Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie

Last van (overmatige) pigmentvlekken

Maakt jouw huid (overmatig) veel pigment aan? Zijn er donkere, onregelmatig gevormde vlekken op je gezicht. Heb je geen idee meer wat je hier aan kan doen? Dan is de Bele Bellum peeling misschien wel wat voor jou!

Wat zijn hyperpigmentatie en melasma?

Op het moment dat de huid overmatig pigment aanmaakt en er storende pigmentvlekken zichtbaar worden, spreken we van hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie komt het meest voor bij vrouwen met een (licht) getinte huid (huidtypes 4-6). Uit onderzoek blijken verschillende risicofactoren een rol te spelen bij het ontstaan van hyperpigmentatie, bijvoorbeeld genetische aanleg, zonlicht, geslacht, leeftijd, hormonen, zwangerschap, schildklierafwijkingen, medicatie en cosmetische producten.

Als de hyperpigmentatie een hormonale oorzaak heeft, wordt het melasma genoemd (ook wel bekend als ‘zwangerschapsmasker’). Melasma kenmerkt zich door donkere, onregelmatig gevormde vlekken op wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd.
Hyperpigmentatie of melasma kunnen oppervlakkig zijn (epidermaal) of dieper in de huid liggen (dermaal), of een combinatie van beide zijn.

De meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie is de epidermale (oppervlakkige) vorm, waarbij het pigment (melanine) is verspreid over de epidermis. Bij dit type hyperpigmentatie is een oppervlakkige behandeling met een AHA-peeling (Lumpeel Cosmo) meestal al effectief. Heb je een gemengde of dermale (diepliggende) vorm van hyperpigmentatie, dan zal een wat intensievere behandeling met een TCA-peeling (Lumpeel) gewenst zijn.

Wat is de oorzaak van hyperpigmentatie?

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie en pigmentvlekken is een overmatige activiteit van de melanocyten (de pigmentvormende cellen). Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten (bepaald type huidcellen) signalen om grote hoeveelheden melanine aan te gaan maken, het kan ook veroorzaakt worden door afbraak van collageen, afwijkingen in de huidbarrière, oxidatieve stress (een teveel aan vrije radicalen) en/of zonlicht (niet alleen uva en uvb, maar ook en vooral HEV (High Energy Visible)-licht, het zogenaamde ‘blue light’ dat wordt afgegeven door kunstlicht zoals van beeldschermen).

Recent onderzoek* naar huidschade laat zien dat uva/uvb samen verantwoordelijk zijn voor 5,1% en HEV voor maar liefst 40% van alle schade aan de huid die wordt veroorzaakt door straling.

De behandeling van hyperpigmentatie met Benebellum®

De Benebellum®-productlijn bestaat uit producten voor behandelingen die wij uitvoeren en producten voor thuisgebruik voor jouzelf. De combinatie van deze producten vormt een sterke tool in de strijd tegen hyperpigmentatie en kan tot zichtbare huidverbetering leiden.

De eerdergenoemde actieve ingrediënten zijn bestanddelen van de producten in de Benebellum®-lijn, waarmee je huid wordt behandeld en beschermd.

Hoe ziet een behandelplan met Benebellum®-producten eruit?

Een behandelplan met Benebellum® wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt.

Producten voor thuisgebruik die deel uitmaken van dit behandelplan zijn bijvoorbeeld:

 • een Lightening Cleanser Foam (Tx Foam)
 • een hooggeconcentreerd Vitamine C-serum 18% (Lumina)
 • een beschermde dagcrème met actieve ingrediënten en SPF 30 of 50 (Fulgora 30/50)
 • een voedende nachtcrème met actieve ingrediënten (Lumina Vit A+E)

Daarnaast zullen wij een aantal professionele behandelingen uitvoeren.

