Milia of gerstekorrels zijn onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kan voorkomen. Voor sommigen kan het een cosmetisch storende aandoening zijn, vooral wanneer er grote aantallen aanwezig zijn. We zien kleine witte, soms huidkleurige ronde bultjes in de gezichtshuid, die helemaal geen jeuk of pijn geven.

Een gerstekorrel ontstaat meestal door afsluiting van de uitgang van een haarzakje of zweetkliertje. Onder de afsluiting ontstaat een kleine, bolronde cyste gevuld met witte hoornschilfers. Ook kunnen gerstekorrels ontstaan na een oppervlakkige beschadiging van de huid, dan zijn meestal de zweetkliertjes verstopt. Huidbeschadigingen waarna gerstekorrels kunnen voorkomen, zijn brandwonden, blaren of schaafwonden.

We verwijderen gerstekorrels met een steriel naaldje. Dit naaldje is zo scherp dat u dit nauwelijks voelt als we hiermee het witte pareltje open prikken. Daarna wordt de inhoud er met tissues uitgedrukt. Wanneer het korreltje erg diep zit kan er een klein korstje ontstaan (bv. op het voorhoofd) , maar vaak ziet u er na een uurtje al niks meer van terug.

Een huid met gerstekorrels is vaak vochtarm, de huid zal dan ook gehydrateerd moeten worden.

Als er veel gerstekorrels zitten dan kunne we er ook voor kiezen om middels coagulatie de gerstekorrels te verwijderen.

Daarnaast zijn de volgende behandelingen ook geschikt voor het behandelen van gerstekorrels;

Terug naar overzicht Ik wil kennismaken Afspraak maken

partner-logo01
pinnen-ja-graag-wit
wellnessacademie-75
huidprofessional-wit
beautybank-wit-75
baw2020_logos_newcomer
erkend-leerbedrijf-wit