coagulatie

Verwijderen huidoneffenheden

Heeft u last van verwijde bloedvaatjes (couperose / spider naevi / teleangiectastieen / besenreiser), ouderdomswratten, steelwratjes, kersenwratjes, gerstekorrels of pigmentvlekken?

Omdat ik in mijn salon veel vragen kreeg over deze problematiek ben ik een training thermo coagulatie gaan volgen. Dit zodat ik u nu kan helpen met de huidproblemen.

Coagulatie is heel doelgericht en veilig, met grote precisie wordt er alleen op de oneffenheden gewerkt terwijl de omliggende huid met rust wordt gelaten. De behandeling is effectief waardoor kleine plekjes al na 1 behandeling verdwijnen. De behandeling wordt alleen uitgevoerd door gediplomeerde specialist met een extra certificaat voor het werken met deze apparatuur.

Couperose (teleangiëctasiën), spider naevi en bloedblaartjes (bloedblaasjes) zijn rode verwijde bloedvaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn naaldje het bloedvaatje dichtgebrand. Na de behandeling van couperose kan de huid enige tijd rood zien en er zouden kleine puntkorstjes ontstaan.

Steelwratjes en fibromen zijn goedaardige huidaangroeisels en komen veel voor op het gezicht, in de hals en onder de oksels en borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand, waardoor het steelwratje of fibroom vanzelf loskomt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na een aantal dagen vanzelf af valt.

Wat is thermo coagulatie?

Coaguleren is een techniek waarbij goedaardige huidoneffenheden worden verwijderd door middel van hitte. Dit wordt gedaan met behulp van een naaldje en elektrische geleiding.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Ik start altijd eerst met een intake en het maken van foto’s.
De foto’s worden gebruikt om het resultaat van de behandelingen in kaart te brengen. Voordat ik begin met de behandeling wordt het te behandelen gebied gedesinfecteerd. Vervolgens zal het gebied worden gespannen en zal de huidoneffenheid gecoaguleerd worden, dit geeft een licht prikkelend gevoel. Na het coaguleren zal het gebied nogmaals gedesinfecteerd worden.

Wat zijn de resultaten?

Tijdens de behandeling ontstaat tijdelijke roodheid en soms een kleine verdikking rond het gebied. Daarna zal er een korstje op komen en binnen ongeveer twee weken verdwijnen. Het geneest geheel zonder littekenvorming. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat (afhankelijk van de grootte).

Wat mag ik wel en wat mag ik niet na de behandeling?

De behandelde plekjes mogen 3 tot 5 dagen na de behandeling niet nat worden. Mochten ze wel nat worden mag u niet wrijven om het droog te krijgen maar moet u deppend drogen. Ik raad u aan om minimaal drie tot vijf dagen na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan in verband met warmteontwikkeling en de kans op pigmentvorming. Mocht u naar buiten gaan gebruik dan een SPF. Ik raad u aan om minimaal twee dagen na de behandeling niet in de sauna te gaan of intensief te sporten in verband met de warmteontwikkeling en de kwetsbare huid.
Indien er korstjes ontstaan raad ik u aan niet krabben in verband met infectiegevaar en littekenvorming. Vermijd het dragen van schurende kleding en sieraden tot eventuele wondjes/korstjes genezen zijn.

Mijn advies;

Bij alle huidverbeterende behandelingen geldt dat onderhoud nodig is. Ik kan als schoonheidsspecialiste niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe couperosevaatjes, fibromen of steelwratjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal gezonde leefregels kunt u natuurlijk wel de kans verkleinen. Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen en smeer altijd (ook in de winter) een SPF. U moet uw huid goed beschermen tegen wamte en koude verschillen (voornamelijk in de winter). Een saunabezoek is niet aan te bevelen en roken vergroot de kans op nieuwe couperose vaatjes.

BehandelingPrijs
Coagulatie tot 15 minuten€ 39,00
Coagulatie 15-30 minuten€ 69,00
Coagulatie 30-45 minuten€ 99,00

Wilt u een intake boeken of heeft u vragen, neem dan contact met me op of boek een afspraak in!

partner-logo01
pinnen-ja-graag-wit
wellnessacademie-75
huidprofessional-wit
beautybank-wit-75
baw2020_logos_newcomer
erkend-leerbedrijf-wit