dit nu precies?

De H.I.F.U. Ultherapie (ook wel ULtherapie) is een techniek die vrij nieuw in de cosmetische branche toegepast wordt, in de medische wereld is deze term al langere tijd bekend en toegepast. De toepassing van de H.I.F.U. maakt het mogelijk om kleine faceliftende behandelingen aan te bieden voor de mensen met verslappingen of diepe lijnen in het gelaat. Resultaat al te bereiken direct na de 1e behandeling (afhankelijk van de conditie van de huid).

H.I.F.U. is in staat deze diepe structuur te verwarmen met als resultaat lifting van de huid van het gezicht. Dit is dezelfde laag die wordt  gelift tijdens een chirurgische facelift. Met de H.I.F.U. wordt het weefsel veilig verwarmd, hetgeen resulteert in verstrakking van de huid en vorming van nieuw collageen, waardoor een lange- termijn verstevigend effect ontstaat. Dit alles zonder het huidoppervlak te beschadigen.

Ook de bovenste huidlaag profiteert van het ondersteunend effect.
En tegelijkertijd kan H.I.F.U. het regenereren van het collageen stimuleren om veroudering en verbetering van de huid op te lossen, zoals poriën, rimpels, de verbetering van elasticiteit van weefsel etc.

Doordat we op zoveel verschillende dieptes in de huid kunnen werken, kunnen we maatwerk leveren. Zowel per persoon als per regio in het gezicht of op het lichaam.  Het kan de resultaten bereiken van een facelift zonder injecties of plastische chirurgie. Dat hangt echter van de verslapping van de huid en de leeftijd af.

Een extra bonus van deze methode is dat je na de behandeling gewoon weer verder kunt gaan met je dagelijkse bezigheden. Deze techniek kan worden toegepast bij mensen van alle huidskleuren, in tegenstelling tot die van lasers en intense puls lichten.

Direct na de behandeling is nog geen verschil te zien, dit omdat er pas na een aantal weken nieuw collageen wordt gevormd. Het nieuwgevormde collageen vult de rimpels op met als resultaat een gladdere, jongere en gezondere huid.

Tot 2 weken na de behandeling gebruik je in de avond het serum wat je van ons mee krijgt, daarnaast geven we een bij jou huid passend advies voor producten voor thuisgebruik om het proces te versnellen

HIFU is erg mooi te combineren met fillers. Wij adviseren eerst de HIFU behandeling te ondergaan om het resultaat te beoordelen. Daarna kan de finishing touch gedaan worden met een filler. HIFU is bijzonder geschikt voor hals, decolleté en kaaklijn. Ook het voorhoofd, slapper wordende huid onder de ogen en kraaienpootjes kunnen behandeld worden. De behandeling is niet geheel gevoelloos, er is een warmte prikkeling voelbaar.

Voor wie is de HIFU behandeling geschikt?

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers willen of die een facelift nog een stap te ver vinden gaan. De behandeling is makkelijk te toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen, waardoor je geen operatie hersteltijd hebt en het ook goed te verbergen is tegenover je omgeving. Door de HIFU behandeling kan je huid op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd worden.

Houd er wel rekening mee dat de niet-chirurgische HIFU geen ernstig verslapte huid kan aanpakken of onderliggende spieren kan aanspannen, vooral langs de haarlijn en in de hals, zoals een chirurgische facelift of halslift dat wel kan doen.

Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat de HIFU facelift het meest doeltreffend is voor je kaaklijn, wangen en het gebied rondom je mond.

Wat gebeurt er tijdens een HIFU behandeling?

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve, gefocuste ultrasound machine. De behandelend specialist smeert de kop van de machine in met een geleidende gel en begint dan met de diepste huidzone in je gezicht. Met behulp van drie verschillende koppen bereikt de behandelend specialist achtereenvolgens drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling. Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling best een pijnstilling innemen (bv paracetamol).

Wat te doen na een HIFU behandeling?

Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen. Na de behandeling kun je het beste 12 uur niet sporten of naar de sauna gaan, en moet je tot 48 uur na de behandeling blootstelling aan zon voorkomen.

De nazorg wordt door de behandelend specialsit aangegeven, het bestaat uit het gebruik van een masker en serum wat je meekrijgt na de behandeling en het voorkomen van hitte of kou op het gezicht zodat de resultaten zich het beste kunnen ontwikkelen.

Wat zijn de risico’s bij een HIFU behandeling?

Er zijn weinig risico’s of complicaties bekend bij een HIFU Behandeling. Er kan na de behandeling roodheid en wat lichte zwelling optreden, maar dit zal binnen enkele uren verdwijnen. Sommige mensen ervaren na de behandeling tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur.

HIFU behandeling voor- en na

De resultaten verschillen per persoon, maar over het algemeen kun je (een gedeelte van) onderstaande resultaten verwachten:

 • Rimpels rond je voorhoofd, ogen, en mond nemen af
 • Je huidstructuur wordt gladder
 • Je poriën worden fijner
 • De huid van je wangen verstevigt en wordt strakker
 • Je huidelasticiteit en contouren verbeteren
 • Als je een afhangende kaaklijn hebt kan deze worden gelift
 • Je huidstructuur verbetert en je huid wordt helderder en frisser
 • De huid op je hals en decolleté wordt strakker

 

Hoe lang houden de resultaten aan?

De duur van de resultaten verschilt ook per patiënt. Mensen die een ongezonde levensstijl aanhouden en niet goed voor hun huid zorgen zullen minder lang resultaten behouden.