Chemische peelings verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een gecontroleerde vernietiging van epidermis en/of dermis om deze te stimuleren en vernieuwing van huidcellen te bevorderen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Benebellum®-behandelplannen: preventie – correctie – protectie

Preventieplan

Om (verdere) activatie van hyperpigmentatie te voorkomen, bestaat het behandelplan uit 4 sessies die iedere week worden uitgevoerd door je behandelaar. Elke sessie bestaat uit:

 • reiniging met Tx Foam
 • een oppervlakkige peeling met Lumpeel Cosmo (AHA/Tx peel)
 • microneedling met Tx Solution
 • verzorging met dagcrème Fulgora 30/50

Correctieplan

Om hyperpigmentatie te behandelen, bestaat het behandelplan uit 4 sessies die iedere week worden uitgevoerd door je behandelaar. Elke sessie bestaat uit:

 • reiniging met Tx Foam
 • microneedling met Tx Solution
 • een medium peeling met Lumpeel (TCA peel)
 • verzorging met dagcrème Fulgora 30/50

Protectieplan

Pre en Post Peel Care (thuisgebruik door jouzelf):

 • 2x daags reiniging met Tx Foam
 • 2x daags Lumina Vitamine C 18% serum
 • Fulgora dagcrème SPF 30 of SPF 50 (ochtend)
 • Lumina nachtcrème (Vit. A+E) (avond)

Verwachting

Om een goede en bevredigende huidverbetering te realiseren, zal een behoorlijk deel van de opperhuidcellen moeten worden vervangen door nieuwe cellen. Bij het gebruik van Lumpeel Cosmo (AHA) zal de vervelling minimaal zijn. Bij gebruik van Lumpeel (TCA) is vervelling nodig en onvermijdelijk. Tussen dag 3 en 5 vervel je doorgaans het meest.

Dag 1
De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er nog niet veel zichtbaar.

Dag 2
Je huid voelt strak en droog aan. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op de plekken waar pigment zat.

Dag 3
De vervelling begint, eerst rond de mond en van daaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid.
Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zullen er alleen nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom de neus te zien zijn. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, egaler geworden en straalt!

Post Peel Care
Je gepeelde huid is kwetsbaar én vatbaar voor het opnieuw ontstaan van pigment en zichtbare pigmentvlekken.  Zorg daarom dat je je strikt aan de voorgeschreven ‘Post Peel Care’ houdt.

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

 • Volg zorgvuldig het Post Peel Care-voorschrift op:
  – 2 maal daags gebruik van Tx Lightening Foam Cleanser,
  – 2 maal daags Lumina Vit. C 18% Serum,
  – aanbrengen van Fulgora SPF 30 of 50 in de ochtend
  – en Lumina Vit. A+E crème voor de nacht.
 • Stop met het gebruik van je eigen dag- en nachtcrèmes. Deze crèmes bevatten vaak irriterende stoffen, zoals parfums en zuren, die kunnen leiden tot ontstekingsreacties.
 • Vermijd tot 2 weken na een peelingbehandeling activiteiten in hoge temperaturen (zoals sauna, hammam, zonnebank, zonnebaden).
 • Trek niet aan loszittende velletjes; hiermee beschadig je de nieuwe huidlaag en kunnen er wondjes ontstaan die weer kunnen leiden tot een pigmentvlek.
 • Wij adviseren je om, vanaf de eerste peelingsessie tot twee weken na de laatste, geen peelings of scrubs thuis te gebruiken of dergelijke behandelingen te ondergaan in een andere kliniek of schoonheidssalon.

Peeling behandelingen

Losse behandelingen zonder nazorgproductenPrijs
Easy Droxy Peel
30 min – Een verfrissende opknapbeurt
€ 125,00
Easy TCA Classic
30 min – De oplossing voor huidproblemen en anti-aging
€ 175,00
Easy TCA Paincontrol
30 min – Easy TCA met pijnstillende werking voor meer comfort
€ 195,00
Glycol peeling
30 min – Een oplossing voor beginnende huidproblemen
€ 125,00
Kuurbehandelingen inc nazorgproducten twv € 195,00Prijs
Easy Droxy Peel
4 x 30 min – Een verfrissende opknapbeurt zonder hersteltijd
€ 495,00
Easy TCA Classic
4 x 30 min – De oplossing voor huidproblemen en anti-aging
€ 675,00
Easy TCA Paincontrol
30 min – Easy TCA met pijnstillende werking voor meer comfort
€ 775,00
Glycol peeling
4 x 30 min – Een oplossing voor beginnende huidproblemen
€ 425,00
Benebellum Lumpeel Hyperpigmentatie
4 x 30 min – Verwijdert (overmatige) pigmentvlekken en melasma
€ 695,00

Wil je meer over deze behandeling weten?

Neem contact met ons op of boek een afspraak in.

Contact opnemen Afspraak maken