Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie


Regelmatig krijg ik klanten bij mij in de salon die last hebben van gerstekorrels. De ene geeft zelf aan last ervan te hebben en de andere klant weet wel dat er “bultjes”  zitten maar weet niet dat daar wat aan te doen is. Overigens worden gerstekorrels ook wel milia genoemd.

Een klant kwam bij mij en gaf aan al heel lang allemaal buitjes op haar voorhoofd te hebben. Na enige tijd kwam ze erachter dat ze ook op haar wangen zaten en eigenlijk over haar hele gezicht. Ze dacht al die tijd dat dit kwam door een vette huid en smeerde dus altijd een creme tegen een vette huid..

Gerstekorrels worden nogal eens verward met acne. Echter, gerstekorrels hebben niets te maken met acne. Gerstekorrels komt vaker voor op een droge, niet goed gehydrateerd huid. Ze ontstaan dus door een vochtgebrek in je huid. Ze ontstaan vaak rond de ogen, op de wangen en bij de neus. Ze kunnen ook ontstaan na kleine huidbeschadigingen, maar bijv ook na verbranding in de zon. Soms ontstaan gerstekorrels na het gebruik van crèmes met corticosteroïden. De kans op gerstekorrels neemt ook toe bij de wat dikkere, meer getinte of zonbeschadigde huid. Helaas gaan gerstekorrels niet altijd vanzelf weg.

De gerstekorrels kunt u laten verwijderen bij een huidspecialiste, deze zal de gerstekorrel met een steriel naaldje aanprikken om ze er vervolgens heel voorzichtig uit te wippen. Gerstekorrels die al langer aanwezig zijn zullen ook lastiger zijn om te verwijderen. Ga vooral NIET zelf aan de slag met naaldjes of mesjes, zeker niet gij de ogen. Dit vergroot de kans op ontstekingen namelijk.

Wat beter is dat is natuurlijk om ze te voorkomen. Dit kan je doen door je huid goed te verzorgen met bij de huid passende producten. Ik kan u na een huidanalyse hier goed over adviseren. Daarnaast is voldoende drinken (water en kruidenthee) en voldoende groente en fruit eten ook heel belangrijk. Maar als je daarnaast geen producten gebruikt die geschikt zijn voor jou huidtype is het dweilen met de kraan open.

Wil je hier meer over weten, ik geef je graag advies!

Gun je huid het beste! Je doet je hele leven ermee!

Je huidspecialiste, Wendy

Terug naar overzicht