Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie

Wat zijn gerstekorrels

Milia of gerstekorrels zijn onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kan voorkomen. Voor sommigen kan het een cosmetisch storende aandoening zijn, vooral wanneer er grote aantallen aanwezig zijn. We zien kleine witte, soms huidkleurige ronde bultjes in de gezichtshuid, die helemaal geen jeuk of pijn geven.

Hoe ontstaat een gerstekorrel?

Een gerstekorrel ontstaat meestal door afsluiting van de uitgang van een haarzakje of zweetkliertje. Onder de afsluiting ontstaat een kleine, bolronde cyste gevuld met witte hoornschilfers. Ook kunnen gerstekorrels ontstaan na een oppervlakkige beschadiging van de huid, dan zijn meestal de zweetkliertjes verstopt. Huidbeschadigingen waarna gerstekorrels kunnen voorkomen, zijn brandwonden, blaren of schaafwonden.

Hoe verwijderen we gerstekorrels?

We verwijderen gerstekorrels met een steriel naaldje. Dit naaldje is zo scherp dat je dit nauwelijks voelt als we hiermee het witte pareltje openprikken. Daarna wordt de inhoud er met tissues uitgedrukt. Wanneer het korreltje erg diep zit kan er een klein korstje ontstaan (bv. op het voorhoofd), maar vaak zie je er na een uurtje al niks meer van terug.

Een huid met gerstekorrels is vaak vochtarm, de huid zal dan ook gehydrateerd moeten worden.

Als er veel gerstekorrels zitten dan kunnem we er ook voor kiezen om middels coagulatie de gerstekorrels te verwijderen.

Heb je last van gerstekorrels?

Dit is natuurlijk niet prettig. Wij helpen je van je gerstekorrels af. Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit voor het beste resultaat!

Wil je een afspraak maken bij een van onze specialisten of heb je vragen?

Neem contact met ons op of boek een afspraak in.

Contact opnemen Afspraak maken