gezichtsbehandeling abonnement huidverbetering

Doffe & Futloze & Grauwe huid

Wist je dat te hard werken (stress), veel zonnen en roken de 3 belangrijkste oorzaken zijn die heel veel invloed hebben op onze huid? Sigarettenrook bevat meer dan vierduizend giftige stoffen, waarvan merendeel direct door het bloed wordt opgenomen en naar de bovenste huidlaag wordt getransporteerd. De aders in deze bovenste huidlaag slippen dicht wanneer je rookt en waardoor er dan minder of geen zuurstoftoevoer kan plaatsvinden. Wat als gevolg heeft: verminderde collageenopname (dus verminderde stevigheid/ flexibiliteit). Heb jij last van een doffe of grauwe huid? Dit is een veelvoorkomend probleem in het najaar en de winter. Je huid heeft een grauwe kleur en laat je er vermoeid uitzien. Je huid oogt dof en is onvoldoende gehydrateerd. Je hebt daardoor last van fijne lijntjes en schilfertjes.

Hoe ontstaat een grauwe huid?

Een grauwe of doffe huid kan meerdere oorzaken hebben. Zowel vrouwen als mannen kunnen hier last van hebben. Wanneer je ouder wordt gaat de kwaliteit van je huid achteruit. Het wordt steeds moeilijker om dode huidcellen kwijt te raken en te vervangen voor nieuwe cellen. Daardoor weerkaatst licht minder goed op de huid. Het resultaat: een grauwe huid. Andere oorzaken zijn zon, roken, oververmoeidheid, stress en hormonale veranderingen. Je kunt ook last hebben van een doffe huid doordat je niet de juiste verzorging gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan hydraterende in plaats van olierijke producten bij een droge (vetarme) huid. Hierdoor mist je huid de juiste voedingsstoffen en bouw je geen goede huidbarrière (buitenste huidlaag die bescherming biedt) op.

Hoe laat je een doffe huid weer stralen?

Met de juiste behandeling kun jij je huid weer laten stralen. Wij kunnen jou ieder kwartaal helpen met een check-up en passend advies voor het seizoen en jouw huid. Zelf kun je ook wat doen tegen je doffe of grauwe huid. Voeg 1 á 2 keer per week een passende peeling en masker toe aan je beauty-routine. Tip: dit kun je gewoon in 15 minuten doen terwijl je je tanden poetst en doucht! Doe dit ‘s ochtends als je er overdag stralend uit wil zien. Als je dit ‘s avonds doet dan kan je huid ‘s nachts in alle rust de voedingsstoffen goed opnemen.

Wat is het resultaat van een behandeling?

Een goede behandeling van een grauwe of doffe huid zorgt voor een stralende huid die beter aanvoelt. Je huid wordt minder vochtarm, soepeler en beter van teint. Je zult weer stralen, ook zonder make-up!

Heb je last van een doffe futloze huid?

Dit is natuurlijk niet prettig. Wij helpen je om de doffe en futloze huid te herstellen. Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit voor het beste resultaat!

De volgende behandelingen passen bij een doffe futloze huid;