Nu ook bij ons in de salon definitief ontharen. Meer informatie

Wij zijn gespecialiseerd in acné behandelingen en erkend behandelaar door zorgverzekeraars. Hierdoor kan je mogelijk aanspraak maken op de vergoeding: informeer bij je verzekering. Met onze peelingbehandelingen en met de dermapen behandelingen behalen wij buitengewoon mooie resultaten.

Een vette huid (seborrhoe) komt veel voor. Het is de algemene benaming voor een huid waarvan de talgklieren buitensporig veel talg produceren. Deze talg zorgt samen met zweet en met lipiden van de bovenste huidlaag voor het glimmende olieachtige laagje op de huid dat wordt gezien bij mensen met een ‘vette huid’.

De hoeveelheid talg die wordt geproduceerd door de talgklieren varieert sterk van persoon tot persoon. Naast deze aanleg-component is ook de leeftijd een belangrijke factor. Talgproductie start al vóór de geboorte. Tijdens de kinderleeftijd is de productie vrij stabiel, maar in de puberteit zal onder invloed van de geslachtshormonen te talgproductie (sterk) toenemen. Ook de samenstelling van de talg zal nu veranderen. Tijdens de geslachtrijpe periode blijft de talgproductie op een relatief hoog niveau en zal pas na het 40e-50e gaan afnemen. Bij mannen is deze daling zeer geleidelijk, bij vrouwen komt deze vrij abrupt in de menopauze.

Heb je last van een vette huid? Dit is natuurlijk niet prettig. Wij helpen je om een vochtarme of droge huid te herstellen. Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit voor het beste resultaat!

Dat de ene persoon een vette huid heeft en de ander niet is een kwestie van aanleg. Wanneer bij mensen met aanleg tot het aanmaken van veel talg de overactieve talgklieren ook nog eens gecombineerd worden met makkelijk te activeren zweetkliertjes (bijvoorbeeld op het voorhoofd) ontstaat het kenmerkende olieachtige laagje op de huid.

Een vette huid is, net als andere huidproblemen, goed te behandelen.

Met een paar kleine aanpassingen in jouw huidverzorging en lifestyle kan je jouw vette huid verzorgen en de talgproductie verminderen.

Een acnébehandeling bestaat ook altijd uit het verzorgen van de huid van binnenuit. We geven je hierin goede adviezen.

  • Gebruik een reiniging die bij de huid past
  • Verzorg je huid altijd met een serum en een dag- en nachtcreme, ook al denk je dat jouw huid dat niet nodig heeft. Een vette huid kan vochtarm zijn (gebrek aan water) en tegelijkertijd vet!
  • Gebruik één tot twee keer per week een gezichtsmasker op basis van klei om de poriën schoon te maken en de talgproductie in balans te brengen.
  • Exfoliëren! Scrubben | peelen vermindert de talgproductie, verbetert de huidstructuur en voorkomt verstopte poriën en puistjes. Daarnaast zorgt exfoliatie ervoor dat talgregulerende ingrediënten beter door de huid kunnen worden opgenomen. Zorg wel voor een product speciaal voor het gezicht en welke is afgestemd op je huidconditie.

Het is goed om je huid regelmatig een boost en extra onderhoud te geven. Met de juiste gezichtsbehandelingen kan je de problemen van een vette huid verminderen.

Wil je een afspraak maken bij een van onze specialisten of heb je vragen?

Neem contact met ons op of boek een afspraak in.

Contact opnemen Afspraak maken

pinnen-ja-graag-wit
wellnessacademie-75
huidprofessional-wit
beautybank-wit-75
baw2020_logos_newcomer
erkend-leerbedrijf-wit
eminence-logo
cosmedix-logo-2
sckin-logo
medcos
partner-logo01
skin-vignet-diap-2
feelgoodcadeau_white_137x50
170905-vvvcadeaubonnen-beeldbank-vvvcadeaukaart-logo-vierkant