Botox behandeling

Botox is een populaire cosmetische behandeling die gebruikt wordt om rimpels en lijnen te verminderen. De behandeling maakt gebruik van een zeer dunne naald om kleine hoeveelheden botuline toxine, bekend onder de merknaam Botox, in specifieke spieren van het gezicht te injecteren. Deze injecties verminderen de sterke werking van de spieren die onwillekeurig aanspannen, en verminderen zo de zichtbaarheid van rimpels en lijnen.

Botox blokkeert dus de opdracht van ons lichaam naar de spier om zich aan te spannen. De stof wordt plaatselijk in de spier onder de huid geïnjecteerd waardoor eigenlijk een soort plaatselijke spierverlamming optreedt.

Gratis intake inplannen

Wat is botox?

Botuline toxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) is een stof die in je huid geïnjecteerd wordt, op basis van natuurlijk eiwit die spierkracht tijdelijk vermindert (door blokkering van de zenuwimpuls die voor het samentrekken van de spier zorgt). De huid rondom de spier komt tot rust waardoor rimpels worden verzacht of zelfs helemaal verdwijnen. Botox werkt voor sommige rimpels effectiever dan fillers omdat na een behandeling de rimpels nauwelijks zichtbaar zullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan beginnende rimpels of diepe rimpels.

Botox is een snelle, minimaal invasieve procedure die meestal binnen enkele minuten kan worden voltooid. Bovendien zijn er weinig bijwerkingen en is de downtime minimaal. Botox is een effectieve oplossing voor het verminderen van rimpels en lijnen in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, rond de ogen en de mond. Ook werkt het perfect als je last hebt van overmatig zweten, tandenknarsen of spanningshoofdpijn/migraine.

In een kortdurende en meestal pijnloze behandeling werkt botox perfect voor ieder die snel resultaat wil. Het vermindert de zichtbaarheid van rimpels en lijnen en geeft het gezicht meer volume en symmetrie en maakt je huid gladder. Daarnaast is botox ook een populaire behandeling voor het verminderen van spierspanning, zoals in de nek en tegen overmatige transpiratie. Botox is niet alleen effectief, maar ook duurzaam en de resultaten blijven enkele maanden tot een half jaar zichtbaar. Botox geeft geen volume.

Samen aan de slag voor een blijvend resultaat

Hoe ziet een traject eruit?

De procedure begint met een consultatie met de cosmetisch arts om de wensen te bespreken. De cosmetisch arts zal de gezichtskenmerken en de spieren die verantwoordelijk zijn voor de rimpelvorming analyseren en informatie verstrekken over de mogelijke risico’s en complicaties. Er wordt samen een persoonlijk behandelplan opgesteld voor de botoxbehandelingen.

Daarna zal de behandelend arts een aantal kleine injecties uitvoeren met uiterst kleine hoeveelheden; de duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal injecties dat nodig is en is vrijwel pijnloos. Een botoxbehandeling duurt over het algemeen nog geen 5 minuten. Na de behandeling zie je hooguit een paar bultjes en die verdwijnen binnen een half uur.

De resultaten van een botox-behandeling zijn niet onmiddellijk zichtbaar, maar ze beginnen binnen drie tot zeven dagen te verschijnen en kunnen tot zes maanden zichtbaar zijn, afhankelijk van de dosering en hoe je lichaam erop reageert. Botox moet herhaaldelijk worden aangebracht om het resultaat te behouden.

Over het algemeen is een botox behandeling in de meeste situaties uitvoerbaar, alleen niet bij zwangere vrouwen of bij bepaalde zeldzame spierziektes. Hier zal in het intakegesprek ook naar gevraagd worden.

Gratis intake inplannen

Wanneer wordt er gekozen voor de botox behandeling?

Er zijn diverse redenen waardoor er gekozen wordt voor een Botoxbehandeling. Sommige mensen willen graag rimpels of fijne lijntjes laten verdwijnen, terwijl anderen een botox-behandeling laten uitvoeren om hoofdpijn of overmatig transpireren te verminderen. Sinds een aantal jaar is migraine botox ook een succesvolle behandeling tegen migraine en spanningshoofdpijn.

Het gebruik van botuline toxine is niet alleen effectief, maar ook veilig. Onderzoeken hebben aangetoond dat botox over het algemeen goed wordt verdragen door patiënten en dat er meestal geen ernstige bijwerkingen optreden. Veel mensen zijn bang voor een uitdrukkingsloos gezicht omdat botox bepaalde spieren ontspant. Wij hebben een vakkundig cosmetisch arts in huis die goed kijkt naar jouw wensen voor het behandelde gebied.

Gratis intake inplannen

Wat is de voor- en nazorg?

Voorzorg

Het nuttigen van alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Daarom is het beter minstens 24 uur voor een botox behandeling geen alcohol te drinken. 

Als je een multivitamine gebruikt, let dan op de hoeveelheid vitamine E die daarin zit. Indien die meer dan 400 eenheden per dag bedraagt, stop dan even met het gebruik (als het kan 1 week voor de behandeling), vanwege het bloedverdunnende effect. Hetzelfde bloedverdunnende effect kan het gebruik van NSAID’s (bijv. Ibuprofen, Nurofen, Aleve) hebben. Gebruik dit bij voorkeur niet in de 48 uur voorafgaand aan jouw botox behandeling. Paracetamol kan je wel gebruiken. 

