Flitsmarathon

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes op je oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de IPL methode voor jou kan betekenen.

Bij Perfect Skin & Beauty ben je verzekerd van hoogstaande kwaliteit en een optimale service. Dus ben je het zat en wil je graag definitief ontharen, omdat je af wilt van je ongewenste haargroei? Ben jij op zoek naar een methode om van je ongewenste haargroei af te komen? Bij ons kan je terecht voor medische en cosmetische ontharingsbehandelingen waarbij jij centraal staat. Een persoonlijke benadering gecombineerd met professionaliteit en deskundigheid staat bij ons voorop. De behandeling voor lichaamsdelen vindt één keer per 6 à 8 weken plaats. Met uitzondering van de behandeling in het gelaat, deze vindt één keer per 4 à 5 weken plaats. Naarmate periode van behandelingen vordert, wordt de frequentie van behandelingen voor het lichaam verlaagd tot één keer per 8 à 10 weken. Voor behandelingen in het gelaat wordt de frequentie verlaagd tot 6 à 8 weken. Na ongeveer drie tot vier behandelingen is de vermindering van de haargroei duidelijk zichtbaar. Dit heeft te maken met de groeicyclus van haren.

HET NAJAAR IS HÉT IDEALE SEIZOEN IS OM TE BEGINNEN MET DEFINITIEVE ONTHARING

De zomer is alweer bijna voorbij. Maar wat hebben we een heerlijke zoemer gehad. Prachtig weer, we konden naar de zee, het zwembad werd weer opgeblazen, heelijk buiten zitten en we konden onze mooie zomerkleding weer aan! Moest jij voor je van het prachtige weer kon genieten ook nog wat werk verrichten? De benen, oksel, bikinilijn misschien nog even scheren? Net op het moment dat je weg wilde gaan?

Bedacht jij je ook op dat moment hoe fijn het zou zijn als dat niet meer nodig zou zijn? En overwoog jij toen ook om over te gaan op definitieve ontharing? Het was natuurlijk niet fijn om geconfronteerd te worden met de overtollige haargroei, maar ook zeker niet met de huidirritaties na het scheren of waxen!

Wij hebben veel mensen in deze periode gekregen die graag behandeld wilde worden… maar helaas dat ging niet. Ons antwoord was ‘Wij willen je heel graag helpen, maar dit kan pas NA de zomer’ . Ongeloof en verraste reacties, die kregen wij. Hoezo? Waarom dan pas?

DE SCHULD VAN DE ZON

Ons antwoord; Ja helaas, dan pas. Wil je zones behandelen die niet in de zon komen, daar kunnen we mee starten. Maar deze zones zijn er vrijwel niet. We beginnen weer met flitsen als de zon minder krachtig is, in het najaar. Waarom we dit doen? De zon is namelijk ‘de vijand’ bij het definitief ontharen.

IPL is een methode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wordt door het gepigmenteerde haar opgeslorpt tot aan het haarzakje, waarna het licht omgezet wordt in warmte en het haarzakje vernietigt. Dit is trouwens ook de reden waarom definitieve ontharing niet gaat bij witte haren. Er is namelijk te weinig contrast tussen de huidskleur en het witte haar waardoor het licht niet geabsorbeerd kan worden door het haar en het haarzakje bijgevolg niet bereikt kan worden.  

Bij een zongebruinde huid komt er pigment naar de oppervlakte van de huid waardoor de lichtpuls niet wordt geabsorbeerd door het haartje, maar wel door de huid. De warmte blijft dan aan de oppervlakte van de huid en geraakt dus niet tot in het haarzakje. Dit is dus de reden waarom definitief ontharen op een zongebruinde huid geen zin heeft. 

Daarnaast is de kans op pigmentschade aanwezig,

DEFINITIEVE ONTHARING HEEFT TIJD NODIG

Een andere reden waarom de herfst hét ideale seizoen is om te beginnen met definitieve ontharing is het feit dat definitief ontharen een proces is dat zijn tijd nodig heeft. Haargroei gebeurt in verschillende stadia. Op het moment dat een zone behandeld wordt, zullen de haarzakjes van de zichtbare haartjes vernietigd worden. Enige tijd later zullen er weer wat haartjes doorkomen. Dit zijn niet de haartjes die eerder al geflitst werden. Wel zijn dit haartjes die tijdens de vorige behandeling in “slaapmodus” waren.

Dit alles zorgt er dus voor dat definitieve ontharing niet van vandaag op morgen gerealiseerd is, maar dat dit echt wel zijn tijd nodig heeft. Daarom is beginnen in de herfst ideaal, je bent dan tegen de zomer klaar.

HOE PAKT PERFECT SKIN & BEAUTY DIT AAN?

Zoals eerder gezegd behandelen wij in de zomer alleen de zones die niet in de zon komen. Al de andere zones beginnen wij in september pas weer met flitsen. En omdat september voor ons echt het begin van het “flitsseizoen” is, starten wij met onze flitsmarathon. 

Gedurende heel de maand september kan je langskomen om een kleine óf middel zone naar keuze gratis te laten flitsen. Deze zone wordt dan volledig behandeld zodat je zelf deze comfortabele behandeling kan ervaren. Het zal dan ook meteen duidelijk worden dat dit geen pijnlijke behandeling is. Ons toestel heeft namelijk een ijs gekoelde kop die de huid als het ware een beetje verdooft, waardoor de flits te vergelijken valt met een elastiekje dat tegen je huid komt. 

Je kan online al een afspraak maken voor de flitsmarathon. VOL = VOL

Wij zien je graag bij onze flitsmarathon!