Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie

Bij Perfect Skin & Beauty komt u eerst voor een (gratis) intake gesprek. Tijdens dit gesprek vindt er een huid- en haaranalyse plaats. Hierna stellen we samen het plan op om tot het beste resultaat te kunnen komen.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is het definitief verwijderen van ongewenst haar op jouw lichaam door middel van elektrische epilatie. Bij het elektrische ontharen van je huid wordt er een uiterst dun naaldje – nog dunner dan een haar – langs de haar in het haarzakje geschoven. Vervolgens ontwikkelt het puntje van het naaldje warmte, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Zo wordt haar voor haar behandeld.

Wanneer wordt elektrisch ontharen toegepast?

Grijze, blonde or rode haren die maar niet weggaan? Juist daarvoor is elektrisch ontharen erg geschikt, in tegenstelling tot ontharen met lasers of de IPL-techniek.  Elektrische ontharen is ook erg geschikt wanneer u slechts enkele haren, bijvoorbeeld op de kin, wang of bovenlip verwijderd wilt hebben.

Doet elektrisch ontharen pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar aangezien de stroomsterkte kan worden aangepast is de behandeling voor iedereen goed te ondergaan. Wij blijven continue erop letten dat de behandeling goed te doen is voor de cliënt.

Hoe lang duurt een behandeling met elektrisch ontharen?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Elektrisch ontharen is definitief maar helaas niet na één behandeling. Dat komt omdat iedere haar op je huid zich in een andere groeifase bevindt. De haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en doordat niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heeft u meerdere behandelingen nodig. Haren in de groeifase kunnen definitief worden vernietigd, de anderen niet. Daarom moet een aantal behandelingen over een ruime periode gegeven worden, zodat uiteindelijk alle in de groeifase behandeld zijn. Hierna ben je definitief van ongewenste haartjes af.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan je huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou je huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat je korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat je die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkomt je dat jouw huid beschadigd raakt.

Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor jouw huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.

Gratis intakegesprek

Ben je benieuwd of elektrisch ontharen iets voor jou is? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij Perfect Skin & Beauty. Wij maken in dit gesprek een huid- en haaranalyse en je kan ervaren hoe elektrisch ontharen aanvoelt.

Mogelijke vergoeding door de zorgverzekeraar

Perfect Skin & Beauty is met de specialisatie elektrisch ontharen aangesloten bij de Anbos. Hierdoor is het mogelijk om (een gedeelte van) de kosten terug te vorderen bij de zorgverzekeraar. Dit is per zorgverzekeraar verschillend, check daarom altijd je polisvoorwaarden.

Heb je last van overtollige haargroei?

Dit is natuurlijk niet prettig. Wij helpen je om de haar groei te verminderen. Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit voor het beste resultaat!

Wil je een afspraak maken bij een van onze specialisten of heb je vragen?

Neem contact met ons op of boek een afspraak in.

Contact opnemen Afspraak maken