Nazorg

Belangrijk is om in de week na de botox-behandeling de temperatuur op de behandelde plek niet te hoog te laten worden. Een verhoogde temperatuur zorgt ervoor dat de botuline toxine niet maximaal kan werken. Het gebruik van sauna, zonnebank en warme zon raden we de eerste week na de behandeling af. Ook wordt er afgeraden om zware, lichamelijk inspannende activiteiten tot minstens 24 uur na de behandeling te mijden, zoals intensief sporten (normaal trainen mag wel).  Als het kan, is het de eerste paar dagen ook af te raden om make up te gebruiken zodat je huid in alle rust kan herstellen.

Tot 4 uur na de botox behandeling liever niet bukken of gaan liggen. Verder wordt het gebruik van pijnstillers als ibuprofen en aspirines afgeraden vanwege het stimulerende effect daarvan op blauwe plekken en verkleuringen. Mocht je toch gebruik willen maken van pijnstillers, dan adviseren wij om paracetamol te gebruiken. 

Tot slot is het verstandig om andere gezichtsbehandelingen te vermijden (bijv. bij een schoonheidsspecialiste) tot 24 uur na de behandeling. Indien je blauwe plekken hebt, kun je desgewenst Arnicacrème aanbrengen, dit zal het herstel bespoedigen.

Gratis intake inplannen

Het resultaat

De behandeling met botox is snel en pijnloos en het resultaat is snel zichtbaar. Een botox behandeling heeft een effect van gemiddeld 3-6 maanden. Daarna kan de behandeling weer worden herhaald. 

Veelgestelde vragen

Botox- en fillerbehandelingen zijn de meest voorkomende esthetische ingrepen in Nederland. Botox en fillers zijn allebei voorbeelden van “injectables”, omdat beide met injecties worden ingebracht.

Het grootste verschil is dat fillers volume geven, terwijl botox ervoor zorgt dat spieren zich ontspannen – waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. Beide behandelingen vinden plaats zonder te snijden. Ook is het effect van beide tijdelijk.

Reviews en resultaten

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Wij scoren 4,7 van de 5 sterren op Google reviews. Onderstaand hebben wij er een aantal uitgelicht.

Bij Perfect Skin & Beauty voel je je altijd van harte welkom. Wendy neemt alle tijd voor je; is zeer vriendelijk, professioneel en deskundig. Zij is altijd uit op nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied, zodat de keuze aan behandelingen steeds groter wordt.

Angélique Bresser-Bévort

Een tijd geleden voor het eerst bij Wendy geweest voor het ontharen met laser en een gezichtsbehandeling. Super fijn en goed advies gekregen en gestart met producten van Cosmedix. Mijn huid is zoveel rustiger en stralender! Ik ben er echt super blij mee. De behandelingen verlopen relaxt en professioneel. De laserbehandelingen volg ik nog en het eerste resultaat is al zichtbaar. Echt een fijne, professionele schoonheidssalon om te komen!

Noortje Arisz

Skinpen behandeling van Wendy gehad. Heeft mijn huid echt een boost gegeven. Ook de Cosmedix facials zijn een absolute aanrader. Een keer van Marjolein deze behandeling gehad, ook zij is erg kundig en na de behandeling nog een klein make-upje was een welkome afwisseling. Deze schoonheidssalon zou ik zeker iedereen aanraden.

Nicole De Vries

Perfect Skin & Beauty is een hele mooie, professionele beauty salon waar ik mij echt welkom voelde. Wendy is een erg aardig en nam rustig de tijd bij de behandeling met de cryopen. Ze vroeg regelmatig of het nog gaat. En beantwoorden al mijn vragen. Ze heeft zelfs een test gedaan bij een van mijn kleine spataderen op mijn been om te kijken of het met coagulatie verdwijnt. Ik ga zeker terug. En wat ook nog leuk is, ze heeft mij geïnspireerd en ben ik er nu over aan het nadenken om mij te gaan omscholen tot medisch schoonheidsspecialiste.

Gemma van Vorselen

Heel prettige schoonheidsstudio met kwalitatief goede producten en behandelingen! De gezichtsbehandeling wordt echt op maat afgestemd en samen met de geadviseerde producten zorgt het voor zichtbare huidverbetering. Bij tussentijdse vragen maakt Wendy tijd voor je vrij en kun je ook weer op kundig advies rekenen. Ook de pedicure behandeling werd professioneel en prettig uitgevoerd. Kortom: een aanrader!

Ilse

In eerste instantie voor een benen en bikini wax behandeling geweest. Deze is zeer vakkundig uitgevoerd, daarna voor een schoonheids/gezichtsbehandeling geweest. Heerlijk ontspannen met goede uitleg. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is zeker een aanrader.

Jos Van Wissen

Plan direct jouw gratis intake

KvK: 72112212

BTW: NL001685276B91

Anbos 27693

Skinregister: SKIN-200043

Openingstijden
Ma, Wo, Do09:00 - 21:00
Di, Vr09:00 - 18:00
Za09:00 - 17:00

We behandelen alleen op afspraak. Onze salon is rolstoeltoegankelijk. Parkeren is kosteloos en op 2 min. loopafstand.

Boek nu