Zorg er dus voor dat je gezond leeft, niet rookt en je huid goed verzorgt voor het beste resultaat. Zorg er daarnaast voor dat je de kwaliteit van je huid onderhoudt door goede medische huid- en zon verzorgingsproducten te gebruiken.

Wordt een HIFU behandeling door de verzekering vergoed?

Nee, de verzekering vergoedt de HIFU behandeling niet. Dit is een esthetische procedure die geen medische redenen heeft. Je zult dus moeten sparen om deze behandeling te betalen.

Voordelen van de HIFU:

 • Snelle en korte behandelingstijd
 • Strakker maken van onderhuids SMAS weefsel (spieren, onderhuids vet en bindweefsel).
 • Geen beschadiging aan de oppervlakte van de huid.
 • Geen herstelperiode, de huid kan in het begin wat rood zijn maar zal zich daarna spoedig herstellen.
 • Geen injecties.
 • Vervangt de traditionele chirurgische lift met een niet invasieve techniek.
 • Keert de verslapping, verzakking en andere tekenen van veroudering.
 • Slechts één tot twee behandelingen nodig, het volledige resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden vanaf de 2e maand en zal minimaal 1 tot 2 jaar daarna zichtbaar blijven. Afhankelijk van leeftijd, conditie van de huid, leefwijze, roken enz.
 • De behandeling kan zowel bij mannen als vrouwen

Welke regio’s kunnen behandeld worden

 • Onderkin
 • Kaaklijn, wangen
 • Wenkbrauwen
 • Voorhoofd
 • Lipplooi
 • Wallen
 • Hals
 • Decolleté

Contra-indicaties

 • Injectables korter dan 6 weken
 • Gebieden met implantaten
 • Infecties (koortslip)
 • Open acné
 • Open wonden
 • Pacemaker
 • Immuun stoornissen
 • Hart-, lever en nierfalen
 • Zwangerschap

Wat zijn de kosten

Zoals u ziet bieden wij ongelofelijke scherpe prijzen aan. Wij vinden dat een HIFU-behandeling voor iedereen betaalbaar moet zijn. U betaalt bij ons niet voor de overheadkosten. Onderstaande prijzen zijn op dit moment extra laag als introductie om u kennis te laten maken met de HIFU-behandeling. Over enige tijd betaalt u meer dus profiteer van onze geweldig lage prijzen zo lang het nog kan.

Bovenlip € 195,00
Neus-lippenplooi € 195,00
Marionettenlijnen (hangende mondhoeken) € 195,00
Ooglid € 195,00
Kraaienpootjes € 225,00
Wenkbrauwlift € 225,00
Voorhoofd € 275,00
Jukbeenderen € 195,00
Wangen € 225,00
Kaaklijn € 225,00
Onderkin € 225,00
Hals € 275,00
Decollete € 325,00
Pakket: Bovenlip en Neus-lippenplooi € 295,00
Pakket; Bovenlip, Neus-lippenplooi en Marionettenlijnen € 325,00
Pakket: Ooglid en Kraaienpootjes € 350,00
Pakket: Wenkbrauwlift en kraaienpootjes € 350,00
Pakket: Volledige oogzone inc wenkbrauwlift € 395,00
Pakket: Onderkin en Kaaklijn € 350,00
Pakket; Kaaklijn, marionettenlijnen, wangen en kin € 475,00
Pakket; Kaaklijn, Onderkin en Hals € 495,00
Pakket; Volledig gezicht € 499,00
Pakket: Volledig gezicht en onderkin € 595,00
Pakket: Volledig gezicht, onderkin en hals € 695,00
Pakket: Volledig gezicht, onderkin, hals en decolleté € 795,00

 

Inc. Productpakket voor 3 maanden

(inhoud; cleanser, toner, serum, vitamine c, retinol, moisterizer en spf)

Pakket; Volledig gezicht  €     850,00
Pakket; Volledig gezicht en onderkin  €     900,00
Pakket; Volledig gezicht, onderkin en hals  €     975,00
Pakket; Volledig gezicht, onderkin, hals en decollete  €  1.075,00

 

Om het proces te versnellen en te optimaliseren kan je de Geneo+ Tripollar behandeling in kuurvorm toevoegen. Als deze behandeling ter ondersteuning wordt ingezet betaal je geen € 99,00 per behandeling maar slechts € 75,00

Daar wij veel lagere overheadkosten hebben dan een kliniek kunnen wij u dezelfde behandeling en hetzelfde resultaat aanbieden tegen veel lagere prijzen.

Bronnen en studies ter onderbouwing van een HIFU behandeling

Aşiran Serdar, Z., Aktaş Karabay, E., Tatlıparmak, A., & Aksoy, B. (2020). Efficacy of high-intensity focused ultrasound in facial and neck rejuvenation. Journal of cosmetic dermatology, 19(2), 353–358. https://doi.org/10.1111/jocd.13008

Ko, E. J., Hong, J. Y., Kwon, T. R., Choi, E. J., Jang, Y. J., Choi, S. Y., Yoo, K. H., Kim, S. Y., & Kim, B. J. (2017). Efficacy and safety of non-invasive body tightening with high-intensity focused ultrasound (HIFU). Skin research and technology : official journal of International Society for Bioengineering and the Skin (ISBS) [and] International Society for Digital Imaging of Skin (ISDIS) [and] International Society for Skin Imaging (ISSI), 23(4), 558–562. https://doi.org/10.1111/srt.12371

Park, H., Kim, E., Kim, J., Ro, Y., & Ko, J. (2015). High-Intensity Focused Ultrasound for the Treatment of Wrinkles and Skin Laxity in Seven Different Facial Areas. Annals of dermatology, 27(6), 688–693. https://doi.org/10.5021/ad.2015.27.6.688